Н У Х Т

Навички роботи з платформою «Web of Science» опанувала завідувачка кафедри фізики

18 листопада 2020

Навички роботи з платформою «Web of Science» опанувала завідувачка кафедри фізики

На минулому тижні відбулися два останні онлайн-вебінари, які організовуються компанією «Clarivate Analytics» в Україні в рамках підтримки користувачів, що отримали доступ до платформи «Web of Science» за кошти держбюджету (за результатами конкурсу МОН та НАН).

Нагадаємо, що науково-педагогічні працівники та здобувачі нашого університету також мають цю унікальну можливість безкоштовно користуватися наукометричними базами даних, причому не лише «Web of Science», а й «Scopus». Проте, не всі науковці поки що використовують таку перевагу у роботі, і саме через відсутність навичок користування платформами. Можливість отримати знання з роботи на платформі «Web of Science» надають ученим різних країн вебінари від кандидатки біологічних наук Ірини Тихонкової (інформаційно-аналітичні ресурси та навчання «Clarivate Analytics»). Саме з метою опанування корисних, вкрай необхідних для сучасних науковців навичок при роботі з платформою «Web of Science», продовжила відвідувати цикл вебінарів, завідувачка кафедри фізики, вчена секретарка спеціалізованої вченої ради Д26.058.02 Світлана Літвинчук.

Вебінар «EndNote: оформлення бібліографії статті за форматом журналу в один клік» був присвячений аналізу питань: які формати оформлення списків літератури існують, за яким форматом оформити список літератури в обраному виданні, де його знайти, що таке референс-менеджери, як налаштувати роботу EndNote, як створити і наповнювати колекцію, чи можна додати інформацію про статті самостійно.

На вебінарі «Оцінка публікаційної активності організації за допомогою WoS and InCites» слухачі дізналися: коли, навіщо і кому необхідно оцінювати публікаційну діяльність організації, як створювати та експортувати в певному форматі список публікацій організації за певні роки, які роботи не можуть потрапити до профілю організації, як створити та підтримувати профіль в актуальному стані, які показники можна подивитися, як організації знайти найбільш оптимальних партнерів для виконання проєкту по своїй темі.

За результатами пройдених вебінарів слухачам (які відвідали не менше 90% курсу) окремо за кожний із засвоєних вебінарів, у тому числі Світлані Літвинчук, були видані відповідні сертифікати. Проте, ще більшу цінність для очільниці кафедри фізики мають набуті знання, які допоможуть швидко й якісно оформлювати для наукових статей списки літератури, підготувати та оформити докторську дисертацію, а також знаходити колег з інших організацій для виконання спільних проєктів.

Опублікований: 18-11-2020
Читайте також:
Принципи досліджень за допомогою «електронного носа» вивчали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Інтелектуальна мультисенсорна система для вирішення задачі оцінки якості харчових продуктів» за участю асистента кафедри експертизи харчових продуктів Асі Калініченко. Під час семінару Ася Калініченко пояснила схему аналізу даних «електронного носа» на базі п’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Принципи досліджень за допомогою «електронного носа» вивчали викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 листопада 2019

Економісти-правники долучаються до обговорення цілей сталого  розвитку

Здобувачі першого курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» долучилися до круглого столу «Сталий розвиток як дороговказ для формування сучасної правової системи», де науковці, практики-правники, здобувачі вищої освіти, а також представники Міністерства освіти і науки України обгов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Економісти-правники долучаються до обговорення цілей сталого розвитку 21 лютого 2025

ІІ етап (обласної) X Всеукраїнської олімпіади з української мови відбувся на базі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

20 лютого на базі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ відбувся ІІ етап (обласної) X Всеукраїнської олімпіади з української мови та методичне об’єднання викладачів гуманітарних дисциплін ЗФПО Сумської області. Учасників заходу вітали директор коледжу Юрій Барилюк, голова журі, кандидат педагогічних наук, викладач Полтавського кооперативно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІ етап (обласної) X Всеукраїнської олімпіади з української мови відбувся на базі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 21 лютого 2020

Про авторське морозиво від відомого українського джелатер’є

13 травня 2022 року відомий український джелатер’є Массімо Джеларті на запрошення фахівців кафедри технології молока і молочних продуктів зустрівся з бакалаврами, магістрантами та аспірантами спеціальності 181 «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій і прочитав їм лекцію про сучасні тенденції розвитку виробництва автор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про авторське морозиво від відомого українського джелатер’є 16 травня 2022