Н У Х Т

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

20 грудня 2019

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

19 грудня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося чергове наукове свято – захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук аспірантом кафедри Оленою Циганковою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології столових вин регулюванням вмісту фенольних речовин» (науковий керівник – д.т.н. Марина Білько).

Здобувач дослідила вплив способу перероблення винограду на фенольний комплекс столових вин, адже використання перспективних сортів винограду для виробництва столових вин, вимагає підбору технологічних схем, які забезпечують високий вміст біологічно активних речовин.

Олена за фахом –  магістр з технології бродильних виробництв і виноробства, працювала на виноробному підприємстві ТОВ ВП «Діоніс» ЛТД, згодом інженером-технологом з виноробства фірми «Гарольд» (м. Сімферополь), а також технологом-виноробом ТОВ «Винзавод «Крим» Красногвардійського району АР Крим. Крім того,  працювала викладачем вищої категорії спецдисциплін Сімферопольського коледжу НУХТ і старшим викладачем заочного факультету НУХТ у м. Сiмферополь, а згодом викладачем вищої категорії спецдисциплін ГБПОУ РК «Сімферопольський полiтехнiчний коледж». Тож здобувачка – фахівець із великим стажем, на практиці пройшла всі стадії формування фахівця-винороба.

Олена Циганкова доповіла про особливості перероблення винограду різних перспективних вітчизняних сортів.

Метою її роботи було дослідження технології столових вин із перспективних для України сортів винограду – «Сіра», «Санджовезе», «Пті Вердо», «Темпранільйо», «Пілотаж», «Буковинка» для підвищення їх біологічної цінності.

Науковцем встановлено, що спосіб перероблення винограду впливає на розподіл компонентів фенольного комплексу. Вона довела ефективність використання комплексу танінів і матеріалів стабілізуючої дії для збереження речовин фенольного комплексу червоних виноматеріалів.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь члени ради та присутні.

За результатами публічного захисту роботи та відповідей дисертанта на питання, члени спеціалізованої вченої ради одноголосно присвоїли Олені Циганковій науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».

Присутні щиро привітали здобувача із цією знаменною подією і побажали творчих успіхів у подальшій науковій роботі.

Опублікований: 20-12-2019
Читайте також:
У відокремлених структурних підрозділах НУХТ відзначили Міжнародний день студента

17 листопада – день, коли студенти святкують своє професійне свято – Міжнародний день студента. З цієї нагоди у відокремлених структурних підрозділах нашого університету відбулася низка святкових заходів. У Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 15 листопада відбулася посвята першокурсників, яка завершилася святковим концертом....

ЧИТАТИ ДАЛІ

У відокремлених структурних підрозділах НУХТ відзначили Міжнародний день студента 19 листопада 2018

Члени студентської ради університету відзначені за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування

Члени студентської ради університету, голова студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Петренко, голова студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віталій Євстаф’єв, голова студентської ради Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Дмитро Шемідько відз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Члени студентської ради університету відзначені за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування 26 листопада 2018

Викладачі кафедри фізики продовжують демонструвати лекторську майстерність

На кафедрі фізики тривають відкриті лекції. Професор кафедри Анатолій Король прочитав відкриту лекцію для здобувачів І курсу факультету готельно-рксторанного та туристичного бізнесу з навчальної дисципліни «Фізика для харчових технологій». Відповідно до робочої програми викладач продовжив розпочату Михайлом Лазаренком тему та провів заняття «Елект...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри фізики продовжують демонструвати лекторську майстерність 23 листопада 2021