Н У Х Т

Менеджери повинні бути ефективними!

21 лютого 2024

Менеджери повинні бути ефективними!

На кафедрі економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління нашого університету плідно працює науковий гурток «Ефективний менеджер» (науковий керівник – професор Ігор Галиця).

На засіданнях гуртка розглядаються найактуальніші проблеми.

Зокрема, була проведена інтелектуально-конкурентна гра на основі наукової розробки д.е.н., професора Ігоря Галиці та здобувача бакалаврату Дениса Борисова «Стратегічна проривна інновація та конкурентоспроможність національних економік і суб’єктів господарювання». Під час гри оцінювався уточнений сценарний прогнозів впливу впровадження інновації «генетичні ножиці» на наукову, економічну та соціальну сферу діяльності суспільства.

Магістрантка кафедри економіки праці та менеджменту Анастасія Максимчук виступила з науковою доповіддю «Культура відміни», у якій були проаналізовані основні риси явища «культура відміни», його позитивні аспекти та загрози. Ретельно досліджено вплив цього явища на конкурентоспроможність і креативний потенціал підприємства, взаємозв’язок рівня інноваційності та «культури відміни». Також були представлені приклади наслідків впливу «культури відміни» на підприємства харчової промисловості.

Здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» Юлія Яровенко в своїй доповіді охарактеризувала такий новий напрямок в науці як «нейротипологія». Були детально проаналізовані найважливіші аспекти «нейротипології», її можливості, переваги та певні загрози в разі помилкової інтерпретації інформації. Ґрунтовно досліджено вплив на конкурентоспроможність персоналу та наведено приклади використання нейротипології для здобуття успіху на основі реальних подій і людей.

Здобувач освітнього ступеня «бакалавр» Михайло Смиженко представив до уваги доповідь «Hyperloop in the social infrastructure». Було окреслено роль соціальної інфраструктури в розвитку економіки, прирості ВВП і повсякденному житті людини. Здобувачем досліджені конкурентні переваги, вклад у майбутній розвиток цивілізації, ризики та недоліки проєкту. Наведено історичні приклади інвестицій у соціальну інфраструктуру та їх внесок у процвітання держави, обґрунтовано актуальність і важливість її розвитку. Також розглянуто мультиплікативні ефекти, що виникають у суміжних галузях, глобалізаційних процесах, на підприємствах харчової промисловості .

Усі наукові доповіді викликали жваве обговорення. Члени наукового гуртка запропонували продовжити дискусію з обговорюваних питань і спробувати виявити синергетичні ефекти. По результатах діяльності наукового гуртка підготовлена фахова наукова стаття і передана до редакції.

Опублікований: 21-02-2024
Читайте також:
Зарахування на контракт розпочнеться з 1 серпня

Вступники, які отримали рекомендації на бюджет, мали виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18:00 31 липня. Після цього, не пізніше 12 години сьогодні, 1 серпня, має відбутися зарахування вступників за кошти державного або регіонального бюджету. Така норма визначена умовами прийому до закладів вищої осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зарахування на контракт розпочнеться з 1 серпня 01 серпня 2019

Міжнародне співробітництво кафедри експертизи харчових продуктів

Наприкінці травня в місті Ляочен (провінція Шаньдун, Китай) за підтримки Китайського уряду відбулися Міжнародна конференція з обміну талантами (відділ у Ляочен) і Міжнародний лекційний зал Qilu, які відвідала професорка кафедри експертизи харчових продуктів, академік УАН Оксана Шульга. На заході були присутні представники Інституту технічної тепло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне співробітництво кафедри експертизи харчових продуктів 01 червня 2023

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів

26 вересня до лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології завітали гості – восьмикласники ліцею «Наукова зміна» у супроводі вчителя біології Валентини Холоденко. Організацію цієї екскурсії взяла на себе в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська. Юні гості жваво цікавились усім: як виглядають чашки Петрі? ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Весела і пізнавальна екскурсія для восьмикласників від біотехнологів 27 вересня 2018

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилося навчання чергового набору слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У цей непростий для нашої країни час викладачі кафедри з модераторкою, професоркою Тетяною Сильчук організували на високому методичному рівні заняття із залученням компетентних науково-педагогічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 20 грудня 2022