Н У Х Т

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

26 червня 2023

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

Український фонд стартапів оголосив учасника від України на University Startup World Cup, який відбудеться у вересні цього року в столиці Данії. І першою командою, яка представлятиме Україну на конкурсі, буде стартап Solar Optic, автори якого – наша випускниця Марія Аліпатова і завідувач кафедри технологічного обладнання і комп’ютерних технологій проєктування, професор Микола Якимчук. Вони ще у 2021 році, коли Марія навчалася у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого, запропонували ідею установки для використання сонячного світла в якості відновлюваного джерела енергії, яка згодом переросла в стартап Solar Optic. У грудні того ж року команда зайняла перше місце у хакатоні «Green 4 Europe» в Берліні. З того часу Solar Optic продовжує свій розвиток на ринку Німеччини.

Solar Optic – це гібридна система сонячного світла, яка використовує передову оптику та механізм відстеження сонця для забезпечення природного освітлення в приміщенні. Не перетворюючи тепло в електрику, як це роблять сонячні панелі, компанія уникає втрат енергії і досягає високоефективного освітлення всередині будівлі. Крім того, система Solar Optic працює разом зі штучним освітленням, компенсуючи нестачу світла за необхідності.

У ході підготовки до фіналу на команду стартапу чекають індивідуальні лекції і воркшопи, організатори події допоможуть структурувати презентацію та виступ, відпрацюють навички пітчингу та зорієнтують, як рухатись далі з точки зору розвитку технології. Така підготовка обов'язково підсилить виступ команди на сцені Venture Cup у Данії та допоможе залучити інвестиції для розвитку проєкту.

Пишаємося нашими випускниками і викладачами! Бажаємо перемоги на University Startup World Cup!

Опублікований: 26-06-2023
Читайте також:
Про Digital у професії HR дізнавалися студенти під час онлайн-форуму

Вересень – місяць підприємців і управлінців із HR-функцією в компанії. У рамках навчальної дисципліни «HR-менеджмент підприємств туристичного та готельного бізнесу» студенти спеціальності «Туризм» освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання разом із викладачем Тетяною Мірзодаєвою були слухачами онлайн-форуму «LIGA HR BAR», який іні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про Digital у професії HR дізнавалися студенти під час онлайн-форуму 24 вересня 2020

Плідний обмін викладацьким досвідом на кафедрі економіки і права

Викладач – людина, яка навчає і навчається постійно, підвищує свою кваліфікацію та майстерність, відвідує багато курсів, щоб ставати кращими і велику долю в цьому процесі посідає обмін досвідом з колегами. Осінь на кафедрі економіки і права тішить своєю насиченістю подій із можливістю вчитися та удосконалюватися. Лише за останні тижні колеги відвід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідний обмін викладацьким досвідом на кафедрі економіки і права 03 листопада 2025

Високо оцінили викладацьку майстерність завідувачки кафедри технології цукру і підготовки води колеги та здобувачі-магістри

3 листопада 2020 року на кафедрі технології цукру і підготовки води у режимі Zoom-конференції відбулася відкрита лекція з навчальної дисципліни «Оформлення результатів експерименту та наукова презентація», яку для здобувачів 1 курсу освітнього ступеню «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології питної води та вод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високо оцінили викладацьку майстерність завідувачки кафедри технології цукру і підготовки води колеги та здобувачі-магістри 04 листопада 2020

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Студенти третього курсу спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» зустрілися з лікарем-дієтологом, фудотерапевтом, спеціалістом по здоровому харчуванню клініки «Добробут» Катериною Толстіковою . Присутнім було цікаво послухати про те, як правильно  харчуватися, звідки виникають проблеми зі здоров’ям та як позбутися їх з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від лікаря-дієтолога для третьокурсників спеціалізації «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 26 квітня 2018