Н У Х Т

Online-захисти кваліфікаційних робіт здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології розпочато!

15 червня 2020

Online-захисти кваліфікаційних робіт здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології розпочато!

11 червня 2020 року у вже звичному для багатьох online-режимі розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» на отримання освітнього ступеня «бакалавр».

У перший день довгоочікуване «Вітаємо! Ви – БАКАЛАВР!» почули 13 щасливчиків. Традиційно засідання Екзаменаційної комісії почалося з напутнього слова декана факультету біотехнології та екологічного контролю, доцента Наталії Грегірчак і завідувачки кафедри, професорки Тетяни Пирог. Після цього комісія у складі Тетяни Пирог (голова ЕК), доцентів Вікторії Красінько, Юрія Карлаша, Оксани Скроцької і асистента Тетяни Сулейко (секретар) приступила до прослуховування доповідей та оцінювання кваліфікаційних робіт здобувачів.

Враховуючи особливості проведення цьогорічних захистів, приємно відзначити, що вже на першу ж Zoom-конференцію завітала чимала група підтримки, що стало додатковим поштовхом для «перших ластівок-доповідачів» до блискавичного представлення своїх кваліфікаційних робіт. Як правило на перший день захистів приходяться виступи кращих із кращих, і цей рік не став виключенням.

Розпочала захисти Світлана Бондарук (переможець І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2019 та 2020 років та переможець І туру Всеукраїнської студентської олімпіади з екологічної біотехнології та біоенергетики 2020 року), яка представила комісії результати наукової роботи «Одержання міцеліальної маси Agaricus bisporus для використання у промисловому вирощуванні грибів», що була виконана на базі партнера кафедри – Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України,.

Слід зазначити, що в перший день були представлені наукові кваліфікаційні роботи здобувачів, які є учасниками студентського наукового гуртка «BIOTECH», що функціонує на базі кафедри біотехнології і мікробіології. Зокрема, Анна Зварич презентувала роботу «Культивування Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 для одержання поверхнево-активних речовин із метою післяврожайного оброблення овочів», а Ганна Ярова – «Біосинтез поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis ІМВ Ас-5017 для контролю чисельності фітопатогенних бактерій». Ще одна наукова робота, автором якої є Аліна Кернер, «Культивування Crinipellis schevczenkovi для одержання біологічно активних метаболітів» також є результатом плідної праці кафедри та відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України.

Неперевершеним став захист «зірки» групи БТ-4-3 Софії Цапко, яка за два роки навчання на скороченій формі встигла на «відмінно» опанувати знання, необхідні справжньому бакалавру з біотехнології та біоінженерії. І захист кваліфікаційної роботи «Культивування Streptomyces natalensis для одержання Натаміцину» став цьому черговим підтвердженням.

Відмінниці і відмінники – Валерія Бондарчук, Юлія Лазюка (переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2019 р.) та Вячеслав Черепанський – один за одним представляли свої кваліфікаційні роботи, що були присвячені біосинтезу ферментів, гіберелінів і пробіотиків.

Усі 13 доповідачів отримали довгоочікувані позитивні оцінки. Члени комісії привітали новоспечених бакалаврів, які пообіцяли продовжувати долати наукові вершини, навчаючись у магістратурі.

Опублікований: 15-06-2020
Читайте також:
Ukrainian food у презентаціях наших здобувачів освіти

Викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Любов Сапон-Аблязова обговорила зі здобувачами групи ХЧ -2-4 презентації до теми «Ukrainian food» («Українська їжа»), які вони створили і представили. Дарія Булгакова представила тему «Ukrainian cuisine» («Українська кухня»). Ігор Корміч розповів про найпопулярніші українські страви, сало т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ukrainian food у презентаціях наших здобувачів освіти 11 квітня 2023

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професор Ірина Антоненко, к. з держ. упр., доцент Олена Розметова та к.г.н., доцент Олена Харченко взяли участь у міжнародному стажуванні «Стратегічне партнерство України з ЄС у сфері освіти та науки», де ознайомилися з європейським досвідом організації наукової діяльності, публікації ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 22 квітня 2019

Підготовка до іспитів: онлайн-консультації здобувачів

26 травня відбулися консультації доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна з дисципліни «Електронні системи в галузі» для здобувачів груп ХЧ-3-14-ск і ХЧ-3-13ск за допомогою сервісу для відеоконференцій «Zoom». Здобувачі отримали необхідну інформацію щодо їх поточної успішності, допуску та механізму проведення е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до іспитів: онлайн-консультації здобувачів 27 травня 2020

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів – учасники Фестивалю морозива

26-27 травня 2018 рокуАсоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» за участі Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» організувала Фестиваль морозива. У Фестивалі брали участь провідні підприємства України з виробництва морозива – члени Асоціації з 8-ми регіонів країни. Серед запрошених до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі та студенти кафедри технології молока і молочних продуктів – учасники Фестивалю морозива 29 травня 2018