Н У Х Т

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

28 травня 2020

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

З нагоди Дня слов'янської писемності партнери НУХТ із Русенського університету спільно з асоціацією «Європейський напрям» (Болгарія) проводять цікаві наукові та просвітницькі заходи (нагадаємо, що легендарні особи – Кирило і Мефодій за походженням були болгарами).

Одна з останніх подій, до участі в якій були запрошені наші фахівці – онлайн семінар-дискусія «Стійкість харчових систем від перероблення до споживання».

Учасників семінару привітали провідні вчені Русенського університету – професор Станка Дамянова і декан агромеханічного факультету, професор Генчо Попов.

На семінарі розглядалися питання біовиробництва, захисту і відновлення біорізноманітності, впровадження здорової та сумісної з навколишнім середовищем систем харчування. Значна увага була приділена проблемам бджільництва, виробництва меду, його перероблення, пакування і зберігання.

У активній та цікавій дискусії взяли участь науковці кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв: професори Олександр Гавва і Володимир Теличкун, доценти Олексій Губеня і Юлія Теличкун, а також творча молодь – Віталій Рачок, Катерина Грінінг і Микола Десик.

Завершився семінар неочікувано – після розгляду всіх питань учасники не розійшлися, а продовжили неформальне спілкування про нагальні питання освіти і науки та удосконалення системи дистанційного навчання. 

Професор Володимир Теличкун нагадав про те, що наша співпраця триває вже 10 років, і презентував оригінальне фото учасників семінару – міжнародної команди науковців, які у цей же час 10 років тому гуляють Андріївським узвозом.

Обговорили важливу майбутню подію – спільну участь у Міжнародній науковій конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності», яка відбудеться у Києві 10 вересня у рамках потужних міжнародних виставок.

Болгарські колеги, як завжди, провели цю важливу подію на високому рівні, цікаво, у комфортній та невимушеній атмосфері. Ми пишаємося нашою співпрацею і бажаємо друзям нових цікавих творчих звершень і подій!

Опублікований: 28-05-2020
Читайте також:
Барви осені в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся конкурс-виставка осінніх композицій «Барви осені», які підготували студенти коледжу. На виставці були представлені композиції із природного матеріалу, що студенти виготовили власноруч. Барви осені різнокольорові… Жодна інша пора року не милує око таким багатс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Барви осені в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 09 жовтня 2019

Знайомство з майбутніми роботодавцями

Професійність. Прозорість. Інноваційність. Так охарактеризували компанію «Склоресурс», яка займається переробленням скла для фасадів та інтер’єрів з 2006 року, здобувачі освіти кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. По-перше, вони були вражені сучасним обладнанням і професійністю працівників підприємства. По-друге, масштаба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з майбутніми роботодавцями 04 серпня 2021

Гарантка освітньої програми «Електротехніка та інформаційні технології» зустрілася з першокурсниками-бакалаврами

14 жовтня на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбулася зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Електротехніка та інформаційні технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доцентки Юлії Куєвди зі здобувачами. До зустрічі також долучився куратор академічної групи, асистент кафедри Петро Зінькевич. Юлія Куєвда розпов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарантка освітньої програми «Електротехніка та інформаційні технології» зустрілася з першокурсниками-бакалаврами 17 жовтня 2022

Математичне планування – запорука успішного експерименту

Початок цієї осені більшість студентів, як і завжди, почали в університеті, проте через епідеміологічний стан перейшли на дистанційну форму освітнього процесу. Та магістранти другого року навчання вже пройшли той час, коли в їхньому розкладі були лекції, лабораторні або практичні заняття. Зараз вони одержують досвід, практикуючись на провідних підп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Математичне планування – запорука успішного експерименту 22 вересня 2020