Н У Х Т

Професійні майстер-класи для вступників від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

24 травня 2024

Професійні майстер-класи для вступників від факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Традиційною атракцією для гостей Дня вступника нашого університету є професійні майстер-класи навчальних підрозділів, які прагнуть здивувати і професійно орієнтувати майбутніх вступників. Колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка не є виключенням і кожного разу із допомогою компетентних викладачів, талановитих студенів, успішних випускників і стейкхолдерів організовує яскраві подорожі у світ індустрії гостинності.

Цього разу гостей профорієнтаційного івенту очікувала студія авторського морозива від іменитого шеф-кухаря, який підкорив кулінарні вершини України та Франції, успішного випускника факультету Дмитра Сапронова, а також дегустаційний майстер-клас «Коктейль-арт».

Дмитро – шеф-кухар і співвласник ресторану сучасної української та авторської кухні «Gastro Укриття», який уже був гостем березневого Дня відкритих дверей і отримав стільки захопливих відгуків від майбутніх вступників, що колектив факультету не міг не запросити його знову. Шеф-кухар познайомив з технологією інноваційного морозива для закладів ресторанного господарства і дивував гастроекспериментами із сухим льодом. Асистували Дмитру студенти 3 курсу освітньої програми «Технології харчування», а майбутні вступники та гості дегустували морозиво з нетрадиційною сировиною за авторською рецептурою.

У лабораторії-ресторані кафедри готельно-ресторанної справи гостей очікував дегустаційний майстер-клас «Коктейль-арт». У ролі шеф-барменів виступили талановиті четвертокурсники, які успішно пройшли стажування у одному з кращих готельних підприємств міжнародної мережі – Hilton Kyiv. Ілля Шевченко і Ілля Стегно знають всі тонкощі технології змішаних напоїв, адже відпрацьовували техніки приготування під час лабораторних робіт з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє», зокрема і під час виїзних занять в умовах ресторанних підприємств.

Наші бармени використали три техніки приготування безалкогольних коктейлів: методом «білд» готували коктейль «Сан Райс», методом «шейк» – «Малина сауер», методом «леєр» – шоти цитрусовий, полунично-вершковий та м’ятний. Гості факультету побували у захоплюючій диво-подорожі у світі мікології, яка була смачною, солодкою, безалкогольною і креативною.

Екскурсія сучасним комплексом навчальних лабораторій факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, фахові консультації від викладачів, нетворкінг зі студентами, сподіваємося, доповнили враження від знайомства з нашим університетом. Колективу факультету приємно, що дехто з гостей уже не вперше завітав до НУХТ, а повертається знову і знову, бо відчув нашу теплу сімейну атмосферу.

Наступний День вступника відбудеться 22 червня, і викладачі зі здобувачами освіти вже продумують нові цікавинки. Тож, до нових профорієнтаційних зустрічей, наші любі майбутні вступники!

Опублікований: 24-05-2024
Читайте також:
Обмін досвідом з колегами

У рамках договору про співпрацю відбулася зустріч наших науковиць – завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарантки магістерської освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві», професорки Олександри Нєміріч, доцентки цієї ж кафедри Ірини Корецької та професорки кафедри експертизи харчових продуктів, академ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін досвідом з колегами 22 квітня 2024

Кафедра іноземних мов професійного спрямування вітає колегу!

Під час останньої вченої ради ректор Олександр Шевченко вручив атестат доцента викладачці кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганні Бойко, яка захистила дисертацію «Формування професійно орієнтованої англомовної компетентності в монологічному мовленні у майбутніх фахівців з харчових технологій у процесі самостійної роботи». Актуальність...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра іноземних мов професійного спрямування вітає колегу! 30 вересня 2024

«Ресторатор-майбутнього» – конкурс для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів НУХТ

Напередодні новорічних свят і сесійних днів на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції за підтримки деканату факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу вперше відбувся практично-технологічний конкурс «Ресторатор-майбутнього» для здобувачів освіти з відокремлених структурних підрозділів нашого університету, що навчаються...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Ресторатор-майбутнього» – конкурс для здобувачів освіти відокремлених структурних підрозділів НУХТ 13 грудня 2021

Створення оздоровчих напоїв: дистанційна лабораторна на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Уміння адаптуватися до змін – ключова якість сучасного освітнього процесу. Кафедра технології оздоровчих продуктів продемонструвала свою готовність до викликів часу, активно впроваджуючи новітні методи навчання, такі як цифровий сторітейлінг, щоб забезпечити високий рівень навчання та залучити здобувачів навіть у дистанційному форматі. Один із при...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення оздоровчих напоїв: дистанційна лабораторна на кафедрі технології оздоровчих продуктів 04 березня 2024