Н У Х Т

Новорічний майстер-клас із розпису різдвяних пряників від кафедри іноземних мов професійного спрямування

14 грудня 2018

Новорічний майстер-клас із розпису різдвяних пряників від кафедри іноземних мов професійного спрямування

Наближаються новорічно-різдвяні свята. У цей час хочеться порадувати всіх, хто тебе оточує. Тому викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зробили своєрідний подарунок своїм улюбленим студентам – новорічний майстер-клас із розпису різдвяних пряників.

14 грудня викладачі і студенти першого курсу спеціальності «Туризм» вчилися розписувати заварні пряники. Гості дізналися багато цікавої інформації. Традиція готувати пряники на різдвяні свята з’явилася відносно недавно. Всього лише якихось триста років тому. А ось самі пряники люди навчилися пекти набагато раніше. Основним компонентом у приготуванні пряників був мед. Його так багато додавали в страву, що без води або чаю їх просто неможливо було їсти. В Європі воліли їсти коржі з додаванням горішків, а на сході в пряники обов’язково додавалися спеції, особливо імбир - ginger. Тому англійської мовою пряник  звучить як gingerbread, французькою - pain d'épice (хліб із прянощами), польською – piernik, і в українській мові – пряник – походить також від слова «прянощі».

Учасники із задоволенням і захопленням  розписували святкові солодощі. Кожний вибирав візерунок собі до душі. Завершився захід традиційним чаюванням із дегустацією власних виробів.

Майстер-клас провела народний майстер, доцент кафедри Інна Форостюк.

Святковий настрій студентам забезпечений!

 

Опублікований: 14-12-2018
Читайте також:
Студенти нашого навчального комплексу знайомлять з традиціями української кухні

16 лютого 2017 року студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ познайомили з традиціями української кухні колектив ДНЗ №20 «Дзвіночок». Для вихователів закладу Ілля Гетьман і Валентин Крижанівський (032 група) із викладачем Ганною Нефедовою провели майстер-клас по оформленню та подаванню страв української кухні. Студенти ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти нашого навчального комплексу знайомлять з традиціями української кухні 17 лютого 2017

Нове поповнення магістрів-екологів

Випускники-магістри освітньо-професійних програм «Екологія та охорона навколишнього середовища» та «Екологічний контроль та аудит» Влас Березовий, Станіслав Усенко, Олександр Білик, Андрій Кізко, Вадим Поліщук, Дар’я Ярошевська, В’ячеслав Касатов та Людмила Дмитренко представили екзаменаційній комісії різнопланові кваліфікаційні роботи на актуальну...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення магістрів-екологів 13 лютого 2024

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

З 14 по 20 січня студенти І курсу груп ТУ-1-10, 1-11, 1-12а спеціальності 242 «Туризм» проходили практику в Карпатах (с. Верхній Студений), де новачки гірськолижного спорту опановували на місцевих схилах техніку катання на лижах і сноубордах та не забували про веселі спуски на «тарілках» і санчатах, гру у сніжки. Першого ж дня студенти побували бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм» 21 січня 2019

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – на головній події сфери HoReCa

17 вересня здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна» справа разом зі своїми викладачами випускової кафедри і наставниками відвідали перший день наймасштабнішої події сфери HoReCa – Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2024. Наші студенти мали можливість познайомитися з новими трендами індустрії гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – на головній події сфери HoReCa 18 вересня 2024