Н У Х Т

Літературно-мистецький захід на честь Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

14 march 2019

Літературно-мистецький захід на честь Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку в березні викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять заходи, присвячені вшануванню пам'яті Тараса Шевченка. Цьогоріч 13 березня відбувся літературно-мистецький захід під назвою «Творчість Т.Г. Шевченка у перекладах», присвячений 205-річниці з дня народження нашого славетного поета і пророка. Свято розпочалося аудіозаписом пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хору ім. Г.Верьовки - словами, якими починається «Кобзар».

Ведучі свята Марія Станішевська і Павло Скиба, студенти групи 1-1 факультету біотехнології та екологічного контролю, озвучували цікаві факти, пов'язані з історією перекладів творів Тараса Шевченка, з постатями-авторами цих перекладів.

Звучали вірші Т.Шевченка українською, англійською, французькою та німецькою мовами у виконанні студентів інститутів і факультетів НУХТ. Пісню «Тополя» чутливо та неперевершено заспівала студентка 4 курсу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Надія Ніколенко. А на завершення відбулися конкурси та вікторина на краще знання біографії й творчості поета. Викладачі кафедри визначили найкращих читців свята поезії Тараса Григоровича. Переможцями стали:

1 місце - Євгенія Ковтун (група Ті 1-8)
2 місце - Марія Дричик (група Ті 1-6)
3 місце - Марія Семененко (група ГС 1-6) та Інна Щербицька (група Ті 1-1).

Наприкінці ведучі свята та переможці конкурсу були нагороджені солодкими призами.

 

Published on: 14-03-2019
Read also:
Нова переможниця конкурсу ЕРАЗМУС+

Днями відбулося чергове засідання комісії НУХТ, яка обрала номінантку на індивідуальну академічну кредитну мобільність за програмою ЕРАЗМУС+. Згідно з наказом до складу комісії увійшли: ректор Олександр Шевченко (голова комісії), директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри іноземних м...

READ YOURSELF

Нова переможниця конкурсу ЕРАЗМУС+ 03 june 2021

Актуальні проблеми хімії та хімічної технології обговорили наші та закордонні науковці спільно зі здобувачами освіти

30 листопада в нашому університеті відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми хімії та хімічної технології». Уже традиційна конференція, що проводиться в НУХТ з 2014 року, вперше цього року одержала міжнародний статус. Головною метою заходу став обмін новітнім досвідом, науковими здобутками, сучасними тенденціями та пе...

READ YOURSELF

Актуальні проблеми хімії та хімічної технології обговорили наші та закордонні науковці спільно зі здобувачами освіти 01 december 2022

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук

20 червня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технологій сушеної харчової продукції і харчових продуктів з її використанням» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олекс...

READ YOURSELF

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук 21 june 2019

Перший науковий захід нового навчального року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Перший науковий захід у 2019-2020 навчальному році – науковий семінар «Сучасні аспекти використання пряно-ароматичних трав та спецій у закладах ресторанного господарства» проведений кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції спільно з Національним ботанічним садом ім. М.М. Гришка НАН України 27 вересня 2019 р. Захід відбувся завдяки с...

READ YOURSELF

Перший науковий захід нового навчального року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 30 september 2019