Наближаються новорічно-різдвяні свята. У цей час хочеться порадувати всіх, хто тебе оточує. Тому викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зробили своєрідний подарунок своїм улюбленим студентам – новорічний майстер-клас із розпису різдвяних пряників.
14 грудня викладачі і студенти першого курсу спеціальності «Туризм» вчилися розписувати заварні пряники. Гості дізналися багато цікавої інформації. Традиція готувати пряники на різдвяні свята з’явилася відносно недавно. Всього лише якихось триста років тому. А ось самі пряники люди навчилися пекти набагато раніше. Основним компонентом у приготуванні пряників був мед. Його так багато додавали в страву, що без води або чаю їх просто неможливо було їсти. В Європі воліли їсти коржі з додаванням горішків, а на сході в пряники обов’язково додавалися спеції, особливо імбир - ginger. Тому англійської мовою пряник звучить як gingerbread, французькою - pain d'épice (хліб із прянощами), польською – piernik, і в українській мові – пряник – походить також від слова «прянощі».
Учасники із задоволенням і захопленням розписували святкові солодощі. Кожний вибирав візерунок собі до душі. Завершився захід традиційним чаюванням із дегустацією власних виробів.
Майстер-клас провела народний майстер, доцент кафедри Інна Форостюк.
Святковий настрій студентам забезпечений!