Н У Х Т

Омріяне звання «Магістр»

24 лютого 2020

Омріяне звання «Магістр»

Півтора роки плідної та безупинної роботи магістрантів спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» врешті вилилися в ефективні захисти випускових кваліфікаційних робіт. Лави дипломованих біотехнологів із кваліфікацією «магістр» поповнилися 44 випускниками 2020 року.

Тисячі сторінок статей, патентів, нормативних документів; сотні літрів поживного середовища для вирощування біологічних агентів, які досліджували студенти-науковці; десятки вимірювальних пристроїв-аналізаторів; місяці на розроблення технологічних та апаратурних схем культивування біологічних агентів; тижні на оброблення статистичних даних… і врешті дипломні роботи готові до представлення на захист!

Весь минулий тиждень на кафедрі біотехнології і мікробіології був присвячений роботі Екзаменаційної комісії із захисту магістерських робіт. Слід зазначити, що це важливий час не тільки для викладачів і магістрантів, а й для представників профільних підприємств, які вже не перший рік із задоволенням відвідують захисти кваліфікаційних робіт здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології, щоб, як кажуть «з пилу з жару», запросити до свого колективу кращих із кращих. У цьому році на кафедрі зустрічали представників АТ «Фармак», які із задоволенням долучилися до оцінювання рівня підготовки магістрантів.

Впродовж 17-18 лютого Екзаменаційна комісія заслухала виступи магістрантів денної форми навчання. Всі вони успішно представили свої наукові здобутки та отримали позитивні оцінки: «відмінно» – 46%, «добре» – 33%. Рекомендовано комісією до отримання диплому з відзнакою 9 магістрантів.

Засідання комісії 20-21 лютого були присвячені магістрантам заочної форми навчання. У цьому році до захисту були допущені 20 магістрантів-заочників. Серед здобувачів – Влад Лазебник, який паралельно навчається за трансграничною програмою між університетом ім. Йоганнеса Кеплера (м. Лінц, Австрія) та Южночеським університетом (м. Чеське Будейовіце, Чеська Республіка) за спеціальністю «Біологічна хімія». Він переїхав за кордон вже після захисту диплому бакалавра в рідній альма-матер, і тільки після цього справді усвідомив наскільки багато вона йому дала. Опинившись в зовсім інших умовах, зі своєю унікальною специфікою, системою та дещо різним підходом до навчання в центральній Європі, перше що дійсно рятувало – це фундаментальна база та набуті знання на факультеті біотехнології та екологічного контролю. Без них не було б такої впевненості в собі, у власних силах і потенціалі. А наукова робота під час написання диплому на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ послугувала як той рятувальний жилет, із яким уже не було страшно виконувати лабораторні або практичні завдання будь-якої складності в університеті за кордоном.

Усі захисти студентів заочної форми навчання також були успішними: «відмінно» отримали 30% здобувачів, «добре» – 35%. Рекомендована комісією до отримання диплома з відзнакою магістрантка Наталія Корх.

Приємно відзначити, що більшість магістрів уже працюють за фахом на провідних фармацевтичних і біотехнологічних підприємствах України: ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», АТ «Фармак», АТ «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум», ТОВ «Фармекс Груп», ТОВ «Унітехнології ЮЕЙ», ТОВ «Ремос», ЗАО «Ліктрави», ТОВ «УНІ-СЕРТ», ТОВ «Лаян Віннер» тощо.

Щиро бажаємо випускникам процвітання, успіхів, досягнення цілей, сил і наснаги до нових звершень! І пам’ятайте, що двері alma mater завжди для вас відкриті!

 

Опублікований: 24-02-2020
Читайте також:
Зміни законодавства України щодо безпечності харчових продуктів обговорили викладачі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся перший в цьому календарному році методичний семінар, який був презентований професоркою кафедри, академіком УАН Оксаною Шульгою. Підготовка фахівців за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за освітніми ступенями «Бакалавр» і «Магістр» вимагає від ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни законодавства України щодо безпечності харчових продуктів обговорили викладачі кафедри експертизи харчових продуктів 12 січня 2023

Дипломи випускникам вручили в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

1 лютого 2017 року в актовій залі Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася урочиста подія – вручення дипломів випускникам 2017 року. Із привітальним словом до випускників звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, духовний наставник отець Михайло, голова державної кваліфікаційної комісії Володимир В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дипломи випускникам вручили в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 02 лютого 2017

Здобувачі дізнаються можливості просування студентських стартапів

Здобувачі усіх спеціальностей освітнього ступеня «магістр», які вивчають дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами», а також здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Економіка» в рамках освітньої компоненти «Інновації» разом зі своїми викладачками – в.о. завідувача кафедри економіки і права Юлією Левченко ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі дізнаються можливості просування студентських стартапів 21 березня 2024

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

2 лютого 2024 року відбулася онлайн-зустріч розширеної робочої групи освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», у якій взяли участь викладачі, задіяні у створенні та реалізації програми – д.т.н., професор Віктор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 07 лютого 2024