Н У Х Т

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

20 грудня 2019

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

19 грудня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося чергове наукове свято – захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук аспірантом кафедри Оленою Циганковою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології столових вин регулюванням вмісту фенольних речовин» (науковий керівник – д.т.н. Марина Білько).

Здобувач дослідила вплив способу перероблення винограду на фенольний комплекс столових вин, адже використання перспективних сортів винограду для виробництва столових вин, вимагає підбору технологічних схем, які забезпечують високий вміст біологічно активних речовин.

Олена за фахом –  магістр з технології бродильних виробництв і виноробства, працювала на виноробному підприємстві ТОВ ВП «Діоніс» ЛТД, згодом інженером-технологом з виноробства фірми «Гарольд» (м. Сімферополь), а також технологом-виноробом ТОВ «Винзавод «Крим» Красногвардійського району АР Крим. Крім того,  працювала викладачем вищої категорії спецдисциплін Сімферопольського коледжу НУХТ і старшим викладачем заочного факультету НУХТ у м. Сiмферополь, а згодом викладачем вищої категорії спецдисциплін ГБПОУ РК «Сімферопольський полiтехнiчний коледж». Тож здобувачка – фахівець із великим стажем, на практиці пройшла всі стадії формування фахівця-винороба.

Олена Циганкова доповіла про особливості перероблення винограду різних перспективних вітчизняних сортів.

Метою її роботи було дослідження технології столових вин із перспективних для України сортів винограду – «Сіра», «Санджовезе», «Пті Вердо», «Темпранільйо», «Пілотаж», «Буковинка» для підвищення їх біологічної цінності.

Науковцем встановлено, що спосіб перероблення винограду впливає на розподіл компонентів фенольного комплексу. Вона довела ефективність використання комплексу танінів і матеріалів стабілізуючої дії для збереження речовин фенольного комплексу червоних виноматеріалів.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь члени ради та присутні.

За результатами публічного захисту роботи та відповідей дисертанта на питання, члени спеціалізованої вченої ради одноголосно присвоїли Олені Циганковій науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».

Присутні щиро привітали здобувача із цією знаменною подією і побажали творчих успіхів у подальшій науковій роботі.

Опублікований: 20-12-2019
Читайте також:
Співпраця з міжнародною громадською організацією Інститут Heartfulness продовжується!

На запрошення кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції фахівці ГО «Хартфулнес Інститут» прочитали гостьову лекцію «Аюрведа – прадавня система оздоровлення людини. Історія та сучасність». До заходу долучилися викладачі, магістранти освітньо-професійних програм «Технології дієтичної і аюрведичної харчової продукції», «Технології в рест...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця з міжнародною громадською організацією Інститут Heartfulness продовжується! 07 квітня 2025

Осіння прогулянка здобувачів кафедри експертизи харчових продуктів

Студенти групи ХЕ-1-10 з кураторкою, доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Мельник прогулялися затишними парками на київських кручах. Парк «Володимирська гірка» вражає чудовими краєвидами та пам'ятником Володимиру Великому. Пройшлися пішохідно-велосипедним мостом, який з’єднує парк та Арку дружби народів і отримали сюрприз – фото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Осіння прогулянка здобувачів кафедри експертизи харчових продуктів 15 вересня 2021

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування

На запрошення доцентки кафедри технології консервування Світлани Матко гостьову онлайн-лекцію «Функціональні крохмалі для розбудови текстури харчових продуктів» англійською мовою прочитав дуже досвідчений спеціаліст, кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Ingredion», відповідальний за ринки, що розвиваються Сергій Даценко. Л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування 26 листопада 2021