Н У Х Т

Невпинно підвищують свій професійний рівень викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління

24 червня 2019

Невпинно підвищують свій професійний рівень викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління

Викладачами Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ пройдено тривалий, насичений та цікавий шлях підвищення кваліфікації в Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України за очно-дистанційною формою навчання з відривом від виробництва.

У групі серед викладачів університетів, інститутів, академій без педагогічної освіти наші колеги різних кафедр (економіки та права – Тетяна Басюк, Тетяна Нагавичко, маркетингу – Ірина Ніколаєнко, обліку і аудиту – Ірина Колос, Ірина Кравченко, Світлана Ніколаєнко, економіки праці та менеджменту – Оксана Осадчук, Ганна Пенчук) вдосконалювали викладацьку майстерність з січня до червня 2019 року.

На першому, очному етапі були розглянуті: управління якістю освіти відповідно до змін законодавства і професійний розвиток працівників освіти в умовах реформ; тенденції освіти дорослих у суспільстві, яке навчається; інноваційні технології в професійній діяльності педагогічних працівників в умовах відкритої освіти; сучасні проблеми соціалізації й адаптації особистості, зокрема за віковим аспектом; психологічні засади попередження і конструктивного подолання професійних криз особистості педагогічного працівника й особливості професійної комунікації викладача; індивідуальний мобільний простір сучасного педагога й основи практичної роботи у віртуальному освітньому середовищі.

Протягом другого, заочного етапу відбувалося самостійне вдосконалення професійної компетентності й викладацької майстерності за окресленою індивідуальною траєкторією з підвищення кваліфікації, а також виконання випускної роботи відповідно до затвердженої тематики.

У межах третього, очного етапу тривали: тематичні дискусії щодо Національної і Європейської рамки кваліфікацій, нормативно-правового регулювання забезпечення освіти та застосування управлінських інноваційних технологій у освітньому процесі; семінари з психолого-педагогічних проблем освітнього процесу у закладах вищої освіти і психологічного забезпечення розвитку професіоналізму науково-педагогічних працівників вищої школи; семінар-практикум із професійного розвитку педагогічних працівників в умовах неперервної освіти.

Цікавою подією стала 20 червня 2019 р. лекція «Освіта для майбутнього» від ректора НПУ імені М.П. Драгоманова, доктора філософських наук, професора Віктора Андрущенка. Як президент Асоціації ректорів педагогічних університетів Європи Віктор Андрущенко підкреслив, що майбутня освіта країни європейського простору (в тому числі й України) має бути привабливою, людиноцентриською, демократичною, відкритою, інформаційною та діалогічною, реалізовуватися на основі органічної єдності знань, компетенцій та цінностей. Наприкінці було наголошено на головному завданні освіти: формувати цілісну людину як особистість у всій повноті її людських визначень і характеристик.

Завершився третій етап захистом випускних робіт, де наші колеги поділилися власним педагогічним досвідом відповідно до тематики.

Вітаємо викладачів Навчально-наукового інституту економіки і управління з підвищенням кваліфікації! Бажаємо набуті новітні знання вміло трансформувати у компетентності під час проведення лекційних, практичних і лабораторних занять, підготовки навчально-методичних матеріалів, консультацій із фахових дисциплін і наукової роботи зі здобувачами.

Опублікований: 24-06-2019
Читайте також:
Маркетинг оперативний на зв’язку

Жодна подія, що стосується саморозвитку, підприємництва, піару, а найголовніше – маркетингу, не проходить без студентів НУХТ.  14 листопада майбутні маркетологи відвідали фестиваль для малого бізнесу Get Business Festival 2018, який вкотре зачарував своєю масштабністю та цікавістю. Проходив івент на НСК «Олімпійський» за участі більше 3000 підприє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетинг оперативний на зв’язку 16 листопада 2018

У нас новий чемпіон України!

5-9 вересня 2022 р. у Львові на стадіоні «Динамо» проходив чемпіонат України серед юніорів зі стрільби з лука (IV ранг). Переможцем змагання став здобувач освіти за освітньо-професійною програмою  «Експлуатація і ремонт обладнання харчових виробництв» Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Ігор Табака (група ЕР-4). ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У нас новий чемпіон України! 19 вересня 2022

Кафедра гуманітарних дисциплін відзначила День слов’янської писемності й культури

Щорічно 24 травня всі слов’янські країни вшановують пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. За різними історичними джерелами ці видатні візантійські просвітителі дали поштовх для розвитку східнослов’янської писемності, перекладаючи церковнослов’янською мовою богослужебні книги та Євангеліє, відкриваючи при церквах школи. Вони упорядкували...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра гуманітарних дисциплін відзначила День слов’янської писемності й культури 25 травня 2020