Н У Х Т

В університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології-2019»

27 вересня 2018

В університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології-2019»

27 вересня в нашому університеті був урочисто відкритий Всеукраїнський студентський конкурс «Харчові технології-2019».

Цей проект має на меті підтримку творчої, креативної, мотивованої до успіху молоді й проводиться за ініціативи Фонду Бориса Колесникова вже вдруге. У минулому році серед 30 переможців конкурсу були 8 наших студентів, які в якості нагороди отримали можливість побувати у м. Кельн на наймасштабнішій виставці кондитерської промисловості.

В урочистій церемонії відкриття конкурсу взяли участь президент Фонду  Борис Колесніков, проректор нашого університету з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, директор Фонду Софія Мудрак і голова експертної комісії конкурсу, професор Петро Шиян.

Вітаючи присутніх і закликаючи їх не вагатися спробувати свої сили у конкурсі, Лариса Арсеньєва зазначила, що це – відмінний старт для початку кар'єри, формування особистості підприємця, неоціненна можливість спілкування з провідними експертами харчової промисловості. Проект дає стимул перспективної молоді рости і розвиватися в професії, за що висловила подяку Фонду Бориса Колеснікова.

Голова експертної комісії Петро Шиян розповів, що конкурс складатиметься з двох основних етапів – тестового з профільних дисциплін і власне презентації свого проекту перед експертною комісією. Він запевнив, що студентам, які уважно слухали своїх лекторів, пройти перший етап буде не складно.

Своїми враженнями від участі у конкурсі й поїздки на ISM-2018 поділився один із минулорічних переможців, голова студради нашого університету Олександр Висоцький. Він зізнався, що повернувся з Німеччини зовсім іншою людиною – більш мотивованою, більш впевненою у власних силах і спрямованою на розвиток і удосконалення своїх ідей та їх втілення у життя.

Більш детально про умови участі й етапи конкурсу йшлося у виступі директора Фонду Софії Мудрак. Від неї присутні дізналися, що конкурс триватиме три місяці, й реєстрація для участі у ньому триватиме з 1 по 28 жовтня 2018 року на офіційній сторінці Бориса Колеснікова у соціальній мережі Фейсбук (www.facebook.com/kolesnikovofficial). До участі в конкурсі запрошуються студенти профільних вищих навчальних закладів України та молоді фахівці до 25 років включно, які хочуть заявити про себе і свої стартапи та отримати рекомендації провідних гравців вітчизняного ринку. 1 листопада учасники конкурсу в своїх вишах напишуть комплексне тестування з профільних предметів, а 28 листопада молоді новатори захистять перед експертами галузі власні розробки і проекти. Тридцять переможців «Харчових технологій» в січні 2019 року відправляться на найбільшу в світі виставку кондитерської промисловості ISM в м. Кельн (Німеччина).

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков зазначив, що стартом «Харчових технологій» відкривається сезон освітніх проектів Фонду в нинішньому навчальному році. Далі будуть реалізовані спеціалізовані конкурси для юних авіаторів, аграріїв, архітекторів, залізничників, моряків і програмістів із поїздками переможців на провідні профільні форуми світу.

«Кондитерська промисловість в Україні за останні 30 років зазнала такі зміни, що тепер вона може на рівних боротися з будь-якими конкурентами в будь-якій країні. Поїздка юних харчовиків на виставку в Кельн - це можливість побачити, наскільки сильна конкуренція в світі, які нові продукти з'явилися, які в Європі підходи, починаючи від рецептури і закінчуючи дизайном. Про те, що українські кондитери не поступаються зарубіжним, говорить і те, що 95% українського ринку солодощів - продукція вітчизняних компаній. Завдання нашого конкурсу - прищепити молоді змагальний дух. Кожний із них може домогтися величезного успіху. Що таке національна ідея? Це суспільство рівних можливостей. Ми повинні зробити так, щоб ніхто з цієї молоді не сумнівався у своїх можливостях. Тому Фонд не тільки організовує поїздку студентів до Німеччини, а й паралельно з цим виділить п'ять грантів для авторів кращих бізнес-ідей (від $50 тис. до $100 тис.), щоб вони могли створити свою справу в Україні з нашою допомогою», - розповів Борис Колесніков.

Нагадаємо, у «Харчових технологіях-2018» взяли участь близько 800 конкурсантів із усієї України. Тридцять переможців проекту відвідали провідну платформу для бізнесу і комунікацій галузі ISM-2018 у Кельні. Вони побачили весь спектр продуктів на глобальному ринку солодощів і закусок, новинки і ноу-хау сезону, поспілкувалися з фахівцями, пройшли майстер-класи.

Не можна також не згадати, що переможці і призери конкурсу на кращу академічну групу НУХТ у цьому році отримали від Фонду Бориса Колеснікова в нагороду поїздки на провідні підприємства Донецької області – «Конті», «АПК-Інвест» і «Артвайнері», де наочно знайомилися з інноваційними харчовими підприємствами і їх продукцією, дізнавалися про умови стажування і працевлаштування й вкотре пересвідчилися у правильності обраного фаху.

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Професійні рекомендації щодо викладу результатів досліджень отримали викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Професія викладача закладу вищої освіти – одна з найбільш творчих і складних, в ній поєднано науку, мистецтво, саморозвиток, креативність та професійну майстерність. Різноманітні види діяльності сучасного викладача передбачають виконання власної наукової роботи, а також залучення до неї здобувачів вищої освіти. Оприлюднення та апробація наукових зд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні рекомендації щодо викладу результатів досліджень отримали викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів 20 жовтня 2023

Із мистецтвом управління рестораном знайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із наставником, асистентом Іриною Медвідь відвідали спеціалізований захід RestArt Forum 2019 «Мистецтво управління рестораном», який проходив в ексклюзивній локації, першій і єдиній обладнаній професійною проекторною системою формату 360°, «Pochayna Event Hall». RestArt Forum 2019 – це...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із мистецтвом управління рестораном знайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 19 листопада 2019

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників-бакалаврів!

Атестація здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» відбулася у формі атестаційного екзамену та публічного захисту кваліфікаційної роботи з використанням сучасних технологій дистанційного навчання. До складу комісії із захисту кваліфікаційних робіт увійшли доцентки Ольга П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників-бакалаврів! 27 червня 2025

Практика з вирішення виробничо-ситуаційних задач в умовах виробництва

20 грудня у рамках проходження практики з вирішення виробничо-ситуаційних задач відбулася екскурсія студентів ІV курсу групи БВ-4 спеціальності «Бродильне виробництво та виноробство» з викладачами спецдисциплін на Львівську пивоварню (Carlsberg Ukraine). Історія Львівської пивоварні – найстарішої броварні на території сучасної України, бере свій п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика з вирішення виробничо-ситуаційних задач в умовах виробництва 22 грудня 2017