Н У Х Т

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

08 january 2024

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

Наші здобувачі освіти успішно опановують обрані освітньо-професійні програми. При цьому вони застосовують здобуті знання для пошуку креативних рішень, розроблення по-справжньому корисних продуктів. І не забувають закріпити свої авторські права відповідними документами.

Магістрант Іван Салига разом із командою вчених кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв – професором Олександром Гаввою та доцентками Наталією Кулик і Оленою Чепелюк отримав патент України на корисну модель – упаковку-підставку пенального типу для ліхтарика.  

Авторами була поставлена задача розробити упаковку для ліхтарика, яка б виконувала функцію підставки і забезпечувала зручність користування ліхтариком у різних життєвих умовах. Конструкція упаковки забезпечує зміну розташування ліхтарика для спрямування світлового променя у потрібному напрямку та регулювання завдяки цьому інтенсивності освітлення. Так оригінальне рішення команди забезпечує споживачам додаткові можливості і зручне користування.

Упаковка-підставка виконана за технологією фальцювання зі склеюванням з крейдованого картону, який повторно переробляється економічно доцільним шляхом і може використовуватися для виготовлення нових упаковок.

Вітаємо наших науковців! Бажаємо наснаги й нових цікавих і корисних розробок!

Published on: 08-01-2024
Read also:
Визначена краща академічна група університету

Після тривалої перерви в університеті відбувся конкурс на Кращу академічну групу НУХТ. Традиційно конкурс проводиться у два етапи: перший полягає у визначенні кращої групи на рівні факультету чи інституту, другий – на рівні університету. Критеріями для оцінювання кандидатів були середній навчальний бал, участь студентів конкурсної групи у благодійн...

READ YOURSELF

Визначена краща академічна група університету 20 november 2023

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій

21 вересня в рамках спеціалізованих виставок, що працювали у ВЦ «АККО Інтернешнл» відбулась Х Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Модератором конференції, яка в цьому році проводилась у змішаному форматі, був завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор ...

READ YOURSELF

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій 22 september 2023

Гостьові лекції від фахівців-практиків тривають

13 травня 2025 р. у рамках лекційних занять із дисциплін «Конструювання технологічного обладнання харчових виробництв» і «Високоефективні процеси і обладнання галузі» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв» і освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» освітньо-наукової програми «Машини та а...

READ YOURSELF

Гостьові лекції від фахівців-практиків тривають 16 may 2025

Здобувачі освіти відзначені за науково-дослідну роботу у 2022-2023 навчальному році

За підсумками проведення І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань та спеціальностей у 2022-2023 навчальному році та з метою підтримки обдарованої студентської молоді і створення умов для її творчого зростання прийнято рішення про відзначення здобувачів освіти та їх наукових керівників. На підставі протоколів конк...

READ YOURSELF

Здобувачі освіти відзначені за науково-дослідну роботу у 2022-2023 навчальному році 15 june 2023