Н У Х Т

Нові враження та ідеї для оновлення фахових дисциплін

05 december 2024

Нові враження та ідеї для оновлення фахових дисциплін

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько увійшла до складу української делегації , що вирушила до Бордо (Франція) для участі у низці важливих заходів.

Зокрема українські фахівці відвідали регіон Cognac, де зустрілися з партнерами з Бюро Коньяку й обговорили продовження перехідного періоду для використання назви «коньяк» українськими виробниками та висловили підтримку французьким колегам у їхніх викликах на китайському ринку. Крім того, побували на винокурні La Gasconnière, де впроваджено «розумний полив» для виноградників та у Château Mesnac – виробництві виняткових коньяків XO із рідкісних урожаїв Бордері, де збережено традиції й розвивається локальне виробництво. Там наші фахівці вивчали інноваційні підходи до автоматизації та ІТ в управлінні технологічними процесами на винограднику та у виробництві коньяку.

Також наша викладачка відвідала Фонд культури та цивілізації вина «Cite du vin», де відбулася офіційна зустріч із учасниками виставки Vinitech siffel з понад 25 країн світу. Приємно, що особливу увагу було приділено Україні та українським винам-амбассадорам! У ході цієї зустрічі було погоджено продовження угоди з Фондом культури і цивілізації вина.

А на виставці Vinitech siffel професорка ознайомилася зі сучасним обладнанням та новими технологіями у сфері виноробства, що стане у пригоді при оновлені курсів з інноваційних технологій для наших магістрантів і бакалаврів, і разом із українськими виноробами взяла участь у презентації вітчизняних вин на міжнародному стенді.

Цей візит став чудовою можливістю для обміну досвідом між Україною та Францією в галузі виноробства. Наша викладачка повернулася додому, сповнена новими враженнями та ідеями!

Published on: 05-12-2024
Read also:
Презентація наукових здобутків магістрантів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів уже склалася традиція презентації магістрантами результатів досліджень, отриманих у межах навчальної дисципліни «Науково-дослідницький практикум». Ця навчальна дисципліна спеціально передбачена освітньо-професійною програмою для проведення здобувачем експериментальних досліджень для майбутньої кваліфікаційно...

READ YOURSELF

Презентація наукових здобутків магістрантів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 27 may 2024

Довгоочікуваний та успішний захист дисертації

27 вересня на засіданні спеціалізованої вченої ради  Д 26.058.07 відбувся успішний захист дисертаційної роботи «Вдосконалення технології самбуків з використанням плодово-ягідного купажного напівфабрикату» асистента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимира Польовика на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за с...

READ YOURSELF

Довгоочікуваний та успішний захист дисертації 28 september 2021

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії

Наприкінці року дисертаційне дослідження «Обґрунтування та апаратурне оформлення періодичного віброекстрагування цільових компонентів з бурштину» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» успішно захистив ще один здобувач наукового ступеня «Доктор філософії» Валентин Чорний. Дисертація виконана під наук...

READ YOURSELF

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії 27 december 2023

Лекція професора Політехнічного університету Валенсії (Іспанія) для наших магістрантів

24 листопада 2021 року професор Політехнічного університету Валенсії (Іспанія) Едгар Перез Естеве прочитав англійською мовою гостьову лекцію «Нанотехнології у харчовій промисловості» для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування та переробки молока», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», «Тех...

READ YOURSELF

Лекція професора Політехнічного університету Валенсії (Іспанія) для наших магістрантів 25 november 2021