Кафедра іноземних мов професійного спрямування 6 грудня запросила студентів четвертого курсу до участі у Студентському форумі. Тема обговорення «Я в моїй професії – плани і перспективи» («I am in my profession – plans and prospects») була обрана не випадково. Менше року залишилося до того часу, коли випускники університету з дипломами бакалаврів почнуть будувати свою кар’єру.
Модераторка форуму, викладачка кафедри Любов Сапон-Аблязова запропонувала студентам основні правила ведення дискусії: бути вільними у виборі теми виступу, цінувати власну позицію і вміти її відстоювати, критично мислити і бути готовим до діалогу.
Студенти групи ХЕ-4-12 Катерина Марченко, Катерина Пілюк, Оксана Сичова, Катерина Коржова, Софія Терлига, Богдан Шматок, Аліна Михно, Тетяна Гончаренко, Аліна Коваленко підготували виступи і презентації «Поява концепції «харчової експертизи» і її актуальність сьогодні», «Проблеми в харчовій експертизі; фальсифікація, низька якість та небезпечні продукти», «Трюки в рекламі їжі. Як зробити продукт у рекламі привабливим?». «Фальсифікація меду», «Як обрати справжній шоколад», «Якою буде їжа в майбутньому?», «Як обрати жири, які будуть для тебе корисними?» тощо. Здобувачі освіти продемонстрували зацікавленість у своїй спеціальності. Презентації були яскравими і супроводжувалися жвавим обговоренням.
Основні висновки розмови з якими погодились всі учасники – необхідно змінювати законодавчу базу і ставлення в суспільстві до експертизи харчових продуктів, як основи збереження здоров’я. Студенти висловлювали бажання поїхати на стажування в європейські країни та США, але потім обов’язково повернутися до України.
Проведення Студентського форуму є цінним досвідом для студентів у надбанні навичок ведення дискусії та представлення презентацій іноземною мовою.