Н У Х Т

Нові враження та ідеї для оновлення фахових дисциплін

05 грудня 2024

Нові враження та ідеї для оновлення фахових дисциплін

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько увійшла до складу української делегації , що вирушила до Бордо (Франція) для участі у низці важливих заходів.

Зокрема українські фахівці відвідали регіон Cognac, де зустрілися з партнерами з Бюро Коньяку й обговорили продовження перехідного періоду для використання назви «коньяк» українськими виробниками та висловили підтримку французьким колегам у їхніх викликах на китайському ринку. Крім того, побували на винокурні La Gasconnière, де впроваджено «розумний полив» для виноградників та у Château Mesnac – виробництві виняткових коньяків XO із рідкісних урожаїв Бордері, де збережено традиції й розвивається локальне виробництво. Там наші фахівці вивчали інноваційні підходи до автоматизації та ІТ в управлінні технологічними процесами на винограднику та у виробництві коньяку.

Також наша викладачка відвідала Фонд культури та цивілізації вина «Cite du vin», де відбулася офіційна зустріч із учасниками виставки Vinitech siffel з понад 25 країн світу. Приємно, що особливу увагу було приділено Україні та українським винам-амбассадорам! У ході цієї зустрічі було погоджено продовження угоди з Фондом культури і цивілізації вина.

А на виставці Vinitech siffel професорка ознайомилася зі сучасним обладнанням та новими технологіями у сфері виноробства, що стане у пригоді при оновлені курсів з інноваційних технологій для наших магістрантів і бакалаврів, і разом із українськими виноробами взяла участь у презентації вітчизняних вин на міжнародному стенді.

Цей візит став чудовою можливістю для обміну досвідом між Україною та Францією в галузі виноробства. Наша викладачка повернулася додому, сповнена новими враженнями та ідеями!

Опублікований: 05-12-2024
Читайте також:
Європейський досвід надання освітніх послуг вивчав професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Висока професійна майстерність викладача потребує постійної роботи над удосконаленням змісту і форми представлення освітньої інформації. А для цього слід бути обізнаним як із передовим практичним досвідом у своїй галузі, так і з найновішими досягненнями у сфері освітніх технологій. Важливу роль тут відіграють різні форми підвищення кваліфікації вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський досвід надання освітніх послуг вивчав професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 жовтня 2020

Фінальний акорд магістрів кафедри біотехнології і мікробіології

17 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися захисти кваліфікаційних магістерських робіт здобувачів денної та заочної форм навчання освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На розгляд комісії, яку очолювала к.б.н., старша наукова сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінальний акорд магістрів кафедри біотехнології і мікробіології 18 лютого 2022

Плідна зустріч у НУХТ із випускниками пілотного проєкту

Днями в університеті відбулася змістовна й результативна зустріч із представниками провідних коледжів України – першими випускниками пілотної благодійної програми підтримки закладів фахової передвищої освіти сучасним навчальним обладнанням. Ініціатива реалізована за сприяння МОН України, Команди підтримки відновлення та реформ Міністерства освіти і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна зустріч у НУХТ із випускниками пілотного проєкту 29 вересня 2025

Учні Технічного ліцею Шевченківського району м. Києва відвідали Ярмарок вакансій НУХТ весна-2018

14 березня у нашому університеті відбувся традиційний Ярмарок вакансій, де провідні підприємства харчової, біотехнологічної і фармацевтичної галузей промисловості, сфери громадського харчування, готельно-ресторанної справи, торгівлі, фінансові установи представили свої потреби у інженерах та кваліфікованих фахівцях, які можуть налагодити виробництв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учні Технічного ліцею Шевченківського району м. Києва відвідали Ярмарок вакансій НУХТ весна-2018 17 березня 2018