Н У Х Т

Науковий семінар аспіранта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

22 березня 2023

Науковий семінар аспіранта кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

20 березня аспірант останнього року навчання кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Євгеній Скуйбіда представив на розгляд кафедри частину своєї роботи у межах наукового семінару «Визначення параметрів безударного вкладання вантажів у пристроях харчової промисловості» (науковий керівник – к.т.н., доцент Володимир Костюк).

Харчова промисловість характеризується великою різноманітністю виробів продукції. Серед них питома частка належить напоям, які фасуються в споживчу тару. Це різноманітні види пляшок (алюмінієві, полімерні, скляні), бутлі, фляги тощо.

Сучасні лінії фасування мають високу пропускну здатність продукції – понад 12 тисяч. пляшок за годину. Тут важливе місце займають процеси навантажувально-розвантажувальні, транспортно-складські тощо.

За високої продуктивності та використання скляних пляшок особливу увагу привертають динамічні процеси, які виникають у технологічних операціях. Це особливо актуально при використанні, наприклад, скляної пляшки заповненою рідиною. При цьому в переважній більшості динамічні зусилля подвоєні, оскільки вага самої пляшки рівна вазі рідини. Тобто удари, які виникатимуть, мають силу подвійної дії.

Для усунення одного з видів удару, що виникає під час динамічних навантажень у логістичних процесах перевантаження пакованої одиниці, здобувачем освітнього ступеня «Доктор філософії» було запропоновано введення пружного елементу в підвіску захоплювальної головки, що забезпечує позитивний ефект при різних законах руху ведучої маси. Це підтверджується розробленими аналітичними моделями для випадків руху ведучої маси з косинусоїдальним законом руху. Сучасний аналітичний апарат із високим рівнем імовірності надає можливість створювати математичні моделі для опису процесів вкладання вантажів на приймальні площини в режимі їх безударного контактування.

Викладачі кафедри з цікавістю вислухали молодого науковця й надали свої пропозиції щодо удосконалення його дисертаційного дослідження.

Опублікований: 22-03-2023
Читайте також:
Першокурсникам: про початок навчання

Шановні першокурсники! Щиро вітаємо вас зі вступом до Національного університету харчових технологій! Перш ніж ви зануритеся у студентські будні, запрошуємо трохи посвяткувати та познайомитися з керівництвом університету і ваших факультетів та інститутів: - загальноуніверситетська Посвята у студенти відбудеться 30 серпня о 10:00 у актовій залі у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсникам: про початок навчання 20 серпня 2024

В університеті продовжується вступна кампанія і до аспірантури

В університеті продовжується вступна кампанія і до аспірантури. Прийом документів тут відбувався з 27 липня по 7 серпня. А з 11 по 21 серпня тривають вступні іспити. Ця категорія вступників здає іспити з іноземної мови в обсязі, який відповідає рівню B2 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти, та зі спеціальності (в обсязі стандарту вищої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті продовжується вступна кампанія і до аспірантури 18 серпня 2020

Як бути цифрово обізнаним дізнавалися студенти та викладачі на вебінарі від «Dinternal Education»

Цифрова грамотність для сучасних українських студентів – це здатність працювати індивідуально або колективно, використовуючи ресурси і системи, що відповідають за оцінювання інформації, отриманої через медіа-ресурси, і використовувати її для вирішення проблем або здобуття знань. Детально про це викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як бути цифрово обізнаним дізнавалися студенти та викладачі на вебінарі від «Dinternal Education» 17 лютого 2021

Знайомство першокурсників освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» з роботами митців сучасності

Здобувачі освіти групи ЦБ-1-15, що навчаються за освітньою програмою «Цифрові бізнес-технології у підприємництві», зі старшою кураторкою Лілією Ісмаїловою завітали до Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків. На жаль, помилуватися прекрасними творами світового живопису та мистецтва з колекції родини київських меценатів не вда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство першокурсників освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» з роботами митців сучасності 07 листопада 2023