Н У Х Т

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

01 березня 2021

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

Завершилися переддипломна і технологічна практики здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На яких тільки підприємствах вони їх не проходили.

Аріна Сарницька, наприклад, відточувала професійні skills у хіміко-бактеріологічній лабораторії Деснянської водопровідної станції м. Києва. Там цілодобово здійснюють відбір проб та їх аналіз. Здобувачка знає тепер увесь спектр хімічних, мікробіологічних і гідробіологічних аналізів, які кожний день виконують у лабораторії та слідкують за відповідністю результатів нинішнім стандартам. Окрім цього, хімічний сектор лабораторії розробляє дозу реагентів для очищення води, а бактеріологічний сектор спостерігає за мікробіологічною чистотою вже очищеної питної води.

Ольга Копил скористалася чудовою можливістю пройти практику на ПрАТ «Оболонь» – одному з найпотужніших підприємств, яке займається виробництвом алкогольних і безалкогольних напоїв, котрі користуються широкою популярністю не лише в Україні, а й далеко за її межами. Підприємство налічує 10 підрозділів по Україні, не враховуючи Київ.

На жаль, через епідеміологічною ситуацією в країні, потрапити в саме «серце» підприємства не вдалося. Але максимум того, що можна було побачити й дізнатися, здобувачка побачила й дізналася!

Аліна Шульга практикувалася в Інституті продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, який є провідною установою з наукового забезпечення технічного та технологічного прогресу харчової та переробної промисловості України. Тут проводять дослідження, впроваджують наукові розробки у виробництво з метою раціонального використання сировинних ресурсів, підвищення ефективності виробництва, забезпечення належної якості та посилення конкурентоспроможності вітчизняної продукції.

Здобувачка отримала можливість «прокачати» свої знання й навички у біологічній лабораторії, її цікавило виготовлення заквасок для кисломолочних продуктів. Студентка зазначила, що база знань, отримана в університеті дозволила почуватися цілком впевнено й не пасувати перед завданнями співробітників лабораторії.

Наші практиканти щиро вдячні колективам підприємств і установ, де проходили практику, за чудове ставлення й професійні поради, допомогу й можливість здобути безцінний практичний досвід.     

Бажаємо здобувачам не лише успішно захистити звіти з практики, а й у подальшому знайти застосування отриманим наразі практичним навичкам! 

Опублікований: 01-03-2021
Читайте також:
Наші викладачі долучилися до обговорення теми «European Green Deal як стратегія сталого зростання»

З кожним роком екологічні проблеми на нашій планеті стають все більше катастрофічними, глобальнішими та вагомішими. Бюро Верітас завжди слідкує, ретельно вивчає та ділиться усією актуальною інформацію, що допомагає, принаймні, призупинити негативні процеси у навколишньому природному середовищі, спираючись на діяльність людини на планеті. 23 липня...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі долучилися до обговорення теми «European Green Deal як стратегія сталого зростання» 26 липня 2021

Перспективи та тенденції розвитку інфраструктури якості з’ясовувала доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У рамках тижня метрології та стандартизації Національним органом стандартизації UAS ДП «УкрНДНЦ» була проведена IIІ Міжнародна науково-практична конференція «Інфраструктура якості: перспективи та тенденції розвитку», у якій взяла участь відповідальний секретар Технічного комітету 64 «Спиртогорілчані вироби, дріжджі», доцент кафедри біотехнології пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи та тенденції розвитку інфраструктури якості з’ясовувала доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 17 жовтня 2018

Подорож у світ виробництва харчових продуктів

3 листопада доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, Вікторія Кійко, Наталія Попова та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра разом зі здобувачами 3 курсу 13-ої групи ХЕ відвідали 26-ту Міжнародну виставку харчових продуктів і напоїв «WorldFood Ukraine». У такі непрості часи відвідування подібних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ виробництва харчових продуктів 06 листопада 2023

Фокус – на практичну складову

Завершилася виробнича практика здобувачів-бакалаврів освітньої програми «Харчові технології та інженерія», що обрали випусковою кафедру технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Протягом чотирьох тижнів здобувачі освіти спілкувалися з фахівцями найпотужніших підприємств хлібопекарської, кондитерської та харчоконцентратної галузей та наві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фокус – на практичну складову 08 жовтня 2024