Н У Х Т

Козацькі забави у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

12 жовтня 2018

Козацькі забави у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

Січ. Козаччина. Легендарне минуле нашого народу. Це про неї Микола Гоголь писав: «Так ось, вона Січ! Ось же, гніздо, звідки вилітають усі ці горді й дужі, як леви. Ось звідки розливаються воля й козацтво на всю Україну».

Споконвіку Україна пишалася своїми козаками, які її любили, як неньку, величали і захищали в усі часи, коли загрожувала небезпека.

Напередодні відзначення Дня українського козацтва та Дня захисника України в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося національно-патріотичне дійство «Козацькі забави» за участю студентства та викладачів коледжу.

З привітальним словом до студентів, викладачів та гостей звернувся виконуючий обов’язки директора коледжу, кандидат історичних наук Едуард Зваричук. Заступник директора з виховної роботи Антоніна Боднар розповіла про умови та етапи проведення змагань, а також побажала учасникам дійства перемоги.

На Січі поважні козаки, які не раз були у боях, славилися силою, спритністю, мали гостре око, розумні голови, залюбки під час відпочинку брали участь у великих змаганнях.

Сучасні козаки прийшли на козацькі забави, щоб нагадати про мудрість, дотепність, гумор, силу українського духу.

До участі у забавах були відібрані три команди – «Січові стрільці», «Переможці», «Козацький рід».

Команди змагалися у спритності, дотепності, кмітливості. Із неабиякою завзятістю учасники впоралися із конкурсами «Кульова стрільба», «Козацька дотепність», «Піднімання гирі», «Історія козацького куліша», «Естафета», «Козацька кмітливість».

За кожне правильно виконане конкурсне завдання учасники отримували незвичну нагороду – сіль, перець, воду, сірники… Тобто все те, що необхідне для приготування фінальної страви змагань – куліша.

Конкурси оцінювало суворе журі. За результатами всіх конкурсів перемогу здобула команда з промовистою назвою «Переможці» (Владислав Пенцак, Владислав Мужило (731 група), Богдана Русин (331 група), Владислав Дмитрук, Микола Бурденюк, Олександр Квятковський (421 група), Даяна Яценко, Олег Чорний, Уляна Рибак (031 група)). Команда найшвидше впоралась із приготуванням традиційної страви українських козаків – куліша та презентувала його оригінальну подачу. Запашний куліш видався на славу! 

Опублікований: 12-10-2018
Читайте також:
Керівництво університету преміювало працівників із нагоди 8 Березня

Традиційно з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня за зразкове виконання трудових обов'язків, високі досягнення у науково-педагогічній та науковій діяльності ректорат університету прийняв рішення преміювати працівників нашого навчального закладу. Наказ

ЧИТАТИ ДАЛІ

Керівництво університету преміювало працівників із нагоди 8 Березня 06 березня 2018

Студактив на профорієнтаційному марші

Профорієнтаційна робота в університеті займає значне місце, вона забезпечує безперервність ступенів освіти та залучення більшої кількості вступників. Тож, минулого тижня студенти-біотехнологи Єлизавета Дон та Артур Захаров, як представники студентського самоврядування факультету біотехнології та екологічного контролю, вирішили запросити талановитих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студактив на профорієнтаційному марші 18 квітня 2023

Блискуча лекція з органічної хімії від доцента кафедри харчової хімії

21 березня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Карбонільні сполуки. Альдегіди і кетони» кандидата хімічних наук, доцента Наталії Сімурової з дисципліни «Органічна хімія» для студентів першого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» денної форми навчання факультету біотехнології та екологічного контролю. Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуча лекція з органічної хімії від доцента кафедри харчової хімії 22 березня 2018

Мотивуючі знайомства здобувачів освіти з підприємствами

2 грудня студенти 3 курсу разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Романом Мукоїдом відвідали крафтову міні-пивоварню «Syndicate», де їх гостинно зустрів магістрант кафедри Роман Нищун. Він розповів молодшим колегам про види крафтового пива, які виготовляються на пивоварні (а це – понад 40 видів!). Здобувачі освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуючі знайомства здобувачів освіти з підприємствами 04 грудня 2020