Н У Х Т

Омріяне звання «Магістр»

24 лютого 2020

Омріяне звання «Магістр»

Півтора роки плідної та безупинної роботи магістрантів спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» врешті вилилися в ефективні захисти випускових кваліфікаційних робіт. Лави дипломованих біотехнологів із кваліфікацією «магістр» поповнилися 44 випускниками 2020 року.

Тисячі сторінок статей, патентів, нормативних документів; сотні літрів поживного середовища для вирощування біологічних агентів, які досліджували студенти-науковці; десятки вимірювальних пристроїв-аналізаторів; місяці на розроблення технологічних та апаратурних схем культивування біологічних агентів; тижні на оброблення статистичних даних… і врешті дипломні роботи готові до представлення на захист!

Весь минулий тиждень на кафедрі біотехнології і мікробіології був присвячений роботі Екзаменаційної комісії із захисту магістерських робіт. Слід зазначити, що це важливий час не тільки для викладачів і магістрантів, а й для представників профільних підприємств, які вже не перший рік із задоволенням відвідують захисти кваліфікаційних робіт здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології, щоб, як кажуть «з пилу з жару», запросити до свого колективу кращих із кращих. У цьому році на кафедрі зустрічали представників АТ «Фармак», які із задоволенням долучилися до оцінювання рівня підготовки магістрантів.

Впродовж 17-18 лютого Екзаменаційна комісія заслухала виступи магістрантів денної форми навчання. Всі вони успішно представили свої наукові здобутки та отримали позитивні оцінки: «відмінно» – 46%, «добре» – 33%. Рекомендовано комісією до отримання диплому з відзнакою 9 магістрантів.

Засідання комісії 20-21 лютого були присвячені магістрантам заочної форми навчання. У цьому році до захисту були допущені 20 магістрантів-заочників. Серед здобувачів – Влад Лазебник, який паралельно навчається за трансграничною програмою між університетом ім. Йоганнеса Кеплера (м. Лінц, Австрія) та Южночеським університетом (м. Чеське Будейовіце, Чеська Республіка) за спеціальністю «Біологічна хімія». Він переїхав за кордон вже після захисту диплому бакалавра в рідній альма-матер, і тільки після цього справді усвідомив наскільки багато вона йому дала. Опинившись в зовсім інших умовах, зі своєю унікальною специфікою, системою та дещо різним підходом до навчання в центральній Європі, перше що дійсно рятувало – це фундаментальна база та набуті знання на факультеті біотехнології та екологічного контролю. Без них не було б такої впевненості в собі, у власних силах і потенціалі. А наукова робота під час написання диплому на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ послугувала як той рятувальний жилет, із яким уже не було страшно виконувати лабораторні або практичні завдання будь-якої складності в університеті за кордоном.

Усі захисти студентів заочної форми навчання також були успішними: «відмінно» отримали 30% здобувачів, «добре» – 35%. Рекомендована комісією до отримання диплома з відзнакою магістрантка Наталія Корх.

Приємно відзначити, що більшість магістрів уже працюють за фахом на провідних фармацевтичних і біотехнологічних підприємствах України: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», АТ «Фармак», АТ «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум», ТОВ «Фармекс Груп», ТОВ «Унітехнології ЮЕЙ», ТОВ «Ремос», ЗАО «Ліктрави», ТОВ «УНІ-СЕРТ», ТОВ «Лаян Віннер» тощо.

Щиро бажаємо випускникам процвітання, успіхів, досягнення цілей, сил і наснаги до нових звершень! І пам’ятайте, що двері alma mater завжди для вас відкриті!

 

Опублікований: 24-02-2020
Читайте також:
VIP-шеф Джанні Тота освідчився своїй дівчині прямо під час лекції на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

15 травня студенти й викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу познайомилися з одним із кращих шеф-кухарів Італії Джанні Тота, який нині є шефом київського ресторану «Fabius». Його часто називають VIP-шефом, адже Джанні працював як персональний шеф у багатьох відомих особистостей – Далай-лами, Анни Вінтур, з футбольною кома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

VIP-шеф Джанні Тота освідчився своїй дівчині прямо під час лекції на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 15 травня 2018

Секрет довголіття розкрили учасники чергового засідання Еnglish speaking club

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбулося чергове засідання Еnglish speaking club, традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. Предметом обговорення цього разу стала актуальна та важлива тема для сучасної молоді «Healthy lifestyle». Засідання розпочалося з уточн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрет довголіття розкрили учасники чергового засідання Еnglish speaking club 31 травня 2018

Захисти дипломних проектів «бакалаврів»-заочників розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі  біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів (робіт) освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства» заочної форми навчання. Екзаменаційну комісію із захисту дипломних проектів очолив завідувач кафедри, доцент Анатолій Куц. До складу комісії увійшли т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти дипломних проектів «бакалаврів»-заочників розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 16 лютого 2017

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провела чергове засідання  Еnglish speaking club традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів  Stuart Snuggs та викладача Наталії Божок. Темою засідання стали квітневі свята й особливо Easter, що святкували нещодавно на теренах України та США. На початку засідання студенти р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники Еnglish speaking club обговорили традиції святкування Easter 14 квітня 2018