Н У Х Т

Новітні розробки у технологіях аюрведичних харчових продуктів

19 лютого 2021

Новітні розробки у технологіях аюрведичних харчових продуктів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 лютого за участю трьох випускових кафедр – технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся міжкафедральний захист кваліфікаційних робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійних програм «Технології аюрведичних харчових продуктів»,   «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», «Технології зберігання, консервування та переробки молока», «Технології органічних харчових продуктів».

Здобувачі на високому рівні представили свої роботи та отримали позитивні оцінки від комісії.

Екзаменаційну комісію очолила старша наукова співробітниця, завідувачка відділу молочних продуктів та дитячого харчування Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, к.т.н. Антоніна Мінорова. До складу ЕК увійшли: директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, к.т.н., доцентка Оксана Кочубей-Литвиненко, професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова, доцентка цієї ж кафедри, к.т.н. Наталія Ющенко, доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксана Топчій.

Комісія відзначила високу теоретичну та практичну підготовку магістрів: факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Світлани Байдак (тема роботи – «Розроблення технології зігріваючого чаю із пророщеного Дагуса з комбінацією прянощів в меню людей конституції Вата доша») й Ігоря Кучерявого (тема роботи – «Розроблення технології салатних самбуків з кунжутним насінням та прянощами для літніх людей», обидві роботи виконувалися під керівництвом д.т.н. Наталії Фролової) та Андрія Голю (тема роботи – «Розроблення технології сирних кульок у фруктово-ягідному желе для балансування Капха-доши») і Людмили Лисої (тема роботи – «Розроблення технології сирних запіканок з обґрунтованою комбінацією фруктів, ягід та прянощів для зниження ефекту дисбалансу Вата-доши», керівниця обох робіт – к.т.н. Наталія Ющенко); випускників Навчально-наукового інституту харчових технологій: Іванни Камлай (тема роботи – «Наукове обґрунтування технології аюрведичних м'ясо-рослинних напівфабрикатів з використанням комплексу бета-циклодекстрину з йодом», керівник – д.т.н. Василь Пасічний), Аліни Камишіної (тема роботи – «Наукове обґрунтування технології аюрведичних паштетів з використанням рослинної сировини», керівниця – к.т.н. Оксана Топчій), Оксани Іванів (тема роботи – «Розроблення технології аюрведичного булочного виробу на основі суміші пророщених зерен з впровадженням у проєкті пекарні») та Владислава Жуплія (тема робити – «Розроблення технології аюрведичної здобної булочки на основі суміші пророщених зерен з впровадженням у проєкті міні-пекарні», здобувачі працювали разом із керівницею, к.т.н. Оленою Білик), Ірини Гармаш (тема роботи – «Розроблення технології аюрведичного ферментованого напою на рослинній основі з впровадженням на молочному підприємстві потужністю переробки молока 40 т за зміну», керівниця – к.т.н. Оксана Кочубей-Литвиненко), Валерії Богданівни (тема роботи – «Розроблення технології кисломолочного десерту з впровадженням на підприємстві потужністю переробки молока 60 т за добу», керівниця – к.т.н. Ульяна Кузьмик).

Після закінчення захисту кваліфікаційних робіт комісія привітала здобувачів із успішним закінченням навчання та здобуттям освітнього ступеню «Магістр» і побажала випускним свої задумані проєкти втілити у життя.

Опублікований: 19-02-2021
Читайте також:
Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування

На кафедрі технології  консервування стартували захисти дипломних магістерських проектів студентів денної та заочної форм навчання освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» та «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Магістрантів із цією з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування 20 лютого 2019

Найвідповідальніший день роботи Школи молодих науковців АТ «Фармак» – виступають НУХТівці

29 жовтня ІХ Науково-практична конференція Школи молодих науковців АТ «Фармак» продовжила свою роботу у форматі онлайн-конференції. Молоді науковці – працівники АТ «Фармак», кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету, а також здобувачі освіти провідних вишів України змогли поділитися своїми науковими здобутками, презентуючи їх у виг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найвідповідальніший день роботи Школи молодих науковців АТ «Фармак» – виступають НУХТівці 01 листопада 2021

Як львів’яни «кухню» IT-компаній зсередини вивчали

З метою підвищення мотивації до навчання викладачі із студентами спеціальності «Комп’ютерні науки» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ побували у ІТ-компанії «Eleks». «Eleks» – провідна українська ІТ-компанія, яка надає послуги з розроблення програмних продуктів, консультування та забезпечення контролю якості із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як львів’яни «кухню» IT-компаній зсередини вивчали 29 жовтня 2018

Зміна парадигми: екологічні холодоагенти у галузі штучного холоду

23 жовтня 2023 року на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбулась відкрита лекція доцента кафедри Романа Грищенка. Тема лекції – «Природні холодоагенти для галузі штучного охолодження: перехід від HFC/HCFC до природних холодоагентів». Лектор розглянув питання використання екологічно чистих холодоагентів у секторі промислового, комерц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміна парадигми: екологічні холодоагенти у галузі штучного холоду 24 жовтня 2023