Н У Х Т

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

20 грудня 2019

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

19 грудня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося чергове наукове свято – захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук аспірантом кафедри Оленою Циганковою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології столових вин регулюванням вмісту фенольних речовин» (науковий керівник – д.т.н. Марина Білько).

Здобувач дослідила вплив способу перероблення винограду на фенольний комплекс столових вин, адже використання перспективних сортів винограду для виробництва столових вин, вимагає підбору технологічних схем, які забезпечують високий вміст біологічно активних речовин.

Олена за фахом –  магістр з технології бродильних виробництв і виноробства, працювала на виноробному підприємстві ТОВ ВП «Діоніс» ЛТД, згодом інженером-технологом з виноробства фірми «Гарольд» (м. Сімферополь), а також технологом-виноробом ТОВ «Винзавод «Крим» Красногвардійського району АР Крим. Крім того,  працювала викладачем вищої категорії спецдисциплін Сімферопольського коледжу НУХТ і старшим викладачем заочного факультету НУХТ у м. Сiмферополь, а згодом викладачем вищої категорії спецдисциплін ГБПОУ РК «Сімферопольський полiтехнiчний коледж». Тож здобувачка – фахівець із великим стажем, на практиці пройшла всі стадії формування фахівця-винороба.

Олена Циганкова доповіла про особливості перероблення винограду різних перспективних вітчизняних сортів.

Метою її роботи було дослідження технології столових вин із перспективних для України сортів винограду – «Сіра», «Санджовезе», «Пті Вердо», «Темпранільйо», «Пілотаж», «Буковинка» для підвищення їх біологічної цінності.

Науковцем встановлено, що спосіб перероблення винограду впливає на розподіл компонентів фенольного комплексу. Вона довела ефективність використання комплексу танінів і матеріалів стабілізуючої дії для збереження речовин фенольного комплексу червоних виноматеріалів.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь члени ради та присутні.

За результатами публічного захисту роботи та відповідей дисертанта на питання, члени спеціалізованої вченої ради одноголосно присвоїли Олені Циганковій науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».

Присутні щиро привітали здобувача із цією знаменною подією і побажали творчих успіхів у подальшій науковій роботі.

Опублікований: 20-12-2019
Читайте також:
Інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі напрацьовують наші науковці

21 червня 2023 року доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і професор цієї ж кафедри Олег Кузьмін взяли участь у науковому форумі «Протидія терористичним актам у міському середовищі», що у змішаному форматі відбувся в Українському державном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі напрацьовують наші науковці 22 червня 2023

Передвиборча кампанія з обрання голови студентської ради розпочалася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочалася передвиборча кампанія з обрання голови студентської ради. Бажання виконувати обов’язки очільника студентського самоврядування виявили три кандидати – Дмитро Богатиренко, Марина Сітало, Владислав Носов. Кожний із кандидатів представив свою передвиборчу програму. 16 вересня відбулася студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Передвиборча кампанія з обрання голови студентської ради розпочалася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 18 вересня 2019

МОН планує до Дня науки затвердити документи для атестації наукової діяльності вишів

«Ми плануємо, що до Дня науки в травні основні документи для атестації наукової діяльності вишів будуть затверджені Урядом», – повідомив генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус. Після цього, восени 2018-го, має початися власне атестація, щоб 2019 року за її результатами кращі університети стали отримувати базове фінансування на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН планує до Дня науки затвердити документи для атестації наукової діяльності вишів 20 березня 2018

З практичними кейсами співпраці державних установ із експертними громадськими організаціями знайомилися третьокурсники

29 листопада здобувачі 3 курсу спеціальності «Туризм» взяли участь у Всеукраїнській конференції зі сталої міської мобільності «Міста України: від планів до руху», організованої у рамках проєкту ЄС/ПРООН EU4Climate.   Ініціатива EU4Climate, що реалізується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй за фінансування Європейського Союзу, сприяє п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З практичними кейсами співпраці державних установ із експертними громадськими організаціями знайомилися третьокурсники 30 листопада 2021