Н У Х Т

Нові можливості для співпраці з роботодавцями

18 грудня 2023

Нові можливості для співпраці з роботодавцями

Співпраця зі стейкхолдерами є однією з найважливіших складових у забезпеченні якісної та практичної підготовки майбутніх фахівців. Визнаючи важливість цієї взаємодії, особливу увагу приділяють розвитку стратегій співпраці з цими учасниками для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі». Адже інтеграція здобувачів у процес виробництва чи дослідницької діяльності дозволяє їм здобути необхідний досвід, а також адаптувати свої знання до потреб ринку.

Візит до ресторану «Глек», на запрошення власників закладу Майї та Олександра Степових, викладачів кафедр технології м'яса і м'ясних продуктів, біотехнології продуктів бродіння і виноробства, туристичного та готельного бізнесу, економічної теорії на презентацію локальної крафтової продукції відкрив нові можливості для співпраці з роботодавцями, які опікуються підтримкою українських виробників.

Ресторан «Глек» – це не просто заклад, це місце, де зберігається і підтримується українська культура, традиції та смаки. Під час зустрічі Майя та Олександр поділилися власним досвідом розвитку бізнесу, співпраці з рестораторами та підприємцями, вказуючи на те, що відкриття для локальних виробників можливостей співпраці з галузями HoReCa відкриває нові шляхи розвитку та популяризації українських продуктів.

Майя Степова розповіла, що ресторан наслідує світовому руху Slow Food і для більшості страв тут використовують локальні сезонні продукти. Це сприяє розвитку місцевих господарств і зберігає українську гастрономічну культуру. До того ж продукти, що потрапляють на кухню «Глека», ростуть у радіусі сотні кілометрів від Києва. Такий принцип дає можливість шефу Андрію Северенчуку сезонно вносити зміни у меню.

«Глек» став місцем, де об'єднуються традиція та сучасність, де співпраця з виробниками стає джерелом нових смакових відчуттів та інновацій. Це не лише ресторан – це центр кулінарних відкриттів і платформа для розвитку української гастрономії.

Відвідавши «Глек», викладачі не лише насолодилися смачними крафтовими продуктами, але й переконалися в потужному потенціалі співпраці між гастрономічними закладами, українськими виробниками та освітніми закладами.

Завдяки активній участі стейкхолдерів у навчальному процесі, студенти отримують можливість працювати зі сучасним обладнанням, ознайомитися з інноваційними технологіями та навчитися вирішувати реальні завдання, що підвищить їхню конкурентність на ринку праці.

Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, зокрема перспективи подальшої співпраці, працевлаштування випускників, обмін думками щодо змісту освітньо-наукової програми. Стейкхолдери висловили готовність сприяти практичній підготовці здобувачів вищої освіти та надавати їм можливість проходження практики.

Викладачі вдячні засновникам закладу Майї та Олександру Степовим за цікаву презентацію, смачну дегустацію та відкритість до подальшої співпраці!

Опублікований: 18-12-2023
Читайте також:
Навички наукової комунікації – в теорії та на практиці

Нову дисципліну «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації» введено до навчальних планів магістрів НУХТ лише цього року. Її викладачі (Наталія Науменко, Яна Окопна, Олена Сподинюк, Богдана Кукса, а надалі цей список тільки збільшуватиметься…) мають на меті допомогти магістрантам – майбутнім виробничникам, науковцям, експериментаторам і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички наукової комунікації – в теорії та на практиці 06 листопада 2018

Нові горизонти кулінарного мистецтва відкривають магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

У рамках дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» здобувачі освітнього ступеня магістра спеціальності «Готельно-ресторанна справа» мали чудову нагоду взяти участь у майстер-класі з приготування шоколадного фондану. На запрошення лекторки дисципліни, професорки Тетяни Сильчук кулінарний майстер-клас провів досвідчений Шеф ресторанів Рlease (ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти кулінарного мистецтва відкривають магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 14 листопада 2024

Soft Skills для бакалаврів освітньої програми «Технології харчування» від шведського економіста

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології харчування», разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прослухали онлайн-лекцію «Нові організаційні форми та безтілесне керівництво», яку прочитав всесвітньо відомий шведський економіст, письменник, автор «Funky Bus...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft Skills для бакалаврів освітньої програми «Технології харчування» від шведського економіста 13 листопада 2023

Оригінальні творчі підходи – фішка цьогорічних магістрантів

На кафедрі машині апаратів харчових і фармацевтичних виробництв тривають онлайн-захисти магістерських робіт. Магістрантів із цією знаковою подією вітає завідувач кафедри, професор Олександр Гавва. Блискучий захист першого дня (3 здобувачі отримали оцінку «відмінно») магістрів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», освітньої програми «Інжині...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оригінальні творчі підходи – фішка цьогорічних магістрантів 16 лютого 2021