Н У Х Т

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції

14 травня 2021

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції

У рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології» магістранти кафедри біотехнології і мікробіології поглибили знання за темою «Використання новітнього обладнання для фармацевтичної біотехнології на прикладі процесу виробництва гормонів».

Лекторкою виступила випускниця кафедри, а нині фахівчиня компанії «GEA WS Ukraine» Олена Новікова. Викладачі кафедри також із задоволенням долучилися до заходу.

Компанія «GEA» – один із найбільших постачальників технологій харчового перероблення та суміжних галузей, серед яких почесне місце займає фармацевтична. Глобальна група безпосередньо спеціалізується на машинах, заводах, а також технології оброблення та комплектації промислових установок. «GEA» пропонує стійкі рішення для складних виробничих процесів на різних ринках кінцевих споживачів і комплексний асортимент послуг.

Спікерка зазначила, що всі ми щодня так чи інакше маємо справу з «GEA»: приблизно чверть молока усього світу переробляється на обладнанні «GEA», кожний літр донорської людської крові оброблений на обладнанні «GEA» тощо.

Лекторка розповіла про особливості новітнього фармацевтичного обладнання на прикладі виробництва всім відомого інсуліну. Пані Олена стверджує, що найважливішими є  три складових елементи обладнання – це сепаратор, гомогенізатор і фармацевтичний реактор, який і є серцем процесу.

Звичайно, всі тонкощі, особливості отримання, виділення і очищення інсуліну зашифровані комерційною таємницею підприємства, проте дещо цікаве про обладнання учасникам зустрічі все ж вдалося дізнатися.

Цікавинкою розповіді була інформація, щодо запатентованого дизайну сепаратора без зазорів на основі лазерного зварювання, перевагою якого є ідеальне очищення обладнання за рахунок високоякісного лазерного зварювання для розділювачів тарілок. А як відомо: забезпечення чистоти обладнання – найважливіший і водночас найскладніший процес на шляху до отримання чистого та якісного готового продукту.

Вновинку було почути про інтегрований прямий привід, який дає змогу встановити машини в чистих обладнаннях, і при цьому він ефективно працює не завдаючи шкоди персоналу і не спричиняючи трансконтамінацію.

Напевно всі знали, що гомогенізатори використовують саме для утворення стабільних емульсій, але водночас вони ще й використовуються, як найсучасніший і найкращий спосіб руйнування клітин. А найкреативніше те, що кожний гомогенізатор має свою назву: поні, панда, пантера, тому обладнання – це не просто сірі будні!

Здобувачі освіти й викладачі висловлюють щиру подяку Олені Новіковій за таку чудову можливість заглибитись у тему новітніх технологій в галузі біотехнологій та бажають їй успіхів у її професійній діяльності. Також магістранти дякують лектору дисципліни Юрію Карлашу за організацію тренінгу, який був не лише пізнавальним, а й подарував позитивні емоції всім присутнім. 

Опублікований: 14-05-2021
Читайте також:
Профком співробітників НУХТ вітає з 8 Березня!

Дорогі наші жінки! Вітаємо вас з Міжнародним жіночим днем! Бажаємо вам сонячних усмішок, радості в душі, любові в серці, відмінного настрою, міцної і вірної дружби, а також великої й неземної любові! Будьте красиві, щасливі, даруйте усмішки, радійте та отримуйте чудові враження. Нехай вас цінують на роботі! Весняного настрою вам по життю, купу пози...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком співробітників НУХТ вітає з 8 Березня! 05 березня 2020

Із героїчними сторінками сучасної історії України знайомляться здобувачі

Студенти групи ГО-7 Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ», що навчаються за спеціальністю «Готельне обслуговування», відвідали Центр патріотичного виховання учнівської молоді ім. С. Бандери, де переглянули експонати виставки «Блокпост пам’яті». Вона була люб’язно надана курато...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із героїчними сторінками сучасної історії України знайомляться здобувачі 05 лютого 2021

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі

Студенти  групи ТІ-1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольгою Чернюшок побували у виробничих цехах ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболо́нь» - корпорація з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінеральної води. Окрім цього, компанія має дозволи на гуртову...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі 12 грудня 2018

Над дослідженням та оптимізацією технології спиртової бражки працює аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Технологія висококонцентрованих бражок з крохмалевмісної сировини». Доповідач – аспірант кафедри Світлана Ковальчук (керівник – Тетяна Мудрак) доповіла про особливості перероблення різних видів зернової сировини, а також вплив ступеня дисперсності зерна на процес розріджува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над дослідженням та оптимізацією технології спиртової бражки працює аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 28 лютого 2019