Н У Х Т

День Науки від фахівців НУХТ у столичному Ліцеї №257 «Синьоозерний»

16 квітня 2025

День Науки від фахівців НУХТ у столичному Ліцеї №257 «Синьоозерний»

14 квітня 2025 року за сприяння керівництва нашого навчального закладу та керівництва Ліцею №257 «Синьоозерний» Подільського району м. Києва в ліцеї відбувся масштабний профорієнтаційних івент День Науки.

Захід, організований за участі викладачів і студентської молоді, став яскравим прикладом ефективної профорієнтаційної роботи та справжнім святом науки, технологій і креативності для старшокласників. До нього долучилися 100 ліцеїстів 10-11 класів, які мали змогу зануритися у світ професій завдяки п’яти захоплюючим майстер-класам.

Факультет біотехнології та екологічного контролю вразив учасників інтерактивом «Чистота під контролем: мікробіологічний світ на вашій парті!». Під керівництвом старшої викладачки, к.т.н. Тетяни Белемець та асистентки Ірини Ковшар учні відкрили для себе невидимий мікросвіт навколо нас і дізналися про важливість санітарії та екологічного контролю.

Не менш пізнавальним був майстер-клас від Навчально-наукового інституту харчових технологій «Вимірюємо смак: аналіз кислотності та лужності». Під наглядом професорки, д.т.н Віри Юрчак, доценток, к.т.н. Людмили Махинько і Анастасії Шевченко та активних магістрантів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» (спеціальність 181 «Харчові технології») Ірини Черкас і Богдана Жигуна учасники мали змогу самостійно провести лабораторні досліди й краще зрозуміти хімію харчових продуктів.

Справжнє натхнення отримали юні підприємці під час майстер-класу «Як реалізувати власну бізнес-ідею» від представника Навчально-наукового інституту економіки і управління, доцента, к.е.н. Юрія Кулинича, дізнавшись про базові інструменти бізнес-моделювання та мотивацію до розвитку стартапів.

Найсучасніші технології були представлені на майстер-класі «Розумний будинок», який провів представник Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, старший викладач Петро Зінькевич. Це дало змогу учасникам побачити, як новітні технології змінюють повсякденне життя.

А завершився день смачно завдяки демонстраціям приготування та оформлення сендвічів, тостів і бутербродів, а також дегустації для всіх присутніх в актовій залі навчального закладу від представників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Доцентка, к.т.н. Наталія Стукальська, старша викладачка Олена Матиящук та здобувачі-бакалаври 3 і 4 курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» (спеціальність 181 «Харчові технології») Дмитро Бертош, Микола Литвинов, Дмитро Фастовецький і Вікторія Салата поділилися практичними навичками й секретами естетики подання страв.

Захід пройшов на високому рівні, створивши для школярів дружню атмосферу, надихнувши їх на вибір майбутньої професії. Організатори продемонстрували сучасний підхід до освіти, поєднавши науку, практику і креативність.

Профорієнтаційний захід, організований за участі викладачів, студентів та адміністрації НУХТ, став важливою подією як для школярів, так і для освітян. Його головна мета – ознайомлення старшокласників із актуальними професіями та напрямами підготовки – була досягнута на відмінно.

Окрім п’яти яскравих майстер-класів, учні отримали важливу інформацію про всі спеціальності університету, які презентували заступник відповідального секретаря Приймальної комісії, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів НУХТ Артем Ущаповський і завідувачка кафедри фізики та професійної безпеки, доцентка, к.т.н Світлана Літвінчук. Вони детально розповіли про освітні програми, умови вступу та перспективи для майбутніх студентів. Це знайомство дало ліцеїстам цілісне уявлення про наш заклад вищої освіти й можливості, які він відкриває.

Особливу увагу привернув розіграш подарунків серед найактивніших учасників – брендована продукція НУХТ стала приємним бонусом і символом причетності до університетської спільноти.

Результатом івенту стало не лише збагачення знань учнів, а й конкретні кроки до подальшої співпраці – був підписаний договір про партнерство та визначені напрямки взаємодії в майбутньому.

Захід відбувся у теплій, натхненній атмосфері та справив чудове враження як на учнів, так і на педагогів. Такий формат профорієнтації – чудовий приклад відкритості, сучасності та практичної орієнтованості освіти.

Дякуємо за теплу зустріч та організацію заходу директорці ліцею Наталії Маєвській і заступниці директора Юлії Добровольській.

Опублікований: 16-04-2025
Читайте також:
Профком НУХТ вітає всіх із Великоднем!

Христос Воскрес! У це світле і чисте свято бажаємо у ваш будинок добра і благодаті. Нехай на душі завжди буде спокійно, над головою – мирне і ясне небо, а поруч – надійні і вірні друзі. Бажаємо, щоб Великдень приніс вам теплоту і радість у серці. Нехай Господь дарує всім свою любов і міцну віру в душі. Зі святом! 

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком НУХТ вітає всіх із Великоднем! 24 квітня 2022

Факультет автоматизації і комп’ютерних систем презентував НУХТ старшокласникам Павлівської загальноосвітньої середньої школи

Заступниці декана факультету автоматизації і комп’ютерних систем Оксана Мулява і Олена Андріюк сьогодні зустрілися в онлайн-режимі зі старшокласниками Павлівської загальноосвітньої середньої школи Червоноградського району Львівської області. Викладачки презентували наш університет та його навчальні підрозділи, представили спеціальності й освітні п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Факультет автоматизації і комп’ютерних систем презентував НУХТ старшокласникам Павлівської загальноосвітньої середньої школи 09 травня 2024

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ

Колектив випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів активно розширює базу підприємств-партнерів, невпинно залучаючи до співпраці провідні компанії не лише України, але й близького та дальнього зарубіжжя. У січні 2020 року фахівці кафедри, професор Василь Пасічний і доцент Олег Галенко побували у польському відділенні групи компаній «Go...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ 17 лютого 2020

Усю необхідну для виконання магістерської кваліфікаційної роботи інформацію отримали здобувачі під час практики

Завершилися виробнича та переддипломна практики здобувачів освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів». У своїх звітах здобувачі висвітлили питання щодо організації виробництва, контролю якост...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усю необхідну для виконання магістерської кваліфікаційної роботи інформацію отримали здобувачі під час практики 16 жовтня 2020