Н У Х Т

Онлайн-комунікації – всі фішки дізналися наші студенти

07 квітня 2020

Онлайн-комунікації – всі фішки дізналися наші студенти

Фахівцями стратегічного партнера Корпорації «Артеріум» LLC TRIGLAV INTERNATIONAL для студентів-біотехнологів проводяться онлайн майстер-класи на різні тематики.

Нещодавно відбувся вебінар на тему «Онлайн-комунікації». Його провів бізнес-тренер Євген Куджоян, досвід роботи якого в підборі, навчанні та оцінюванні персоналу понад 10 років.

Учасники дізналися, чим класична комунікація відрізняється від онлайн-комунікації; які підводні камені та які можливості онлайн-комунікації; як ця навичка може бути корисною в майбутньому.

Під час прямого ефіру тренер постійно підтримував зв’язок із аудиторією, спілкувався з учасниками, задавав різні питання та давав конкретні відповіді.

А тепер коментарі та враження учасників – студентів-магістрантів, що навчаються за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія»:

Дар’я Приймак: «Даний вебінар був дуже цікавий та корисний, адже тренер задавав життєві питання, цікавився нашою думкою та розбирав кожну ситуацію та кожне повідомлення слухача. Тема онлайн-комунікації є актуальною, оскільки ми кожну хвилину проводимо в онлайн-режимі. Хочу ще раз подякувати за даний вебінар!».

Максим Івасенко:«Під час проходження вебінару були порушені теми взаємодії з людьми через месенджери, обговорювалася різниця між голосовим і звичайним повідомленням. Також були розглядалися питання взаєморозуміння в колективі, на роботі і під час навчання. Загалом було дуже інформативно і цікаво».

Ярослав Гайдай: «Інформація була цікавою, але години дуже мало, щоб розкрити таку цікаву тему».

Микита Іванов: «Від себе хочу сказати, що лектор доступно та цікаво розповів, з чого саме складається комунікація між людьми, як краще донести інформацію так як саме ти хочеш. Проте цікаво було б послухати про фішки чи правила саме при діловій онлайн-комунікації».

Володимир Годлевський: «Дуже крута лекція. Все інформативно та доступно. Спілкування відбувається дуже легко та невимушено. От правда, саме такі лекції просто хочеться відвідувати. Саме так потрібно проводити свій час на карантині – весело та з користю для загального саморозвитку. Обов’язково візьму участь у наступному онлайн майстер-класі. Хештег #сидітьвдома».

Богдан Стефанюк: «Вебінар був досить цікавим і насиченим. Євген повністю відповідав темі – багато спілкувався з нами, задавав багато запитань, на які ми відповідали, і відповідей було багато. Багато розказав про важливість правильної ділової комунікації, що є досить важливою темою зараз».

Мирослав Хоньків: «Вебінар зацікавив своєю актуальністю в сучасних умовах дистанційного навчання та для особистого досвіду. Хоча все доволі просто – необхідно максимально розбавити відео і аудіо. Чекаємо відкритого діалогу!».

Ігор Хоменко: «Вебінар був проведений на доволі цікаву тему, яка актуальна під час карантину і не тільки. Діалог із аудиторію відбувався досить жваво, що підвищило продуктивність засвоювання матеріалу. Були наведені приклади використання різних систем зв’язку».

Катерина Солошенко: «Вебінар був дуже корисним та інформативним, особливо зважаючи на те, що на даний час практично усі комунікації відбуваються через інтернет. Євгеній Куджоян дуже цікаво розкрив цю тему, зазначивши основні аспекти комунікації, та дав кілька корисних порад, серед яких найбільш важливими для мене були поради щодо ділової комунікації».

Валерія Потапенко: «Майстер-клас дав мені зрозуміти наскільки зараз важливі комунікації і що вони повинні бути присутні в моєму житті. Було проведене опитування «З якими складнощами ми зараз стикаємось під час спілкування за допомогою комунікацій», на що кожний бажаючий отримав пораду по вирішенню даної проблеми, в тому числі і я. За що дуже вдячна тренеру! До речі, шокуючим було дізнатися, що ми сприймаємо лише 7% інформації за допомогою слуху. Висновок із онлайн майстер-класу можна зробити, цитуючи тренера – «Комунікації – це шалено важливий навик і потреба людини».

Своїми враженнями від участі у вебінарі діляться студенти бакалаврату:

Анастасія Охмакевич (група БТ-1-1): «Дуже задоволена вебінаром із Євгеном Куджояном. Я отримала багато корисної інформації про засоби комунікації, сприйняття інформації, дізналася багато нового про додатки для спілкування. Для мене це було корисним».

Ганна Бородуля (група БТ-1-2): «Далеко не всі знають, що під час спілкування людина 55% уваги приділяє не сказаному, а міміці та жестам. Тепер я знаю, на що в першу чергу буде звертати увагу мій співрозмовник, і як його зацікавити. За можливість під час карантину всебічно розвиватися дякую Корпорації «Артеріум»!

Ірина Ковшар (група БТ-3-2): «Євген Куджоян провів зустріч у форматі діалогу, тому проблематика обговорювалася на життєвих прикладах, що мені дуже сподобалось. Дуже доречно тренер розповів про офлайн-спілкування, на що конкретно людина звертає увагу при розмові і чому в комунікації в соціальних мережах дедалі важче спілкуватися, ніж у реальному житті. Євген надав поради щодо покращення спілкування у месенджерах на власному прикладі, а також привів приклади використання соціальної інженерії щодо працевлаштування».

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячні Євгену Куджояну за інформативний і змістовний онлайн майстер-клас! До зустрічі на наступних вебінарах!

Опублікований: 07-04-2020
Читайте також:
У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

На базі арт-простору НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» «Білка» відбулася Конференція «ЗВО: Співпраця в епоху 4.0», присвячена питанням співпраці закладів вищої освіти з ринком та між собою, інтеграції в ринкові програми, що пропонують бізнес-асоціації та адаптації закладів вищої освіти до ринкових змін. Участь у заході взяв доцент кафедри автоматиза...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі 20 січня 2020

Студентська практика, як початок трудової діяльності

Перед тим як приступити до дипломного проєктування здобувачі вищої освіти нашого університету проходять технологічну та переддипломну практики, під час якої мають змогу навчитися вирішувати нестандартні ситуації, які не знайдеш у підручниках, а також налагоджувати професійні доброзичливі стосунки з колегами і, звичайно ж, отримувати практичні реком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська практика, як початок трудової діяльності 31 січня 2022

Мистецтво кулінарії на практиці опановують наші здобувачі

Мистецтво кулінарії – одне з найдавніших, яке постійно оновлюється, а впровадження новітніх технологій вносить свої корективи в технологію приготування та сучасне подання страв. Тож лабораторним заняттям з дисципліни «Виробництво кулінарної продукції» у Сумському фаховому коледжі нашого університету приділяється особлива увага.  Враховуючи умови к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво кулінарії на практиці опановують наші здобувачі 16 вересня 2020