Н У Х Т

Навички роботи з платформою «Web of Science» опанувала завідувачка кафедри фізики

18 листопада 2020

Навички роботи з платформою «Web of Science» опанувала завідувачка кафедри фізики

На минулому тижні відбулися два останні онлайн-вебінари, які організовуються компанією «Clarivate Analytics» в Україні в рамках підтримки користувачів, що отримали доступ до платформи «Web of Science» за кошти держбюджету (за результатами конкурсу МОН та НАН).

Нагадаємо, що науково-педагогічні працівники та здобувачі нашого університету також мають цю унікальну можливість безкоштовно користуватися наукометричними базами даних, причому не лише «Web of Science», а й «Scopus». Проте, не всі науковці поки що використовують таку перевагу у роботі, і саме через відсутність навичок користування платформами. Можливість отримати знання з роботи на платформі «Web of Science» надають ученим різних країн вебінари від кандидатки біологічних наук Ірини Тихонкової (інформаційно-аналітичні ресурси та навчання «Clarivate Analytics»). Саме з метою опанування корисних, вкрай необхідних для сучасних науковців навичок при роботі з платформою «Web of Science», продовжила відвідувати цикл вебінарів, завідувачка кафедри фізики, вчена секретарка спеціалізованої вченої ради Д26.058.02 Світлана Літвинчук.

Вебінар «EndNote: оформлення бібліографії статті за форматом журналу в один клік» був присвячений аналізу питань: які формати оформлення списків літератури існують, за яким форматом оформити список літератури в обраному виданні, де його знайти, що таке референс-менеджери, як налаштувати роботу EndNote, як створити і наповнювати колекцію, чи можна додати інформацію про статті самостійно.

На вебінарі «Оцінка публікаційної активності організації за допомогою WoS and InCites» слухачі дізналися: коли, навіщо і кому необхідно оцінювати публікаційну діяльність організації, як створювати та експортувати в певному форматі список публікацій організації за певні роки, які роботи не можуть потрапити до профілю організації, як створити та підтримувати профіль в актуальному стані, які показники можна подивитися, як організації знайти найбільш оптимальних партнерів для виконання проєкту по своїй темі.

За результатами пройдених вебінарів слухачам (які відвідали не менше 90% курсу) окремо за кожний із засвоєних вебінарів, у тому числі Світлані Літвинчук, були видані відповідні сертифікати. Проте, ще більшу цінність для очільниці кафедри фізики мають набуті знання, які допоможуть швидко й якісно оформлювати для наукових статей списки літератури, підготувати та оформити докторську дисертацію, а також знаходити колег з інших організацій для виконання спільних проєктів.

Опублікований: 18-11-2020
Читайте також:
Другокурсники пересвідчилися, що практика – запорука професіоналізму

Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ є кваліфікаційні пробні роботи. Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І саме це підтвердили студенти груп 21-ТХ і 22-ТХ спеціальності «Харчові технології» (Виробництво харчової продукції) під час кваліфікаційного іспиту. Зранку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники пересвідчилися, що практика – запорука професіоналізму 27 липня 2018

Рекомендації для власної «прокачки» отримали здобувачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології» 2-го року навчання факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу зустрілися з психотерапевтом і корпоративним психологом Віталієм Окольнічим. Тематика лекції була присвячена одному з актуальних питань для здобувачів нашого університету – «Перебудова свідомості: від дистанційного до очного»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендації для власної «прокачки» отримали здобувачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 вересня 2021

Звітують добувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії»

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося засідання, де розглянули звіти здобувачів освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» (нині – G21 «Біотехнології та біоінженерія») про виконання плану наукових досліджень протягом року. Аспіранти представили результати своєї наукової роботи за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звітують добувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» 23 вересня 2025

Із каталогом дисциплін вільного вибору ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів

9 травня 2022 року відбулася зустріч гарантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Світлани Усатюк, членів робочої групи Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами другого курсу щодо вільного вибору дисциплін професійного і практичного спрямування на І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із каталогом дисциплін вільного вибору ознайомилися другокурсники кафедри експертизи харчових продуктів 09 травня 2022