Н У Х Т

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

08 january 2024

Оригінальні рішення здобувачів закріплюються патентами України

Наші здобувачі освіти успішно опановують обрані освітньо-професійні програми. При цьому вони застосовують здобуті знання для пошуку креативних рішень, розроблення по-справжньому корисних продуктів. І не забувають закріпити свої авторські права відповідними документами.

Магістрант Іван Салига разом із командою вчених кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв – професором Олександром Гаввою та доцентками Наталією Кулик і Оленою Чепелюк отримав патент України на корисну модель – упаковку-підставку пенального типу для ліхтарика.  

Авторами була поставлена задача розробити упаковку для ліхтарика, яка б виконувала функцію підставки і забезпечувала зручність користування ліхтариком у різних життєвих умовах. Конструкція упаковки забезпечує зміну розташування ліхтарика для спрямування світлового променя у потрібному напрямку та регулювання завдяки цьому інтенсивності освітлення. Так оригінальне рішення команди забезпечує споживачам додаткові можливості і зручне користування.

Упаковка-підставка виконана за технологією фальцювання зі склеюванням з крейдованого картону, який повторно переробляється економічно доцільним шляхом і може використовуватися для виготовлення нових упаковок.

Вітаємо наших науковців! Бажаємо наснаги й нових цікавих і корисних розробок!

Published on: 08-01-2024
Read also:
НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200

Оприлюднені результати шістнадцятого академічного рейтингу українських закладів вищої освіти ТОП-200 Україна-2022, у якому наш університет посів 29 місце з 200 представлених у рейтингу закладів вищої освіти. Укладачі рейтингу враховували всебічну діяльність університетів і сучасні тенденції розвитку вищої освіти, що зазнає глибинних змін у результ...

READ YOURSELF

НУХТ у першій тридцятці: оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти ТОП-200 07 july 2022

У фокусі уваги здобувачів ступеня PhD – нанотехнології!

27 серпня 2025 року у разовій спеціалізованій вченій раді відбувся успішний захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» ще одного випускника аспірантури Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ. Своє дослідження на тему «Обґрунтування застосуван...

READ YOURSELF

У фокусі уваги здобувачів ступеня PhD – нанотехнології! 28 august 2025

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

У м. Тернопіль відбувся Кулінарний Кубок Західної України, участь в якому брали понад 50 учасників з усієї країни. Наш університет представляв студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Олег Пригродський. Змагалися учасники у чотирьох номінаціях: «С...

READ YOURSELF

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 21 june 2019

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 жовтня 2020 року м. Київ з 26 жовтня 2020 року віднесене до території, на якій установлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. В університеті продовжується навчання в дистанційному режимі для всіх видів занять.

READ YOURSELF

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р. 23 october 2020