Н У Х Т

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

01 березня 2021

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

Завершилися переддипломна і технологічна практики здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На яких тільки підприємствах вони їх не проходили.

Аріна Сарницька, наприклад, відточувала професійні skills у хіміко-бактеріологічній лабораторії Деснянської водопровідної станції м. Києва. Там цілодобово здійснюють відбір проб та їх аналіз. Здобувачка знає тепер увесь спектр хімічних, мікробіологічних і гідробіологічних аналізів, які кожний день виконують у лабораторії та слідкують за відповідністю результатів нинішнім стандартам. Окрім цього, хімічний сектор лабораторії розробляє дозу реагентів для очищення води, а бактеріологічний сектор спостерігає за мікробіологічною чистотою вже очищеної питної води.

Ольга Копил скористалася чудовою можливістю пройти практику на ПрАТ «Оболонь» – одному з найпотужніших підприємств, яке займається виробництвом алкогольних і безалкогольних напоїв, котрі користуються широкою популярністю не лише в Україні, а й далеко за її межами. Підприємство налічує 10 підрозділів по Україні, не враховуючи Київ.

На жаль, через епідеміологічною ситуацією в країні, потрапити в саме «серце» підприємства не вдалося. Але максимум того, що можна було побачити й дізнатися, здобувачка побачила й дізналася!

Аліна Шульга практикувалася в Інституті продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, який є провідною установою з наукового забезпечення технічного та технологічного прогресу харчової та переробної промисловості України. Тут проводять дослідження, впроваджують наукові розробки у виробництво з метою раціонального використання сировинних ресурсів, підвищення ефективності виробництва, забезпечення належної якості та посилення конкурентоспроможності вітчизняної продукції.

Здобувачка отримала можливість «прокачати» свої знання й навички у біологічній лабораторії, її цікавило виготовлення заквасок для кисломолочних продуктів. Студентка зазначила, що база знань, отримана в університеті дозволила почуватися цілком впевнено й не пасувати перед завданнями співробітників лабораторії.

Наші практиканти щиро вдячні колективам підприємств і установ, де проходили практику, за чудове ставлення й професійні поради, допомогу й можливість здобути безцінний практичний досвід.     

Бажаємо здобувачам не лише успішно захистити звіти з практики, а й у подальшому знайти застосування отриманим наразі практичним навичкам! 

Опублікований: 01-03-2021
Читайте також:
ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси

20 березня за ініціативи студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю у студентському клубі відбулася цікава гра «ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси». Всі ми знаємо, наскільки важливими є раціональне споживання природних ресурсів, що включає вибір таких способів розроблення корисних копалин, які забезпечують їх вилучення при наймен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЕКО-МАФІЯ: Битва за ресурси 25 березня 2024

До обміну досвідом між бізнесом та освітою долучилася наша викладачка

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Галина Лук’янець відвідала серію онлайн-конференцій «Uni-Biz Bridge 6», спрямованих на обмін досвідом між бізнесом та освітою. Представники бізнес-тренінгових компаній ділилися з понад 700 викладачами з усієї України своїми напрацюваннями у сфері проведення професійної підготовки на навчання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обміну досвідом між бізнесом та освітою долучилася наша викладачка 18 лютого 2021

Черговий теплий День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу вже стало доброю традицією зустрічатися з абітурієнтами щодватижні по суботах. 20 лютого інформаційно-консультаційну підтримку майбутнім здобувачам вищої освіти забезпечували в.о. декана факультету Віта Цирульнікова, відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету Віра Зуйко, заступни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий теплий День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 лютого 2021

Життя під мікроскопом вивчали студенти спеціальності «Харчові технології» на занятті молодого викладача кафедри біотехнології і мікробіології

Днями молодий викладач, випускниця кафедри біотехнології і мікробіології, а на сьогодні її асистент Тетяна Нечипор блискуче провела відкрите лабораторне заняття «Морфологічні та культуральні ознаки бактерій» з дисципліни «Технічна мікробіологія» для студентів групи ТІ-2-5 спеціальності 181 «Харчові технології». На заняття завітали завідувач кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Життя під мікроскопом вивчали студенти спеціальності «Харчові технології» на занятті молодого викладача кафедри біотехнології і мікробіології 02 квітня 2018