Н У Х Т

Менеджери повинні бути ефективними!

21 лютого 2024

Менеджери повинні бути ефективними!

На кафедрі економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління нашого університету плідно працює науковий гурток «Ефективний менеджер» (науковий керівник – професор Ігор Галиця).

На засіданнях гуртка розглядаються найактуальніші проблеми.

Зокрема, була проведена інтелектуально-конкурентна гра на основі наукової розробки д.е.н., професора Ігоря Галиці та здобувача бакалаврату Дениса Борисова «Стратегічна проривна інновація та конкурентоспроможність національних економік і суб’єктів господарювання». Під час гри оцінювався уточнений сценарний прогнозів впливу впровадження інновації «генетичні ножиці» на наукову, економічну та соціальну сферу діяльності суспільства.

Магістрантка кафедри економіки праці та менеджменту Анастасія Максимчук виступила з науковою доповіддю «Культура відміни», у якій були проаналізовані основні риси явища «культура відміни», його позитивні аспекти та загрози. Ретельно досліджено вплив цього явища на конкурентоспроможність і креативний потенціал підприємства, взаємозв’язок рівня інноваційності та «культури відміни». Також були представлені приклади наслідків впливу «культури відміни» на підприємства харчової промисловості.

Здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» Юлія Яровенко в своїй доповіді охарактеризувала такий новий напрямок в науці як «нейротипологія». Були детально проаналізовані найважливіші аспекти «нейротипології», її можливості, переваги та певні загрози в разі помилкової інтерпретації інформації. Ґрунтовно досліджено вплив на конкурентоспроможність персоналу та наведено приклади використання нейротипології для здобуття успіху на основі реальних подій і людей.

Здобувач освітнього ступеня «бакалавр» Михайло Смиженко представив до уваги доповідь «Hyperloop in the social infrastructure». Було окреслено роль соціальної інфраструктури в розвитку економіки, прирості ВВП і повсякденному житті людини. Здобувачем досліджені конкурентні переваги, вклад у майбутній розвиток цивілізації, ризики та недоліки проєкту. Наведено історичні приклади інвестицій у соціальну інфраструктуру та їх внесок у процвітання держави, обґрунтовано актуальність і важливість її розвитку. Також розглянуто мультиплікативні ефекти, що виникають у суміжних галузях, глобалізаційних процесах, на підприємствах харчової промисловості .

Усі наукові доповіді викликали жваве обговорення. Члени наукового гуртка запропонували продовжити дискусію з обговорюваних питань і спробувати виявити синергетичні ефекти. По результатах діяльності наукового гуртка підготовлена фахова наукова стаття і передана до редакції.

Опублікований: 21-02-2024
Читайте також:
У гостях у магістрантів-автоматників компанія Viravix Group OU

20 травня 2024 р. на кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління відбулася онлайн-зустріч магістрантів з представниками компанії «Viravix Group OU», яка надає комплексні рішення для харчової промисловості. Здобувачі освіти познайомилися з деякими кейсами компанії, а також дізналися, де використовуються сучасні технології Інд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У гостях у магістрантів-автоматників компанія Viravix Group OU 21 травня 2024

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ

Профком співробітників НУХТ організував екскурсію для всіх бажаючих до Свято-Михайлівського Золотоверхого Монастиря – діючого в Києві православного монастиря Православної церкви України на честь Архангела Михаїла. Ігумен Михаїл провів екскурсію територією монастиря, окреслив історію заснування Свято-Михайлівського Золотоверхого Собору, розповів пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З духовними скарбами України знайомить Профком співробітників НУХТ 12 жовтня 2023

Крутий нетворкінг для студентів і фахівців

Здобувачі спеціальностей «Журналістика», «Маркетинг» і «Підприємництво та торгівля» разом із викладачами кафедри маркетингу та першокурсники спеціальності «Екологія» разом із професоркою кафедри екології та екоменеджменту Світланою Маджд відвідали масштабний кар’єрний форум CAREER EXPO 2025, що відбувся у Pochayna Event Hall. Подія об’єднала понад ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крутий нетворкінг для студентів і фахівців 26 вересня 2025

Про харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування на відкритій лекції

25 листопада 2021 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася відкрита лекція «Харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування» доцентки Людмили Махинько. Лекція була прочитана для здобувачів вищої освіти 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій з дисципліни «Технології харчових концентратів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про харчові концентрати для дитячого та дієтичного харчування на відкритій лекції 29 листопада 2021