Сьогодні в університеті завершилися фахові вступні випробування для вступників на перший (зі скороченим терміном) або другий та третій курси навчання (з нормативним терміном на вакантні місця) денної та заочної форм навчання для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» на основі освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст», а також на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня/освітнього ступеня «Бакалавр», «Спеціаліст», «Магістр» за іншою спеціальністю.
Протягом трьох днів, з 28 по 30 липня, вступники цієї категорії до всіх інститутів і факультетів НУХТ складали письмові іспити, що мали на меті визначити рівень їх фахової підготовки, здобутих теоретичних знань, а також вміння розв’язувати задачі і тести.
Також сьогодні відбулося останнє фахове вступне випробування до магістратури. Його складали вступники на міждисциплінарну освітньо-наукову програму «LEAN-виробництво харчової продукції» – єдину освітню програму, де здійснюється підготовка здобувачів одразу за трьома спеціальностями – «Харчові технології», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» і «Галузеве машинобудування» для потреб вітчизняної харчової галузі. Зауважимо, що ця освітня програма нова, започаткована у 2021 році, і набір на неї здійснюється вперше, проте, роботодавці вже вишикувалися у чергу за її випускниками.
Нагадаємо, для вступників до магістратури за кошти фізичних і юридичних осіб ще буде додатковий набір у вересні, наразі триває реєстрація на спеціально організовану сесію єдиного вступного випробування з іноземної мови.