Н У Х Т

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції

14 травня 2021

Новітнє фармацевтичне обладнання як один із факторів забезпечення високої якості та безпечності готової продукції

У рамках вивчення дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології» магістранти кафедри біотехнології і мікробіології поглибили знання за темою «Використання новітнього обладнання для фармацевтичної біотехнології на прикладі процесу виробництва гормонів».

Лекторкою виступила випускниця кафедри, а нині фахівчиня компанії «GEA WS Ukraine» Олена Новікова. Викладачі кафедри також із задоволенням долучилися до заходу.

Компанія «GEA» – один із найбільших постачальників технологій харчового перероблення та суміжних галузей, серед яких почесне місце займає фармацевтична. Глобальна група безпосередньо спеціалізується на машинах, заводах, а також технології оброблення та комплектації промислових установок. «GEA» пропонує стійкі рішення для складних виробничих процесів на різних ринках кінцевих споживачів і комплексний асортимент послуг.

Спікерка зазначила, що всі ми щодня так чи інакше маємо справу з «GEA»: приблизно чверть молока усього світу переробляється на обладнанні «GEA», кожний літр донорської людської крові оброблений на обладнанні «GEA» тощо.

Лекторка розповіла про особливості новітнього фармацевтичного обладнання на прикладі виробництва всім відомого інсуліну. Пані Олена стверджує, що найважливішими є  три складових елементи обладнання – це сепаратор, гомогенізатор і фармацевтичний реактор, який і є серцем процесу.

Звичайно, всі тонкощі, особливості отримання, виділення і очищення інсуліну зашифровані комерційною таємницею підприємства, проте дещо цікаве про обладнання учасникам зустрічі все ж вдалося дізнатися.

Цікавинкою розповіді була інформація, щодо запатентованого дизайну сепаратора без зазорів на основі лазерного зварювання, перевагою якого є ідеальне очищення обладнання за рахунок високоякісного лазерного зварювання для розділювачів тарілок. А як відомо: забезпечення чистоти обладнання – найважливіший і водночас найскладніший процес на шляху до отримання чистого та якісного готового продукту.

Вновинку було почути про інтегрований прямий привід, який дає змогу встановити машини в чистих обладнаннях, і при цьому він ефективно працює не завдаючи шкоди персоналу і не спричиняючи трансконтамінацію.

Напевно всі знали, що гомогенізатори використовують саме для утворення стабільних емульсій, але водночас вони ще й використовуються, як найсучасніший і найкращий спосіб руйнування клітин. А найкреативніше те, що кожний гомогенізатор має свою назву: поні, панда, пантера, тому обладнання – це не просто сірі будні!

Здобувачі освіти й викладачі висловлюють щиру подяку Олені Новіковій за таку чудову можливість заглибитись у тему новітніх технологій в галузі біотехнологій та бажають їй успіхів у її професійній діяльності. Також магістранти дякують лектору дисципліни Юрію Карлашу за організацію тренінгу, який був не лише пізнавальним, а й подарував позитивні емоції всім присутнім. 

Опублікований: 14-05-2021
Читайте також:
Здобувачі освіти НУХТ донатять на ЗСУ й перемагають

Першокурсниця Навчально-наукового інституту харчових технологій Владлена Пахомова перемогла у конкурсі від Приват-Банку з призовим фондом понад 20 000 грн. Конкурс проводився серед всіх студентів України. Серед традиційних умов конкурсу (зареєструватися, відмітити у соцмережах тощо) важливим завданням було написати, на що витратив свою першу стипе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти НУХТ донатять на ЗСУ й перемагають 28 червня 2023

Поповнюється перелік успішно акредитованих освітніх програм університету

27 червня на черговому засіданні Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти прийняло рішення про акредитацію ще трьох освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня вищої освіти і однієї освітньо-наукової програми третього (доктор філософії) рівня вищої освіти нашого університету. Схвальні відгуки експертних груп і висо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поповнюється перелік успішно акредитованих освітніх програм університету 04 липня 2023

Тиждень циклової комісії спеціальності «Монтаж, обслуговування засобів і системавтоматизації технологічного виробництва»

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся тиждень циклової комісії спеціальності «Монтаж, обслуговування засобів і системавтоматизації технологічного виробництва». Студенти взяли участь у конкурсі презентацій груп (кращими визначені роботи Дмитра Москаленка (група 2-А-98) та Олексія Бурлаки (група 1-А-100) та в конкурсі творчих робі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії спеціальності «Монтаж, обслуговування засобів і системавтоматизації технологічного виробництва» 28 лютого 2019

Де найкраще шукати інформацію для своєї магістерської роботи дізналися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Важливою складовою якісної підготовки кваліфікаційної магістерської роботи є ознайомлення з останніми науковими досягненнями і тенденціями розвитку відповідної галузі. Найкращим джерелом такої інформації є наукові публікації в національних і міжнародних фахових виданнях. Але як не розгубитися у цьому інформаційному полі? Адже все більше видань пред...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Де найкраще шукати інформацію для своєї магістерської роботи дізналися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 04 жовтня 2023