Н У Х Т

В університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології-2019»

27 вересня 2018

В університеті відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського студентського конкурсу «Харчові технології-2019»

27 вересня в нашому університеті був урочисто відкритий Всеукраїнський студентський конкурс «Харчові технології-2019».

Цей проект має на меті підтримку творчої, креативної, мотивованої до успіху молоді й проводиться за ініціативи Фонду Бориса Колесникова вже вдруге. У минулому році серед 30 переможців конкурсу були 8 наших студентів, які в якості нагороди отримали можливість побувати у м. Кельн на наймасштабнішій виставці кондитерської промисловості.

В урочистій церемонії відкриття конкурсу взяли участь президент Фонду  Борис Колесніков, проректор нашого університету з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, директор Фонду Софія Мудрак і голова експертної комісії конкурсу, професор Петро Шиян.

Вітаючи присутніх і закликаючи їх не вагатися спробувати свої сили у конкурсі, Лариса Арсеньєва зазначила, що це – відмінний старт для початку кар'єри, формування особистості підприємця, неоціненна можливість спілкування з провідними експертами харчової промисловості. Проект дає стимул перспективної молоді рости і розвиватися в професії, за що висловила подяку Фонду Бориса Колеснікова.

Голова експертної комісії Петро Шиян розповів, що конкурс складатиметься з двох основних етапів – тестового з профільних дисциплін і власне презентації свого проекту перед експертною комісією. Він запевнив, що студентам, які уважно слухали своїх лекторів, пройти перший етап буде не складно.

Своїми враженнями від участі у конкурсі й поїздки на ISM-2018 поділився один із минулорічних переможців, голова студради нашого університету Олександр Висоцький. Він зізнався, що повернувся з Німеччини зовсім іншою людиною – більш мотивованою, більш впевненою у власних силах і спрямованою на розвиток і удосконалення своїх ідей та їх втілення у життя.

Більш детально про умови участі й етапи конкурсу йшлося у виступі директора Фонду Софії Мудрак. Від неї присутні дізналися, що конкурс триватиме три місяці, й реєстрація для участі у ньому триватиме з 1 по 28 жовтня 2018 року на офіційній сторінці Бориса Колеснікова у соціальній мережі Фейсбук (www.facebook.com/kolesnikovofficial). До участі в конкурсі запрошуються студенти профільних вищих навчальних закладів України та молоді фахівці до 25 років включно, які хочуть заявити про себе і свої стартапи та отримати рекомендації провідних гравців вітчизняного ринку. 1 листопада учасники конкурсу в своїх вишах напишуть комплексне тестування з профільних предметів, а 28 листопада молоді новатори захистять перед експертами галузі власні розробки і проекти. Тридцять переможців «Харчових технологій» в січні 2019 року відправляться на найбільшу в світі виставку кондитерської промисловості ISM в м. Кельн (Німеччина).

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков зазначив, що стартом «Харчових технологій» відкривається сезон освітніх проектів Фонду в нинішньому навчальному році. Далі будуть реалізовані спеціалізовані конкурси для юних авіаторів, аграріїв, архітекторів, залізничників, моряків і програмістів із поїздками переможців на провідні профільні форуми світу.

«Кондитерська промисловість в Україні за останні 30 років зазнала такі зміни, що тепер вона може на рівних боротися з будь-якими конкурентами в будь-якій країні. Поїздка юних харчовиків на виставку в Кельн - це можливість побачити, наскільки сильна конкуренція в світі, які нові продукти з'явилися, які в Європі підходи, починаючи від рецептури і закінчуючи дизайном. Про те, що українські кондитери не поступаються зарубіжним, говорить і те, що 95% українського ринку солодощів - продукція вітчизняних компаній. Завдання нашого конкурсу - прищепити молоді змагальний дух. Кожний із них може домогтися величезного успіху. Що таке національна ідея? Це суспільство рівних можливостей. Ми повинні зробити так, щоб ніхто з цієї молоді не сумнівався у своїх можливостях. Тому Фонд не тільки організовує поїздку студентів до Німеччини, а й паралельно з цим виділить п'ять грантів для авторів кращих бізнес-ідей (від $50 тис. до $100 тис.), щоб вони могли створити свою справу в Україні з нашою допомогою», - розповів Борис Колесніков.

Нагадаємо, у «Харчових технологіях-2018» взяли участь близько 800 конкурсантів із усієї України. Тридцять переможців проекту відвідали провідну платформу для бізнесу і комунікацій галузі ISM-2018 у Кельні. Вони побачили весь спектр продуктів на глобальному ринку солодощів і закусок, новинки і ноу-хау сезону, поспілкувалися з фахівцями, пройшли майстер-класи.

Не можна також не згадати, що переможці і призери конкурсу на кращу академічну групу НУХТ у цьому році отримали від Фонду Бориса Колеснікова в нагороду поїздки на провідні підприємства Донецької області – «Конті», «АПК-Інвест» і «Артвайнері», де наочно знайомилися з інноваційними харчовими підприємствами і їх продукцією, дізнавалися про умови стажування і працевлаштування й вкотре пересвідчилися у правильності обраного фаху.

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Осінній експрес профорієнтаційних зустрічей не збавляє обертів

Для кожного одинадцятикласника актуальними є питання – який професійний шлях обрати і в якому навчальному закладі продовжити навчання після закінчення школи. І від того наскільки обдуманим і виваженим буде цей крок, залежатиме їх майбутній шлях. Тому вкрай важливо володіти якомога докладнішою інформацією про різні спеціальності і навчальні заклади,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Осінній експрес профорієнтаційних зустрічей не збавляє обертів 28 жовтня 2021

Практика – путівка у доросле життя

Практика для студентів є важливою сходинкою до професійного майбутнього. Проте, на сьогоднішній день через пандемію дуже важко потрапити на підприємства і побачити їх справжню роботу зсередини, адже адміністрація в першу чергу піклується про здоров'я власних робітників і робить усе можливе для зменшення ризику захворюваності персоналу. Але і в так...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика – путівка у доросле життя 19 лютого 2021

Перші В2 кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Професор Людмила Кривопляс-Володіна та доцент Анастасія Деренівська за результатами іспиту FCE (First Certificate in English) від Cambridge English Assessment, проведеного в Центрі іноземних мов Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, склали іспити та отримали сертифікати, що підтверджують рівень володіння англійською мовою рівня...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші В2 кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 18 грудня 2019

Студентка Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – фіналістка Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

На базі комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» та Черкаського національного університету  імені Богдана Хмельницького відбувся ІІІ (ІІ) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 56 студентів ВНЗ Черкаської обл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – фіналістка Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика 16 січня 2017