Н У Х Т

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

28 may 2020

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

З нагоди Дня слов'янської писемності партнери НУХТ із Русенського університету спільно з асоціацією «Європейський напрям» (Болгарія) проводять цікаві наукові та просвітницькі заходи (нагадаємо, що легендарні особи – Кирило і Мефодій за походженням були болгарами).

Одна з останніх подій, до участі в якій були запрошені наші фахівці – онлайн семінар-дискусія «Стійкість харчових систем від перероблення до споживання».

Учасників семінару привітали провідні вчені Русенського університету – професор Станка Дамянова і декан агромеханічного факультету, професор Генчо Попов.

На семінарі розглядалися питання біовиробництва, захисту і відновлення біорізноманітності, впровадження здорової та сумісної з навколишнім середовищем систем харчування. Значна увага була приділена проблемам бджільництва, виробництва меду, його перероблення, пакування і зберігання.

У активній та цікавій дискусії взяли участь науковці кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв: професори Олександр Гавва і Володимир Теличкун, доценти Олексій Губеня і Юлія Теличкун, а також творча молодь – Віталій Рачок, Катерина Грінінг і Микола Десик.

Завершився семінар неочікувано – після розгляду всіх питань учасники не розійшлися, а продовжили неформальне спілкування про нагальні питання освіти і науки та удосконалення системи дистанційного навчання. 

Професор Володимир Теличкун нагадав про те, що наша співпраця триває вже 10 років, і презентував оригінальне фото учасників семінару – міжнародної команди науковців, які у цей же час 10 років тому гуляють Андріївським узвозом.

Обговорили важливу майбутню подію – спільну участь у Міжнародній науковій конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності», яка відбудеться у Києві 10 вересня у рамках потужних міжнародних виставок.

Болгарські колеги, як завжди, провели цю важливу подію на високому рівні, цікаво, у комфортній та невимушеній атмосфері. Ми пишаємося нашою співпрацею і бажаємо друзям нових цікавих творчих звершень і подій!

Published on: 28-05-2020
Read also:
Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 2020-2021 н.р.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. наш університет призначений базовим закладом вищої освіти з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» у 2020/2021 навчальному році. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 59 робіт із 26 закладів вищої ос...

READ YOURSELF

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» 2020-2021 н.р. 30 march 2021

Подвійна перемога! І це лише початок…

При акредитації освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» одне із зауважень експертної групи під керівництвом професорки Тетяни Димань стосувалося відсутності на кафедрі технології оздоровчих продуктів викладачів, які мають сертифікат на володіння англійською мовою рівня В2 та досвіду з...

READ YOURSELF

Подвійна перемога! І це лише початок… 18 january 2024

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів

На базі Львівського національного університету ім. Івана Франка в Інституті біології клітини НАН України відбулася ХV міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «Молодь і поступ біології», присвячена 135-й річниці від дня народження Я. Парнаса. У конференції взяли участь 294 науковці, серед яких магістрантка кафедри біотехнології і мікр...

READ YOURSELF

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів 16 may 2019