Н У Х Т

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

23 лютого 2021

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Викладачі та магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали на підприємство «Волинський Бровар» для реалізації спільного проєкту – виробництва крафтового пива Hezy West Coast IPA «HELLO».

Ідея створення нового пива виникла на ґрунті спільних поглядів на справжній крафт й бажання розвивати і збагачувати міжнародну крафтову культуру своїми креативними ідеями. Ідею для співпраці запропонував директор пивоварні «Волинський Бровар» та випускник кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Микола Іващишин, який бере активну участь у житті кафедри та університету.

Перший етап проєкту – варка пива, в якій брали практичну участь викладачі та магістранти кафедри разом із працівниками броварні.

Для варки було обране пиво сорту Hezy West Coast IPA «HELLO», яке випускатиметься під торговою маркою «Mikki Brew». Це світле нефільтроване пиво, вирізняється насиченістю смаку та мутністю. Обраний сорт пива має унікальні смакові та ароматичні властивості.

На початку колабораційної варки пива була підготовлена сировина з наступним подрібненням, яку засипали в заторний апарат. Після чого провели процес затирання зернопродуктів, фільтрування, кип’ятінням сусла з хмелем, освітлення пивного сусла та охолодження. Кожний учасник вніс частинку душі, засипаючи солод у дробарку, завантажуючи подрібнену сировину в заторний апарат, проводячи процес фільтрування, вивантажуючи дробину, вносячи хміль, перекачуючи пивне сусло в бродильний апарат і вносячи пивні дріжджі.

«Волинський Бровар» – відома на українському ринку пивоварня, яка варить пиво з грудня 2014 року. Пивоварня знаходиться в містечку Березне, що на Рівненщині.

Сьогодні в портфелі броварні 30 постійних сортів пива, які користуються попитом в Україні та за кордоном. Авторська рецептура та натуральні інгредієнти – ось основні родзинки броварів із березнівщини.

Під час відвідування підприємства відбулася дегустація, де представники кафедри змогли долучитися до створення нового продукту, який найближчим часом почнуть виготовляти на пивоварні.

За круглим столом обговорили подальші плани та співпрацю між університетом і «Волинським Броварем».

У кінці дня зварене пивне сусло відправили в ємність для бродіння, а всі учасники процесу тепер із нетерпінням очікують на готовий продукт. Приблизна дата  його готовності 25 березня 2021 р. Шукайте Hezy West Coast IPA «HELLO» – продукт спільної діяльності компанії «Волинський Бровар» і фахівців Національного університету харчових технологій!

Опублікований: 23-02-2021
Читайте також:
Шляхи до успіху визначали учасники останнього в цьому семестрі засідання Еnglish speaking club

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної  комунікації відбулося завершальне у цьому семестрі засідання Еnglish speaking club, традиційно за участю спеціального гостя зі Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладачки Наталії Божок. У засіданні взяли участь студенти 1 та 2 курсу спеціальностей «Реклама та зв’язки з громадськістю» та «Міжнародн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхи до успіху визначали учасники останнього в цьому семестрі засідання Еnglish speaking club 08 грудня 2020

Високо оцінили викладацьку майстерність завідувачки кафедри технології цукру і підготовки води колеги та здобувачі-магістри

3 листопада 2020 року на кафедрі технології цукру і підготовки води у режимі Zoom-конференції відбулася відкрита лекція з навчальної дисципліни «Оформлення результатів експерименту та наукова презентація», яку для здобувачів 1 курсу освітнього ступеню «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології питної води та вод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високо оцінили викладацьку майстерність завідувачки кафедри технології цукру і підготовки води колеги та здобувачі-магістри 04 листопада 2020

Продовжують підтримувати актуальність професійних знань викладачі кафедри обліку і аудиту

Формування сучасного фахівця нової генерації можливе за умови активізації розвитку професійної компетентності викладача, що передбачає опанування економічних знань, які відповідають вимогам часу, і можливість їх практичного застосування, а також ознайомлення з кращим вітчизняним і зарубіжним досвідом. Під час карантину викладачі кафедри обліку і а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують підтримувати актуальність професійних знань викладачі кафедри обліку і аудиту 26 травня 2020

У коледжах НУХТ завершився прийом заяв на фахового молодшого бакалавра на основі базової загальної середньої освіти

У структурі навчально-наукового комплексу нашого університету 11 відокремлених підрозділів – фахових коледжів, де готують фахівців освітнього ступеня «молодший спеціаліст» і «молодший бакалавр». Відповідно до умов прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2020 році, 13 липня о 18:00 завершився прийом заяв від вступників для здобут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У коледжах НУХТ завершився прийом заяв на фахового молодшого бакалавра на основі базової загальної середньої освіти 14 липня 2020