Н У Х Т

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

08 січня 2024

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

Наші здобувачі освіти успішно опановують обрані освітньо-професійні програми. При цьому вони застосовують здобуті знання для пошуку креативних рішень, розроблення по-справжньому корисних продуктів. І не забувають закріпити свої авторські права відповідними документами.

Магістрант Іван Салига разом із командою вчених кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв – професором Олександром Гаввою та доцентками Наталією Кулик і Оленою Чепелюк отримав патент України на корисну модель – упаковку-підставку пенального типу для ліхтарика.  

Авторами була поставлена задача розробити упаковку для ліхтарика, яка б виконувала функцію підставки і забезпечувала зручність користування ліхтариком у різних життєвих умовах. Конструкція упаковки забезпечує зміну розташування ліхтарика для спрямування світлового променя у потрібному напрямку та регулювання завдяки цьому інтенсивності освітлення. Так оригінальне рішення команди забезпечує споживачам додаткові можливості і зручне користування.

Упаковка-підставка виконана за технологією фальцювання зі склеюванням з крейдованого картону, який повторно переробляється економічно доцільним шляхом і може використовуватися для виготовлення нових упаковок.

Вітаємо наших науковців! Бажаємо наснаги й нових цікавих і корисних розробок!

Опублікований: 08-01-2024
Читайте також:
Серію занять разом із запрошеним гостем зі США провела викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок провела серію занять онлайн з англійської мови разом із запрошеним гостем зі Сполучених Штатів Stuart Snuggs зі студентами 1 та 2 курсу спеціальностей «Реклама та зв’язки з громадськістю», «Економіка підприємництва», «Бухгалтерський облік» та «Міжнародна економіка» Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серію занять разом із запрошеним гостем зі США провела викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 04 грудня 2020

Магістранти опановують методи оптимізації управління енергоресурсами у сфері ресторанного та готельного бізнесу

У межах дисципліни «Інжинірінг у ресторанному бізнесі» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін) магістранти, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві», відвідали вебінар «Покращення енергоефекти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти опановують методи оптимізації управління енергоресурсами у сфері ресторанного та готельного бізнесу 15 вересня 2025

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

З вересня по грудень 2021 року з метою популяризації наукових і методичних розробок для освітнього процесу в українських ЗВО, що відповідають стандартам вищої освіти, сприяють створенню нових знань, здобуттю студентами якісної вищої освіти та поширенню в академічному середовищі передових практик у навчанні, викладанні та науці проводився Всеукраїнс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань 12 січня 2022

На Сквирському комбінаті хлібопродуктів розпочали проходження практики магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

Відповідно до графіку навчального процесу здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» розпочали проходження професійної практики. Під керівництвом доцента Наталії Фалендиш чотири здобувачі проходитимуть практику на Сквирському комбінаті хлібопродуктів. Начальник від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Сквирському комбінаті хлібопродуктів розпочали проходження практики магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» 03 вересня 2020