Н У Х Т

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

28 may 2020

Онлайн семінар-дискусія науковців кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв з болгарськими колегами

З нагоди Дня слов'янської писемності партнери НУХТ із Русенського університету спільно з асоціацією «Європейський напрям» (Болгарія) проводять цікаві наукові та просвітницькі заходи (нагадаємо, що легендарні особи – Кирило і Мефодій за походженням були болгарами).

Одна з останніх подій, до участі в якій були запрошені наші фахівці – онлайн семінар-дискусія «Стійкість харчових систем від перероблення до споживання».

Учасників семінару привітали провідні вчені Русенського університету – професор Станка Дамянова і декан агромеханічного факультету, професор Генчо Попов.

На семінарі розглядалися питання біовиробництва, захисту і відновлення біорізноманітності, впровадження здорової та сумісної з навколишнім середовищем систем харчування. Значна увага була приділена проблемам бджільництва, виробництва меду, його перероблення, пакування і зберігання.

У активній та цікавій дискусії взяли участь науковці кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв: професори Олександр Гавва і Володимир Теличкун, доценти Олексій Губеня і Юлія Теличкун, а також творча молодь – Віталій Рачок, Катерина Грінінг і Микола Десик.

Завершився семінар неочікувано – після розгляду всіх питань учасники не розійшлися, а продовжили неформальне спілкування про нагальні питання освіти і науки та удосконалення системи дистанційного навчання. 

Професор Володимир Теличкун нагадав про те, що наша співпраця триває вже 10 років, і презентував оригінальне фото учасників семінару – міжнародної команди науковців, які у цей же час 10 років тому гуляють Андріївським узвозом.

Обговорили важливу майбутню подію – спільну участь у Міжнародній науковій конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності», яка відбудеться у Києві 10 вересня у рамках потужних міжнародних виставок.

Болгарські колеги, як завжди, провели цю важливу подію на високому рівні, цікаво, у комфортній та невимушеній атмосфері. Ми пишаємося нашою співпрацею і бажаємо друзям нових цікавих творчих звершень і подій!

Published on: 28-05-2020
Read also:
НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank

На питання, які найпопулярніші університети в Україні, дає відповідь uniRank, опублікувавши рейтинг 186 українських закладів вищої освіти. Наш університет посів у ньому 37 місце. Щоб потрапити до цього міжнародного рейтингу заклад освіти має відповідати наступним критеріям відбору: бути ліцензованим або акредитованим відповідною українською орг...

READ YOURSELF

НУХТ у міжнародному рейтингу uniRank 15 march 2021

Наші здобувачки – учасниці конкурсу молодих виноробів Європи у Парижі

З 24 лютого по 3 березня 2024 року у Версальському виставковому центрі працює 60-й Сільськогосподарський салон. Цього року його тема – «Ґрунт і земля: життя в наших руках». Тут відвідувачів різного віку запрошують зустрітися з фермерами та професіоналами галузі, ознайомитися з різноманітними видами діяльності та послугами, що пропонуються в аграрно...

READ YOURSELF

Наші здобувачки – учасниці конкурсу молодих виноробів Європи у Парижі 28 february 2024

Вітання від Профкому співробітників НУХТ

Вітаємо всіх співробітників НУХТ із прийдешніми Новим роком і Різдвом Христовим! Бажаємо, щоб він як тільки-но переступить поріг вашого дому, перетворив усе на казку. Бажаємо вам нового щастя, нового достатку, злагоди, усмішок, радості, успіхів! А старими нехай залишаються лише родина, кохані і друзі!                                              ...

READ YOURSELF

Вітання від Профкому співробітників НУХТ 31 december 2020

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині

Триває плідна співпраця колективу кафедри технології молока і молочних продуктів з відомими фахівцями-технологами. 1 квітня 2024 р. відбулася гостьова лекція «Промислове і крафтове виробництво морозива» провідної технологині з виробництва морозива Ольги Байсари для бакалаврів, магістрантів та аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології», а та...

READ YOURSELF

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині 02 april 2024