Традиційною атракцією для гостей Дня вступника нашого університету є професійні майстер-класи навчальних підрозділів, які прагнуть здивувати і професійно орієнтувати майбутніх вступників. Колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка не є виключенням і кожного разу із допомогою компетентних викладачів, талановитих студенів, успішних випускників і стейкхолдерів організовує яскраві подорожі у світ індустрії гостинності.
Цього разу гостей профорієнтаційного івенту очікувала студія авторського морозива від іменитого шеф-кухаря, який підкорив кулінарні вершини України та Франції, успішного випускника факультету Дмитра Сапронова, а також дегустаційний майстер-клас «Коктейль-арт».
Дмитро – шеф-кухар і співвласник ресторану сучасної української та авторської кухні «Gastro Укриття», який уже був гостем березневого Дня відкритих дверей і отримав стільки захопливих відгуків від майбутніх вступників, що колектив факультету не міг не запросити його знову. Шеф-кухар познайомив з технологією інноваційного морозива для закладів ресторанного господарства і дивував гастроекспериментами із сухим льодом. Асистували Дмитру студенти 3 курсу освітньої програми «Технології харчування», а майбутні вступники та гості дегустували морозиво з нетрадиційною сировиною за авторською рецептурою.
У лабораторії-ресторані кафедри готельно-ресторанної справи гостей очікував дегустаційний майстер-клас «Коктейль-арт». У ролі шеф-барменів виступили талановиті четвертокурсники, які успішно пройшли стажування у одному з кращих готельних підприємств міжнародної мережі – Hilton Kyiv. Ілля Шевченко і Ілля Стегно знають всі тонкощі технології змішаних напоїв, адже відпрацьовували техніки приготування під час лабораторних робіт з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє», зокрема і під час виїзних занять в умовах ресторанних підприємств.
Наші бармени використали три техніки приготування безалкогольних коктейлів: методом «білд» готували коктейль «Сан Райс», методом «шейк» – «Малина сауер», методом «леєр» – шоти цитрусовий, полунично-вершковий та м’ятний. Гості факультету побували у захоплюючій диво-подорожі у світі мікології, яка була смачною, солодкою, безалкогольною і креативною.
Екскурсія сучасним комплексом навчальних лабораторій факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка, фахові консультації від викладачів, нетворкінг зі студентами, сподіваємося, доповнили враження від знайомства з нашим університетом. Колективу факультету приємно, що дехто з гостей уже не вперше завітав до НУХТ, а повертається знову і знову, бо відчув нашу теплу сімейну атмосферу.
Наступний День вступника відбудеться 22 червня, і викладачі зі здобувачами освіти вже продумують нові цікавинки. Тож, до нових профорієнтаційних зустрічей, наші любі майбутні вступники!