Н У Х Т

Новітні розробки у технологіях аюрведичних харчових продуктів

19 february 2021

Новітні розробки у технологіях аюрведичних харчових продуктів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 лютого за участю трьох випускових кафедр – технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся міжкафедральний захист кваліфікаційних робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійних програм «Технології аюрведичних харчових продуктів»,   «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса», «Технології зберігання, консервування та переробки молока», «Технології органічних харчових продуктів».

Здобувачі на високому рівні представили свої роботи та отримали позитивні оцінки від комісії.

Екзаменаційну комісію очолила старша наукова співробітниця, завідувачка відділу молочних продуктів та дитячого харчування Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, к.т.н. Антоніна Мінорова. До складу ЕК увійшли: директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, к.т.н., доцентка Оксана Кочубей-Литвиненко, професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова, доцентка цієї ж кафедри, к.т.н. Наталія Ющенко, доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксана Топчій.

Комісія відзначила високу теоретичну та практичну підготовку магістрів: факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Світлани Байдак (тема роботи – «Розроблення технології зігріваючого чаю із пророщеного Дагуса з комбінацією прянощів в меню людей конституції Вата доша») й Ігоря Кучерявого (тема роботи – «Розроблення технології салатних самбуків з кунжутним насінням та прянощами для літніх людей», обидві роботи виконувалися під керівництвом д.т.н. Наталії Фролової) та Андрія Голю (тема роботи – «Розроблення технології сирних кульок у фруктово-ягідному желе для балансування Капха-доши») і Людмили Лисої (тема роботи – «Розроблення технології сирних запіканок з обґрунтованою комбінацією фруктів, ягід та прянощів для зниження ефекту дисбалансу Вата-доши», керівниця обох робіт – к.т.н. Наталія Ющенко); випускників Навчально-наукового інституту харчових технологій: Іванни Камлай (тема роботи – «Наукове обґрунтування технології аюрведичних м'ясо-рослинних напівфабрикатів з використанням комплексу бета-циклодекстрину з йодом», керівник – д.т.н. Василь Пасічний), Аліни Камишіної (тема роботи – «Наукове обґрунтування технології аюрведичних паштетів з використанням рослинної сировини», керівниця – к.т.н. Оксана Топчій), Оксани Іванів (тема роботи – «Розроблення технології аюрведичного булочного виробу на основі суміші пророщених зерен з впровадженням у проєкті пекарні») та Владислава Жуплія (тема робити – «Розроблення технології аюрведичної здобної булочки на основі суміші пророщених зерен з впровадженням у проєкті міні-пекарні», здобувачі працювали разом із керівницею, к.т.н. Оленою Білик), Ірини Гармаш (тема роботи – «Розроблення технології аюрведичного ферментованого напою на рослинній основі з впровадженням на молочному підприємстві потужністю переробки молока 40 т за зміну», керівниця – к.т.н. Оксана Кочубей-Литвиненко), Валерії Богданівни (тема роботи – «Розроблення технології кисломолочного десерту з впровадженням на підприємстві потужністю переробки молока 60 т за добу», керівниця – к.т.н. Ульяна Кузьмик).

Після закінчення захисту кваліфікаційних робіт комісія привітала здобувачів із успішним закінченням навчання та здобуттям освітнього ступеню «Магістр» і побажала випускним свої задумані проєкти втілити у життя.

Published on: 19-02-2021
Read also:
Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вийшов з друку навчальний посібник із дисципліни «Електронні системи в галузі», співавторами якого є викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доцент Олег Кузьмін та асистент Тетяна Роман. Посібник призначений для підготовки здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології». У навчальному посібнику викладені науково-теорет...

READ YOURSELF

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 may 2020

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

29 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся публічний захист студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум». У конкурсі брали участь студенти І року магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Учасникам побажали успіху та гідного представлення робіт проректор з наукової роботи Олександ...

READ YOURSELF

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників 31 october 2019

Науковці кафедри технології цукру і підготовки води обговорюють нагальні питання безпечності питної води

Професорка кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Гусятинська та стейколдер освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах», генеральний директор ТОВ «Системи чистої води» Ярослав Барашовець взяли участь у круглому столі «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації ...

READ YOURSELF

Науковці кафедри технології цукру і підготовки води обговорюють нагальні питання безпечності питної води 10 october 2024

Фінішували захисти магістерських кваліфікаційних робіт за освітньою програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм навчання, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Роботу Екзаменаційних комісій очолив голова Об’єднання підприєм...

READ YOURSELF

Фінішували захисти магістерських кваліфікаційних робіт за освітньою програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 23 february 2022