Н У Х Т

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

01 березня 2021

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

Завершилися переддипломна і технологічна практики здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На яких тільки підприємствах вони їх не проходили.

Аріна Сарницька, наприклад, відточувала професійні skills у хіміко-бактеріологічній лабораторії Деснянської водопровідної станції м. Києва. Там цілодобово здійснюють відбір проб та їх аналіз. Здобувачка знає тепер увесь спектр хімічних, мікробіологічних і гідробіологічних аналізів, які кожний день виконують у лабораторії та слідкують за відповідністю результатів нинішнім стандартам. Окрім цього, хімічний сектор лабораторії розробляє дозу реагентів для очищення води, а бактеріологічний сектор спостерігає за мікробіологічною чистотою вже очищеної питної води.

Ольга Копил скористалася чудовою можливістю пройти практику на ПрАТ «Оболонь» – одному з найпотужніших підприємств, яке займається виробництвом алкогольних і безалкогольних напоїв, котрі користуються широкою популярністю не лише в Україні, а й далеко за її межами. Підприємство налічує 10 підрозділів по Україні, не враховуючи Київ.

На жаль, через епідеміологічною ситуацією в країні, потрапити в саме «серце» підприємства не вдалося. Але максимум того, що можна було побачити й дізнатися, здобувачка побачила й дізналася!

Аліна Шульга практикувалася в Інституті продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, який є провідною установою з наукового забезпечення технічного та технологічного прогресу харчової та переробної промисловості України. Тут проводять дослідження, впроваджують наукові розробки у виробництво з метою раціонального використання сировинних ресурсів, підвищення ефективності виробництва, забезпечення належної якості та посилення конкурентоспроможності вітчизняної продукції.

Здобувачка отримала можливість «прокачати» свої знання й навички у біологічній лабораторії, її цікавило виготовлення заквасок для кисломолочних продуктів. Студентка зазначила, що база знань, отримана в університеті дозволила почуватися цілком впевнено й не пасувати перед завданнями співробітників лабораторії.

Наші практиканти щиро вдячні колективам підприємств і установ, де проходили практику, за чудове ставлення й професійні поради, допомогу й можливість здобути безцінний практичний досвід.     

Бажаємо здобувачам не лише успішно захистити звіти з практики, а й у подальшому знайти застосування отриманим наразі практичним навичкам! 

Опублікований: 01-03-2021
Читайте також:
Усе про системи ідентифікації дослідників у цифровому науковому середовищі на вебінарі від Науково-технічної бібліотеки

23 лютого завідувачка відділу інформаційних технологій Інна Путіліна провела тренінг по наповненню та корегуванню профілів дослідників у Google Scholar, ORCID і Publons для науковців кафедри технології зберігання та переробки зерна. Доповідачка розповіла, як правильно та ефективно використовувати цифрові ідентифікатори та профілі дослідників, що д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про системи ідентифікації дослідників у цифровому науковому середовищі на вебінарі від Науково-технічної бібліотеки 23 лютого 2022

Цікаві біотехнологічні канікули: табір «Shamrock»

Тривалість шкільних канікул навесні ледь перевищує тиждень, але весняні табори, які стають нині надзвичайно популярними, навіть протягом цього часу намагаються надати дітям програми, насичені цікавими культурно-дозвільними заходами, майстер- класами, гуртками, квестами, спортивними заходами і вікторинами, конкурсами й сюрпризами. Саме таким, одноч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві біотехнологічні канікули: табір «Shamrock» 29 березня 2019

Стартувало навчання на сертифікатних програмах кафедри експертизи харчових продуктів

У листопаді 2022 року викладачами кафедри експертизи харчових продуктів продовжена вже стала практика проведення сертифікатних освітніх професійних програм. Зокрема розпочалися заняття за традиційною, знаною поміж студентства та виробничників програмою «Впровадження систем управління безпечністю на підприємствах харчової промисловості». Програма о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувало навчання на сертифікатних програмах кафедри експертизи харчових продуктів 11 листопада 2022