Н У Х Т

Науковий семінар аспіранта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

22 березня 2023

Науковий семінар аспіранта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

20 березня аспірант останнього року навчання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Євгеній Скуйбіда представив на розгляд кафедри частину своєї роботи у межах наукового семінару «Визначення параметрів безударного вкладання вантажів у пристроях харчової промисловості» (науковий керівник – к.т.н., доцент Володимир Костюк).

Харчова промисловість характеризується великою різноманітністю виробів продукції. Серед них питома частка належить напоям, які фасуються в споживчу тару. Це різноманітні види пляшок (алюмінієві, полімерні, скляні), бутлі, фляги тощо.

Сучасні лінії фасування мають високу пропускну здатність продукції – понад 12 тисяч. пляшок за годину. Тут важливе місце займають процеси навантажувально-розвантажувальні, транспортно-складські тощо.

За високої продуктивності та використання скляних пляшок особливу увагу привертають динамічні процеси, які виникають у технологічних операціях. Це особливо актуально при використанні, наприклад, скляної пляшки заповненою рідиною. При цьому в переважній більшості динамічні зусилля подвоєні, оскільки вага самої пляшки рівна вазі рідини. Тобто удари, які виникатимуть, мають силу подвійної дії.

Для усунення одного з видів удару, що виникає під час динамічних навантажень у логістичних процесах перевантаження пакованої одиниці, здобувачем освітнього ступеня «Доктор філософії» було запропоновано введення пружного елементу в підвіску захоплювальної головки, що забезпечує позитивний ефект при різних законах руху ведучої маси. Це підтверджується розробленими аналітичними моделями для випадків руху ведучої маси з косинусоїдальним законом руху. Сучасний аналітичний апарат із високим рівнем імовірності надає можливість створювати математичні моделі для опису процесів вкладання вантажів на приймальні площини в режимі їх безударного контактування.

Викладачі кафедри з цікавістю вислухали молодого науковця й надали свої пропозиції щодо удосконалення його дисертаційного дослідження.

Опублікований: 22-03-2023
Читайте також:
Про маркетингової стратегії і стратегічне планування при побудові бізнесу розповіла нашим здобувачам фахівчиня-практик

На кафедру маркетингу завітала керівниця відділу маркетингових комунікацій мережі дилерських центрів «Богдан-Авто Холдинг» і досвідчений практик у напрямку стратегічного маркетингу Олександра Тимощук. Фахівчиня прочитала онлайн-лекцію «Роль маркетингової стратегії підприємства» для здобувачів спеціальностей «Підприємництво, торгівля та біржова дія...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про маркетингової стратегії і стратегічне планування при побудові бізнесу розповіла нашим здобувачам фахівчиня-практик 21 квітня 2021

Щасливої дороги випускникам 2019-го побажали у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся випускний вечір для студентів комп’ютерно-технологічного відділення. На свято зібралася дружна родина студентів, викладачів та батьків. Із вітальним словом звернувся до всіх присутніх директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш. В урочистій обстановці він вручив випускникам дипло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щасливої дороги випускникам 2019-го побажали у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 01 лютого 2019

Вперше в історії НУХТ захистилися магістри з аюрведи!

22 лютого 2018 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів вперше в історії Національного університету харчових технологій відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», спеціалізації «Технології аюрведичних харчових продуктів». Усі представлені до захисту кваліфікаційні магістерські робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше в історії НУХТ захистилися магістри з аюрведи! 22 лютого 2018