Співпраця зі стейкхолдерами є однією з найважливіших складових у забезпеченні якісної та практичної підготовки майбутніх фахівців. Визнаючи важливість цієї взаємодії, особливу увагу приділяють розвитку стратегій співпраці з цими учасниками для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі». Адже інтеграція здобувачів у процес виробництва чи дослідницької діяльності дозволяє їм здобути необхідний досвід, а також адаптувати свої знання до потреб ринку.
Візит до ресторану «Глек», на запрошення власників закладу Майї та Олександра Степових, викладачів кафедр технології м'яса і м'ясних продуктів, біотехнології продуктів бродіння і виноробства, туристичного та готельного бізнесу, економічної теорії на презентацію локальної крафтової продукції відкрив нові можливості для співпраці з роботодавцями, які опікуються підтримкою українських виробників.
Ресторан «Глек» – це не просто заклад, це місце, де зберігається і підтримується українська культура, традиції та смаки. Під час зустрічі Майя та Олександр поділилися власним досвідом розвитку бізнесу, співпраці з рестораторами та підприємцями, вказуючи на те, що відкриття для локальних виробників можливостей співпраці з галузями HoReCa відкриває нові шляхи розвитку та популяризації українських продуктів.
Майя Степова розповіла, що ресторан наслідує світовому руху Slow Food і для більшості страв тут використовують локальні сезонні продукти. Це сприяє розвитку місцевих господарств і зберігає українську гастрономічну культуру. До того ж продукти, що потрапляють на кухню «Глека», ростуть у радіусі сотні кілометрів від Києва. Такий принцип дає можливість шефу Андрію Северенчуку сезонно вносити зміни у меню.
«Глек» став місцем, де об'єднуються традиція та сучасність, де співпраця з виробниками стає джерелом нових смакових відчуттів та інновацій. Це не лише ресторан – це центр кулінарних відкриттів і платформа для розвитку української гастрономії.
Відвідавши «Глек», викладачі не лише насолодилися смачними крафтовими продуктами, але й переконалися в потужному потенціалі співпраці між гастрономічними закладами, українськими виробниками та освітніми закладами.
Завдяки активній участі стейкхолдерів у навчальному процесі, студенти отримують можливість працювати зі сучасним обладнанням, ознайомитися з інноваційними технологіями та навчитися вирішувати реальні завдання, що підвищить їхню конкурентність на ринку праці.
Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, зокрема перспективи подальшої співпраці, працевлаштування випускників, обмін думками щодо змісту освітньо-наукової програми. Стейкхолдери висловили готовність сприяти практичній підготовці здобувачів вищої освіти та надавати їм можливість проходження практики.
Викладачі вдячні засновникам закладу Майї та Олександру Степовим за цікаву презентацію, смачну дегустацію та відкритість до подальшої співпраці!