Н У Х Т

Козацькі забави у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

12 жовтня 2018

Козацькі забави у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

Січ. Козаччина. Легендарне минуле нашого народу. Це про неї Микола Гоголь писав: «Так ось, вона Січ! Ось же, гніздо, звідки вилітають усі ці горді й дужі, як леви. Ось звідки розливаються воля й козацтво на всю Україну».

Споконвіку Україна пишалася своїми козаками, які її любили, як неньку, величали і захищали в усі часи, коли загрожувала небезпека.

Напередодні відзначення Дня українського козацтва та Дня захисника України в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося національно-патріотичне дійство «Козацькі забави» за участю студентства та викладачів коледжу.

З привітальним словом до студентів, викладачів та гостей звернувся виконуючий обов’язки директора коледжу, кандидат історичних наук Едуард Зваричук. Заступник директора з виховної роботи Антоніна Боднар розповіла про умови та етапи проведення змагань, а також побажала учасникам дійства перемоги.

На Січі поважні козаки, які не раз були у боях, славилися силою, спритністю, мали гостре око, розумні голови, залюбки під час відпочинку брали участь у великих змаганнях.

Сучасні козаки прийшли на козацькі забави, щоб нагадати про мудрість, дотепність, гумор, силу українського духу.

До участі у забавах були відібрані три команди – «Січові стрільці», «Переможці», «Козацький рід».

Команди змагалися у спритності, дотепності, кмітливості. Із неабиякою завзятістю учасники впоралися із конкурсами «Кульова стрільба», «Козацька дотепність», «Піднімання гирі», «Історія козацького куліша», «Естафета», «Козацька кмітливість».

За кожне правильно виконане конкурсне завдання учасники отримували незвичну нагороду – сіль, перець, воду, сірники… Тобто все те, що необхідне для приготування фінальної страви змагань – куліша.

Конкурси оцінювало суворе журі. За результатами всіх конкурсів перемогу здобула команда з промовистою назвою «Переможці» (Владислав Пенцак, Владислав Мужило (731 група), Богдана Русин (331 група), Владислав Дмитрук, Микола Бурденюк, Олександр Квятковський (421 група), Даяна Яценко, Олег Чорний, Уляна Рибак (031 група)). Команда найшвидше впоралась із приготуванням традиційної страви українських козаків – куліша та презентувала його оригінальну подачу. Запашний куліш видався на славу! 

Опублікований: 12-10-2018
Читайте також:
Старшокласники отримують запрошення на День відкритих дверей НУХТ

Доцентка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик відвідала спеціалізовану школу №216 з поглибленим вивченням англійської мови, щоб запросити одинадцятикласників на День відкритих дверей університету, який відбудеться у онлайн-форматі 9 грудня. Майбутні вступники зацікавилися перспективою навчання у різних підрозділа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старшокласники отримують запрошення на День відкритих дверей НУХТ 07 грудня 2023

Відкрита лекція доцентки кафедри технології оздоровчих продуктів

8 листопада 2022 року доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Бажай-Жежерун прочитала відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів» для студентів ІІІ курсу освітнього ступеню «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми  «Харчові технології та інженерія». Із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцентки кафедри технології оздоровчих продуктів 10 листопада 2022

На кафедрі готельно-ресторанної справи стартували захисти дипломних магістерських проектів

На кафедрі готельно-ресторанної справи стартували захисти дипломних магістерських проектів студентів денної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Магістрантів із цією знаковою подією привітали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи стартували захисти дипломних магістерських проектів 13 лютого 2019

Уміння вирішувати практичні та інженерні питання підтвердили бакалаври кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Василь Пасічний. До складу ЕК увійшл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уміння вирішувати практичні та інженерні питання підтвердили бакалаври кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 17 червня 2020