Н У Х Т

Українська – мова героїв!

27 лютого 2023

Українська – мова героїв!

Протягом минулого тижня кафедра гуманітарних дисциплін провела низку заходів до відзначення Міжнародного дня рідної мови зі здобувачами різних факультетів та інститутів.

Під час тематичної бесіди професорка Надія Левицька підкреслила, що на тлі російської агресії українці почали глибше розуміти значення захисту державної мови як чинника безпеки держави. Українську мову почали масово вивчати у світі.

Доцентка Людмила Приблуда зазначила, що українська мова також стала засобом маркування свій-чужий, чим часто користуються бійці на фронті. Мова є живим організмом, який реагує на різні історичні події, у яких перебуває її носій. Тому зараз ми маємо низку самобутніх новотворень, що виникли як реакція на ті чи ті воєнні події.

Студенти з цікавістю ознайомилися з лексикою, яка виникла під час війни та має унікальний колорит, рясніє насиченою емоційно-оцінною оцінкою.

Був організований флешмоб «Нас єднає мова!», де здобувачі освіти ділилися своїми думками щодо значення української мови в життя як окремої людини, так і держави загалом, цитували відомих людей. З роботами здобувачів можна ознайомитися за покликанням.

Говоріть українською!

Плекайте, оберігайте, вивчайте, популяризуйте нашу солов’їну мову!

Опублікований: 27-02-2023
Читайте також:
Марафон гостьових лекцій на кафедрі експертизи харчових продуктів

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів продовжують залучати до навчального процесу провідних фахівців-практиків. Цього тижня здобувачі освіти мали два цікавих й корисних для професійного розвитку гостьових івенти. 4 листопада гостьове заняття на тему «Підготовка та планування наукового дослідження та його практична реалізація» в рамках ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Марафон гостьових лекцій на кафедрі експертизи харчових продуктів 07 листопада 2024

Актуалізацію освітніх програм обговорили на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

В університеті триває локальний моніторинг освітньо-професійних програм. 11 лютого колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка провів засідання кафедри, на якому обговорив три освітні програми та подальшу їх актуалізацію щодо підготовки фахівців у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуалізацію освітніх програм обговорили на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 15 лютого 2022

Принципи досліджень за допомогою «електронного носа» вивчали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Інтелектуальна мультисенсорна система для вирішення задачі оцінки якості харчових продуктів» за участю асистента кафедри експертизи харчових продуктів Асі Калініченко. Під час семінару Ася Калініченко пояснила схему аналізу даних «електронного носа» на базі п’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Принципи досліджень за допомогою «електронного носа» вивчали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 листопада 2019

Переможці Міжнародного конкурсу з комп’ютерної графіки та вебдизайну «CreDiCo-2022»

Студенти спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» Сумського фахового коледжу НУХТ увійшли до числа переможців Міжнародного конкурсу з комп’ютерної графіки та вебдизайну «CreDiCo-2022». Серед закладів професійно-технічної освіти в номінації «Растрова графіка» 1 місце посіла студентка групи 2Е-33 Євгенія Виниченко з роботою «Боже, даруй нам свободу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці Міжнародного конкурсу з комп’ютерної графіки та вебдизайну «CreDiCo-2022» 04 січня 2023