Н У Х Т

Козацькі забави у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

12 жовтня 2018

Козацькі забави у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

Січ. Козаччина. Легендарне минуле нашого народу. Це про неї Микола Гоголь писав: «Так ось, вона Січ! Ось же, гніздо, звідки вилітають усі ці горді й дужі, як леви. Ось звідки розливаються воля й козацтво на всю Україну».

Споконвіку Україна пишалася своїми козаками, які її любили, як неньку, величали і захищали в усі часи, коли загрожувала небезпека.

Напередодні відзначення Дня українського козацтва та Дня захисника України в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося національно-патріотичне дійство «Козацькі забави» за участю студентства та викладачів коледжу.

З привітальним словом до студентів, викладачів та гостей звернувся виконуючий обов’язки директора коледжу, кандидат історичних наук Едуард Зваричук. Заступник директора з виховної роботи Антоніна Боднар розповіла про умови та етапи проведення змагань, а також побажала учасникам дійства перемоги.

На Січі поважні козаки, які не раз були у боях, славилися силою, спритністю, мали гостре око, розумні голови, залюбки під час відпочинку брали участь у великих змаганнях.

Сучасні козаки прийшли на козацькі забави, щоб нагадати про мудрість, дотепність, гумор, силу українського духу.

До участі у забавах були відібрані три команди – «Січові стрільці», «Переможці», «Козацький рід».

Команди змагалися у спритності, дотепності, кмітливості. Із неабиякою завзятістю учасники впоралися із конкурсами «Кульова стрільба», «Козацька дотепність», «Піднімання гирі», «Історія козацького куліша», «Естафета», «Козацька кмітливість».

За кожне правильно виконане конкурсне завдання учасники отримували незвичну нагороду – сіль, перець, воду, сірники… Тобто все те, що необхідне для приготування фінальної страви змагань – куліша.

Конкурси оцінювало суворе журі. За результатами всіх конкурсів перемогу здобула команда з промовистою назвою «Переможці» (Владислав Пенцак, Владислав Мужило (731 група), Богдана Русин (331 група), Владислав Дмитрук, Микола Бурденюк, Олександр Квятковський (421 група), Даяна Яценко, Олег Чорний, Уляна Рибак (031 група)). Команда найшвидше впоралась із приготуванням традиційної страви українських козаків – куліша та презентувала його оригінальну подачу. Запашний куліш видався на славу! 

Опублікований: 12-10-2018
Читайте також:
Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці 09 квітня 2019

Студенти дізнаються від фахівців-практиків таємниці успішного ведення бізнесу

22 лютого 2017 року в межах декади комісії фахових дисциплін економічного циклу Смілянського технікуму харчових технологій нашого університету відбулася зустріч студентів другого та третього курсу спеціальностей «Маркетингова діяльність» і «Організація виробництва» з керівником студії «Поринь у веселку», майстром-декоратором, консультантом із прода...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти дізнаються від фахівців-практиків таємниці успішного ведення бізнесу 23 лютого 2017

Інформація для першокурсників: зустрічі з керівництвом навчальних підрозділів

Наближається початок навчального року, і ми щиро вітаємо наше нове поповнення у дружній родині Національного університету харчових технологій! Перш ніж приступити до навчання, необхідно вирішити низку організаційних питань – саме з цією метою напередодні 1 вересня директори навчально-наукових інститутів і декани факультетів зустрічаються зі своїми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформація для першокурсників: зустрічі з керівництвом навчальних підрозділів 13 серпня 2021

Викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції підвищують кваліфікацію виробничників

6 лютого викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія Фролова і доцентка Ірина Корецька в рамках кваліфікаційної програми «Сенсорне оцінювання якості хлібопекарських виробів, підготовка експертів дегустаторів» Інституту післядипломної освіти НУХТ, провели лекційно-практичні заняття, на яких познайомили співр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції підвищують кваліфікацію виробничників 07 лютого 2025