Н У Х Т

В університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології-2019»

27 вересня 2018

В університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології-2019»

27 вересня в нашому університеті був урочисто відкритий Всеукраїнський студентський конкурс «Харчові технології-2019».

Цей проект має на меті підтримку творчої, креативної, мотивованої до успіху молоді й проводиться за ініціативи Фонду Бориса Колесникова вже вдруге. У минулому році серед 30 переможців конкурсу були 8 наших студентів, які в якості нагороди отримали можливість побувати у м. Кельн на наймасштабнішій виставці кондитерської промисловості.

В урочистій церемонії відкриття конкурсу взяли участь президент Фонду  Борис Колесніков, проректор нашого університету з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, директор Фонду Софія Мудрак і голова експертної комісії конкурсу, професор Петро Шиян.

Вітаючи присутніх і закликаючи їх не вагатися спробувати свої сили у конкурсі, Лариса Арсеньєва зазначила, що це – відмінний старт для початку кар'єри, формування особистості підприємця, неоціненна можливість спілкування з провідними експертами харчової промисловості. Проект дає стимул перспективної молоді рости і розвиватися в професії, за що висловила подяку Фонду Бориса Колеснікова.

Голова експертної комісії Петро Шиян розповів, що конкурс складатиметься з двох основних етапів – тестового з профільних дисциплін і власне презентації свого проекту перед експертною комісією. Він запевнив, що студентам, які уважно слухали своїх лекторів, пройти перший етап буде не складно.

Своїми враженнями від участі у конкурсі й поїздки на ISM-2018 поділився один із минулорічних переможців, голова студради нашого університету Олександр Висоцький. Він зізнався, що повернувся з Німеччини зовсім іншою людиною – більш мотивованою, більш впевненою у власних силах і спрямованою на розвиток і удосконалення своїх ідей та їх втілення у життя.

Більш детально про умови участі й етапи конкурсу йшлося у виступі директора Фонду Софії Мудрак. Від неї присутні дізналися, що конкурс триватиме три місяці, й реєстрація для участі у ньому триватиме з 1 по 28 жовтня 2018 року на офіційній сторінці Бориса Колеснікова у соціальній мережі Фейсбук (www.facebook.com/kolesnikovofficial). До участі в конкурсі запрошуються студенти профільних вищих навчальних закладів України та молоді фахівці до 25 років включно, які хочуть заявити про себе і свої стартапи та отримати рекомендації провідних гравців вітчизняного ринку. 1 листопада учасники конкурсу в своїх вишах напишуть комплексне тестування з профільних предметів, а 28 листопада молоді новатори захистять перед експертами галузі власні розробки і проекти. Тридцять переможців «Харчових технологій» в січні 2019 року відправляться на найбільшу в світі виставку кондитерської промисловості ISM в м. Кельн (Німеччина).

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков зазначив, що стартом «Харчових технологій» відкривається сезон освітніх проектів Фонду в нинішньому навчальному році. Далі будуть реалізовані спеціалізовані конкурси для юних авіаторів, аграріїв, архітекторів, залізничників, моряків і програмістів із поїздками переможців на провідні профільні форуми світу.

«Кондитерська промисловість в Україні за останні 30 років зазнала такі зміни, що тепер вона може на рівних боротися з будь-якими конкурентами в будь-якій країні. Поїздка юних харчовиків на виставку в Кельн - це можливість побачити, наскільки сильна конкуренція в світі, які нові продукти з'явилися, які в Європі підходи, починаючи від рецептури і закінчуючи дизайном. Про те, що українські кондитери не поступаються зарубіжним, говорить і те, що 95% українського ринку солодощів - продукція вітчизняних компаній. Завдання нашого конкурсу - прищепити молоді змагальний дух. Кожний із них може домогтися величезного успіху. Що таке національна ідея? Це суспільство рівних можливостей. Ми повинні зробити так, щоб ніхто з цієї молоді не сумнівався у своїх можливостях. Тому Фонд не тільки організовує поїздку студентів до Німеччини, а й паралельно з цим виділить п'ять грантів для авторів кращих бізнес-ідей (від $50 тис. до $100 тис.), щоб вони могли створити свою справу в Україні з нашою допомогою», - розповів Борис Колесніков.

Нагадаємо, у «Харчових технологіях-2018» взяли участь близько 800 конкурсантів із усієї України. Тридцять переможців проекту відвідали провідну платформу для бізнесу і комунікацій галузі ISM-2018 у Кельні. Вони побачили весь спектр продуктів на глобальному ринку солодощів і закусок, новинки і ноу-хау сезону, поспілкувалися з фахівцями, пройшли майстер-класи.

Не можна також не згадати, що переможці і призери конкурсу на кращу академічну групу НУХТ у цьому році отримали від Фонду Бориса Колеснікова в нагороду поїздки на провідні підприємства Донецької області – «Конті», «АПК-Інвест» і «Артвайнері», де наочно знайомилися з інноваційними харчовими підприємствами і їх продукцією, дізнавалися про умови стажування і працевлаштування й вкотре пересвідчилися у правильності обраного фаху.

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Новинка від наших викладачів для книжкової полички спеціалістів харчових підприємств і здобувачів освіти

Державний заклад освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» НУХТ видав навчальний посібник «Планування та проведення внутрішніх аудитів систем управління безпечністю та якістю харчових продуктів» для спеціалістів харчових підприємств з питань безпечності та якості продукції та здобувачів харчових закладів освіти. Авторка – завідувачка кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новинка від наших викладачів для книжкової полички спеціалістів харчових підприємств і здобувачів освіти 29 січня 2021

Студенти НУХТ відвідали Прилуцьку спеціалізовану школу-інтернат І-ІІ ступенів для особливих дітей

21 квітня студенти НУХТ та наші друзі з благодійного фонду «Від мрії до реальності» відвідали Прилуцьку спеціалізовану школу-інтернат І-ІІ ступенів для особливих дітей. Традиційно до акції долучилися представники благодійних секторів студентських рад – Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого (ННІТІ) Сергій Фесюн і М...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти НУХТ відвідали Прилуцьку спеціалізовану школу-інтернат І-ІІ ступенів для особливих дітей 24 квітня 2018

Skills професії від практика

Першокурсники спеціальності 242 «Туризм і рекреація» проходять зимову та літню практики з активного туризму в Українських Карпатах. Крім того, вони знайомляться з профільними компаніями та опановують всі Skills професії гіда по дикій природі. 26 лютого вони разом із викладачами кафедри туристичного та готельного бізнесу побували на онлайн-зустрічі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Skills професії від практика 27 лютого 2024

Подорож у світ виробництва харчових продуктів

3 листопада доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, Вікторія Кійко, Наталія Попова та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра разом зі здобувачами 3 курсу 13-ої групи ХЕ відвідали 26-ту Міжнародну виставку харчових продуктів і напоїв «WorldFood Ukraine». У такі непрості часи відвідування подібних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ виробництва харчових продуктів 06 листопада 2023