Н У Х Т

Нетворкінг викладачів кафедри готельно-ресторанної справи із фахівцями індустрії гостинності

14 квітня 2025

Нетворкінг викладачів кафедри готельно-ресторанної справи із фахівцями індустрії гостинності

Щороку на початку квітня в межах виставки гастрономічних рішень для фахівців індустрії гостинності їжі поза домом (WorldFood Gastro Days) відбуваються заходи, що відкривають унікальні можливості для створення гастрономічних вражень, розкривають секрети успіху закупівлі та гастрономічну спадщину України, підтримують HoReCa. На одному з таких заходів побували завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, професорка кафедри Тетяна Сильчук і бакалаври та магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа.

У межах програми нетворкінгу «Постачальник VS ресторатор: фасилітація в діалозі про локальну гастроспадщину», модераторкою якої була дослідниця гастрономічної культури України, кандидатка історичних наук, популяризаторка української кухні, засновниця науково-популярного медіа про гастрономічну культуру України «Їжа культура» та головна редакторка видавництва «Їжак», радіоведуча програми «У своїй тарілці» Олена Брайченко, учасники почули різні думки та твердження щодо плідної взаємодії представників ресторанного бізнесу, рестораторів, крафтовиків і фермерів. Захід був цікавий, різносторонній і насичений.

Рестораторка, власниця @hlek.kyiv @dumkakiev, амбасадорка українських продуктів Майя Степова та Андрій Северенчук, шеф-кухар ресторану «Глек», що спеціалізується на сучасній київській кухні, переконані – майбутнє української гастрономії за локальними продуктами. Водночас, вони вважають, що натхнення варто черпати не лише з історії – сучасність пропонує набагато більше цікавого.

Журналіст, ведучий телевізійних програм «Знак якості» та «Твій день», амбасадор автентичної української кухні Костянтин Грубич зосередив увагу учасників нетворкінгу на Ресторації локальної кухні як хабі крафтових виробників сільгосппродукції.

Секретами свого балансу у поєднанні цілющих трав із потребами кав’ярні та як відкрити свій бізнес поділився власник Zhygun Herbs Вадим Жигун.

Досвідом відкриття вітчизняного закладу ресторанного бізнесу, його становлення у воєнний період і співпраці з вітчизняним фермером поділилася засновниця, бренд-шефиня авторської кухні на відкритому полум’ї ресторану «Бавовна» Альона Смірнова.

А як захистити свої авторські права на гастроспадщину, крафт та інші спеціалітети як засобу просування та фінансування розповіла національна експертка ЄС у галузі географічних зазначень, вин, спиртних напоїв і харчових продуктів, юридична радниця Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Юлія Прохода.

Після закінчення нетворкінгу учаснику заходу відвідали виставку виробників вітчизняної крафтової продукції.

Наші викладачки відкрили для себе нові знайомства з фахівцями ресторанного бізнесу та можливості подальшої плідної співпраці з ними. Здобувачі ж почули цікаві напрями та практичні кейси про значення постійного тандему крафтовиків сільського господарства та ресторанного бізнесу.

Опублікований: 14-04-2025
Читайте також:
Енергетичні батончики для захисників і захисниць – готуємо з любов’ю

Протягом останнього року, що триває повномасштабне вторгнення агресора, наші здобувачі освіти долучилися до незліченного числа найрізноманітніших акцій – донатили кошти, готували їжу, здавали кров, закупали спорядження, збирали посилки на передову. Черговий вантаж від студентської родини НУХТ вирушив до наших захисників сьогодні. Акція була ініцій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Енергетичні батончики для захисників і захисниць – готуємо з любов’ю 07 квітня 2023

Як обчислюється конкурсний бал вступників до магістратури у 2019 році

У нашому університеті продовжуються вступні випробування до магістратури. Сьогодні вступні випробування з іноземної мови складають претенденти на вступ на усі спеціальності до магістратури Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого та спеціальності «Автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології» факультету автомат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як обчислюється конкурсний бал вступників до магістратури у 2019 році 09 липня 2019

Про енергоринок України на гостьовій лекції випускника кафедри електропостачання і енергоменеджменту

18 травня 2022 р. на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту відбулася гостьова лекція «Енергоринок України», на якій науковий співробітник Інституту Електродинаміки НАН України, кандидат технічних наук Володимир Мірошник, який є випускником кафедри, розповів про енергоринок України, його сучасний стан і перспективи розвитку. До участі у зус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про енергоринок України на гостьовій лекції випускника кафедри електропостачання і енергоменеджменту 19 травня 2022

Про традиційні великодні страви англійською

Уже зовсім скоро прийде Великдень, і всі в очікуванні цього світлого та важливого свята. Кафедра іноземних мов професійного спрямування проводить різні заходи зі студентами, зокрема, розпис великодніх яєць і тематичні зустрічі. 24 квітня старші викладачі кафедри Людмила Юрчук і Лариса Яненко провели захід зі студентами Навчально-наукового інститут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про традиційні великодні страви англійською 26 квітня 2019