Н У Х Т

Науковий захід, що об'єднує: відбулася конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі»

25 листопада 2020

Науковий захід, що об'єднує: відбулася конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі»

24 листопада в режимі онлайн відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», метою якої було обговорення питань розвитку ресурсів м'ясопереробної галузі, впровадження інноваційних технологій на м'ясопереробних підприємствах, обмін думками щодо тенденцій розвитку та перспектив м’ясопереробної галузі, налагодження шляхів співпраці наукових установ із м'ясопереробними підприємствами.

Конференція була організована кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів нашого університету спільно із журналом «Мясной бизнес», Інститутом продовольчих ресурсів HAAH України, TOB «AKKO Iнтepнeшнл» із залученням провідних науковців профільних закладів вищої освіти, що готують фахівців для м'ясопереробної галузі, вітчизняних і закордонних промисловців, представників галузевих асоціацій.

Були заслухані доповіді спікерів заходу: заступниці директора департаменту аграрної політики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олени Дадус, громадської діячки, в.о. міністерки аграрної політики та продовольства України (2019 р.) Ольги Трофімцевої, президента Асоціації «Українське морозиво і заморожені продукти» Ігоря Бартковського, провідної інженерки науково-дослідного сектору стандартизації НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ» Світлани Кохан, завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій Василя Пасічного, президентки Асоціації «Свинарі України», міжнародної консультантки та координаторки проєктів ФАО Оксани Юрченко, директора-власника ТМ «Марка Малицького» (Миколаїв) Владислава Малицького. Крім того, були представлені демонстраційні матеріали «Екологічні інновації «GOODVALLEY» (міжнародний виробник свинини в Польщі та Україні), а також матеріали національного консультанта Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрія Панкратова та координатора проєкту FAO, голови Громадської ради при Держпродспоживслужбі, консультанта Міжнародної фінансової корпорації «IFC» Віталія Башинського.

Плідний обмін думками щодо реального стану м'ясопереробної галузі підтвердив необхідність більш тісної співпраці державних органів, галузевих асоціацій, підприємств і наукової спільноти щодо актуалізації питань нормативного регулювання якості і безпечності продукції, впровадження інновацій та обміну досвідом для ефективної організації роботи м'ясопереробних підприємств в умовах пандемії.

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів висловлює подяку співорганізаторам та учасникам конференції за плідну роботу і готова до подальшої співпраці.

Опублікований: 25-11-2020
Читайте також:
Кадровий «голод» ринку холоду

8 лютого 2024 року представники фірми ТОВ «Термоком» – директор Дмитро Варичев і HR-менеджерка Вікторія Петрович презентували свою організацію здобувачам освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кадровий «голод» ринку холоду 09 лютого 2024

Викладачі знайомляться з сучасними підходами до промислової політики та бізнес-партнерства

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко продовжує долучатися до лекцій у межах Проєкту «Український глобальний факультет», що реалізується Академією КМЕФ за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта та фінтех-компанії Activitis і об’єднує українських слухачів та європейських експертів задля обговорення стратегіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі знайомляться з сучасними підходами до промислової політики та бізнес-партнерства 27 жовтня 2025

Випускники не забувають альма матер і сприяють поповненню матеріально-технічної бази

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ – сучасний освітній заклад, який тримає курс на європейську інтеграцію. Загальновідомо, що підготовка висококваліфікованих фахівців залежить від якісної практичної підготовки, новітнього сучасного обладнання спецлабораторій. І дуже приємно, що випускники коледжу співпрацюють із викладачами циклових коміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники не забувають альма матер і сприяють поповненню матеріально-технічної бази 19 лютого 2020

Науковий семінар з фахівцями науково-дослідного інституту олій та жирів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар за участю фахівців Українського науково-дослідного інституту олій та жирів НААН України (УкрНДІОЖ). Виконуючий обов’язки директора інституту Павло Петік розповів про історію заснування та основні напрями досліджень, за якими працюють фахівці наукової установи. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар з фахівцями науково-дослідного інституту олій та жирів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 листопада 2024