Н У Х Т

Нові можливості для співпраці з роботодавцями

18 грудня 2023

Нові можливості для співпраці з роботодавцями

Співпраця зі стейкхолдерами є однією з найважливіших складових у забезпеченні якісної та практичної підготовки майбутніх фахівців. Визнаючи важливість цієї взаємодії, особливу увагу приділяють розвитку стратегій співпраці з цими учасниками для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі». Адже інтеграція здобувачів у процес виробництва чи дослідницької діяльності дозволяє їм здобути необхідний досвід, а також адаптувати свої знання до потреб ринку.

Візит до ресторану «Глек», на запрошення власників закладу Майї та Олександра Степових, викладачів кафедр технології м'яса і м'ясних продуктів, біотехнології продуктів бродіння і виноробства, туристичного та готельного бізнесу, економічної теорії на презентацію локальної крафтової продукції відкрив нові можливості для співпраці з роботодавцями, які опікуються підтримкою українських виробників.

Ресторан «Глек» – це не просто заклад, це місце, де зберігається і підтримується українська культура, традиції та смаки. Під час зустрічі Майя та Олександр поділилися власним досвідом розвитку бізнесу, співпраці з рестораторами та підприємцями, вказуючи на те, що відкриття для локальних виробників можливостей співпраці з галузями HoReCa відкриває нові шляхи розвитку та популяризації українських продуктів.

Майя Степова розповіла, що ресторан наслідує світовому руху Slow Food і для більшості страв тут використовують локальні сезонні продукти. Це сприяє розвитку місцевих господарств і зберігає українську гастрономічну культуру. До того ж продукти, що потрапляють на кухню «Глека», ростуть у радіусі сотні кілометрів від Києва. Такий принцип дає можливість шефу Андрію Северенчуку сезонно вносити зміни у меню.

«Глек» став місцем, де об'єднуються традиція та сучасність, де співпраця з виробниками стає джерелом нових смакових відчуттів та інновацій. Це не лише ресторан – це центр кулінарних відкриттів і платформа для розвитку української гастрономії.

Відвідавши «Глек», викладачі не лише насолодилися смачними крафтовими продуктами, але й переконалися в потужному потенціалі співпраці між гастрономічними закладами, українськими виробниками та освітніми закладами.

Завдяки активній участі стейкхолдерів у навчальному процесі, студенти отримують можливість працювати зі сучасним обладнанням, ознайомитися з інноваційними технологіями та навчитися вирішувати реальні завдання, що підвищить їхню конкурентність на ринку праці.

Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, зокрема перспективи подальшої співпраці, працевлаштування випускників, обмін думками щодо змісту освітньо-наукової програми. Стейкхолдери висловили готовність сприяти практичній підготовці здобувачів вищої освіти та надавати їм можливість проходження практики.

Викладачі вдячні засновникам закладу Майї та Олександру Степовим за цікаву презентацію, смачну дегустацію та відкритість до подальшої співпраці!

Опублікований: 18-12-2023
Читайте також:
Найкращі риси майбутнього спеціаліста машинобудівної галузі демонструють при проходженні практики наші студенти

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ у рамках декади комісії фахових дисциплін інженерної механіки, присвяченої Дню машинобудівника, відбулася виставка стіннівок «Практика-online». Їх підготували студенти 4-го курсу спеціальностей «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях» та «Експлуатація та ремонт обладнання хар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найкращі риси майбутнього спеціаліста машинобудівної галузі демонструють при проходженні практики наші студенти 20 вересня 2018

Тиждень заходів фахових комісій технологів

12 листопада 2018 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ розпочався тиждень фахових комісій зі спеціальностей «Зберігання, консервування та переробка молока», «Зберігання, консервування та переробка м’яса». Початком стало проведення одразу кількох заходів, серед яких фотовиставка «Студент очима викладача» та «Виставка студентських роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень заходів фахових комісій технологів 16 листопада 2018

Подорож в світ професій від Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ

9 листопада у місті Хмельницькому за ініціативи Хмельницького обласного центру зайнятості при Міністерстві соціальної політики України відбувся інтерактивний профорієнтаційний захід «Подорож в світ професій (ярмарків професій)» для учнів загальноосвітніх закладів. Кам’янець-Подільський коледж харчової промисловості НУХТ представили заступник дирек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож в світ професій від Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 12 листопада 2018