Н У Х Т

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

20 грудня 2019

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

19 грудня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося чергове наукове свято – захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук аспірантом кафедри Оленою Циганковою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» дисертаційну роботу «Удосконалення технології столових вин регулюванням вмісту фенольних речовин» (науковий керівник – д.т.н. Марина Білько).

Здобувач дослідила вплив способу перероблення винограду на фенольний комплекс столових вин, адже використання перспективних сортів винограду для виробництва столових вин, вимагає підбору технологічних схем, які забезпечують високий вміст біологічно активних речовин.

Олена за фахом –  магістр з технології бродильних виробництв і виноробства, працювала на виноробному підприємстві ТОВ ВП «Діоніс» ЛТД, згодом інженером-технологом з виноробства фірми «Гарольд» (м. Сімферополь), а також технологом-виноробом ТОВ «Винзавод «Крим» Красногвардійського району АР Крим. Крім того,  працювала викладачем вищої категорії спецдисциплін Сімферопольського коледжу НУХТ і старшим викладачем заочного факультету НУХТ у м. Сiмферополь, а згодом викладачем вищої категорії спецдисциплін ГБПОУ РК «Сімферопольський полiтехнiчний коледж». Тож здобувачка – фахівець із великим стажем, на практиці пройшла всі стадії формування фахівця-винороба.

Олена Циганкова доповіла про особливості перероблення винограду різних перспективних вітчизняних сортів.

Метою її роботи було дослідження технології столових вин із перспективних для України сортів винограду – «Сіра», «Санджовезе», «Пті Вердо», «Темпранільйо», «Пілотаж», «Буковинка» для підвищення їх біологічної цінності.

Науковцем встановлено, що спосіб перероблення винограду впливає на розподіл компонентів фенольного комплексу. Вона довела ефективність використання комплексу танінів і матеріалів стабілізуючої дії для збереження речовин фенольного комплексу червоних виноматеріалів.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь члени ради та присутні.

За результатами публічного захисту роботи та відповідей дисертанта на питання, члени спеціалізованої вченої ради одноголосно присвоїли Олені Циганковій науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».

Присутні щиро привітали здобувача із цією знаменною подією і побажали творчих успіхів у подальшій науковій роботі.

Опублікований: 20-12-2019
Читайте також:
Кіноклуб кафедри іноземних мов професійного спрямування розпочав роботу

3 квітня кафедра іноземних мов професійного спрямування вперше провела  кіноклуб, на якому студенти та викладачі подивилися фільм англійською мовою «The Internship» («Стажери»). Стрічка розповідає про те, що необхідно людині для успіху в сучасному житті. Що саме: знання, наполегливість, креативність? Звісно! Але не менш важливі командний дух, поряд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кіноклуб кафедри іноземних мов професійного спрямування розпочав роботу 05 квітня 2019

З Днем Державного прапора України!

Шановні викладачі, співробітники, студенти! Сердечно вітаю вас з Днем Державного прапора України! Це свято нагадує нам про єднання, згуртованість і подвиги нашого народу, здійснені в ім'я Вітчизни, а синьо-жовтий стяг є символом нашої свободи і незалежності, уособлює історичну спадкоємність, могутність і велич нашої країни. Віддаючи данину поваг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Днем Державного прапора України! 23 серпня 2021

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів визначили переможців конкурсу на звання кращого техніка-технолога серед студентів коледжів НУХТ

Завершився конкурс серед студентів коледжів НУХТ «Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», який традиційно щороку проводиться кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій, ректорату НУХТ та керівництва цеху № 7 ПАТ «Київхліб». Конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів визначили переможців конкурсу на звання кращого техніка-технолога серед студентів коледжів НУХТ 24 травня 2018

Юна науковиця, підопічна кафедри біотехнології і мікробіології – стипендіатка Президента України

Учениця 11 класу ліцею «Наукова зміна» м. Києва Марія Джелмач стала лауреаткою стипендії Президента України, призначеної переможцям ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2022 році. Дослідження, що принесло їй перемогу, присвячене вивченню впливу використання навушників на с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Юна науковиця, підопічна кафедри біотехнології і мікробіології – стипендіатка Президента України 12 січня 2023