Н У Х Т

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції

14 травня 2021

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції

У рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології» магістранти кафедри біотехнології і мікробіології поглибили знання за темою «Використання новітнього обладнання для фармацевтичної біотехнології на прикладі процесу виробництва гормонів».

Лекторкою виступила випускниця кафедри, а нині фахівчиня компанії «GEA WS Ukraine» Олена Новікова. Викладачі кафедри також із задоволенням долучилися до заходу.

Компанія «GEA» – один із найбільших постачальників технологій харчового перероблення та суміжних галузей, серед яких почесне місце займає фармацевтична. Глобальна група безпосередньо спеціалізується на машинах, заводах, а також технології оброблення та комплектації промислових установок. «GEA» пропонує стійкі рішення для складних виробничих процесів на різних ринках кінцевих споживачів і комплексний асортимент послуг.

Спікерка зазначила, що всі ми щодня так чи інакше маємо справу з «GEA»: приблизно чверть молока усього світу переробляється на обладнанні «GEA», кожний літр донорської людської крові оброблений на обладнанні «GEA» тощо.

Лекторка розповіла про особливості новітнього фармацевтичного обладнання на прикладі виробництва всім відомого інсуліну. Пані Олена стверджує, що найважливішими є  три складових елементи обладнання – це сепаратор, гомогенізатор і фармацевтичний реактор, який і є серцем процесу.

Звичайно, всі тонкощі, особливості отримання, виділення і очищення інсуліну зашифровані комерційною таємницею підприємства, проте дещо цікаве про обладнання учасникам зустрічі все ж вдалося дізнатися.

Цікавинкою розповіді була інформація, щодо запатентованого дизайну сепаратора без зазорів на основі лазерного зварювання, перевагою якого є ідеальне очищення обладнання за рахунок високоякісного лазерного зварювання для розділювачів тарілок. А як відомо: забезпечення чистоти обладнання – найважливіший і водночас найскладніший процес на шляху до отримання чистого та якісного готового продукту.

Вновинку було почути про інтегрований прямий привід, який дає змогу встановити машини в чистих обладнаннях, і при цьому він ефективно працює не завдаючи шкоди персоналу і не спричиняючи трансконтамінацію.

Напевно всі знали, що гомогенізатори використовують саме для утворення стабільних емульсій, але водночас вони ще й використовуються, як найсучасніший і найкращий спосіб руйнування клітин. А найкреативніше те, що кожний гомогенізатор має свою назву: поні, панда, пантера, тому обладнання – це не просто сірі будні!

Здобувачі освіти й викладачі висловлюють щиру подяку Олені Новіковій за таку чудову можливість заглибитись у тему новітніх технологій в галузі біотехнологій та бажають їй успіхів у її професійній діяльності. Також магістранти дякують лектору дисципліни Юрію Карлашу за організацію тренінгу, який був не лише пізнавальним, а й подарував позитивні емоції всім присутнім. 

Опублікований: 14-05-2021
Читайте також:
Сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відкриває нові горизонти для слухачів

З 19 вересня 2024 року на кафедрі готельно ресторанної справи тривають заняття для чергового набору слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». Її модераторка, професорка Тетяна Сильчук кожного разу актуалізує програму для слухачів, залучає нових професіоналів-практиків, розширює співпрацю з освітніми партнерами дл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відкриває нові горизонти для слухачів 21 жовтня 2024

Культуру поведінкового стандарту працівників туристичного бізнесу опановують першокурсники

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ студенти І курсу продемонстрували свої знання та вміння на підсумковому занятті з дисципліни «Комунікаційні технології у сфері туризму», демонструючи свої творчі роботи. Організувала та провела заняття досвідчений викладач туристичних спецдисциплін Вікторія Шийка. У своїх презентаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Культуру поведінкового стандарту працівників туристичного бізнесу опановують першокурсники 02 лютого 2017

На кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти дипломних магістерських проектів

На кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти дипломних магістерських проектів студентами денної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», спеціалізації «Готельна і ресторанна справа». Студенти представили Екзаменаційній комісії з атестації здобувачів вищої освіти проекти різних типів готельних підприємств – турис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи розпочалися захисти дипломних магістерських проектів 17 лютого 2018

Нетворкінг викладачів кафедри готельно-ресторанної справи із фахівцями індустрії гостинності

Щороку на початку квітня в межах виставки гастрономічних рішень для фахівців індустрії гостинності їжі поза домом (WorldFood Gastro Days) відбуваються заходи, що відкривають унікальні можливості для створення гастрономічних вражень, розкривають секрети успіху закупівлі та гастрономічну спадщину України, підтримують HoReCa. На одному з таких заходів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг викладачів кафедри готельно-ресторанної справи із фахівцями індустрії гостинності 14 квітня 2025