Н У Х Т

Науковий семінар з фахівцями науково-дослідного інституту олій та жирів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

13 листопада 2024

Науковий семінар з фахівцями науково-дослідного інституту олій та жирів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар за участю фахівців Українського науково-дослідного інституту олій та жирів НААН України (УкрНДІОЖ).

Виконуючий обов’язки директора інституту Павло Петік розповів про історію заснування та основні напрями досліджень, за якими працюють фахівці наукової установи.

Доповідь на тему «Розробка сумішей олій збалансованих за жирнокислотним складом» представила учена секретарка інституту Тетяна Матвєєва. Вона поділилася результатами досліджень щодо розроблення купажу соняшникової, ріпакової та соєвої олій, який може бути використаний у технологіях різних харчових продуктів із метою покращення їх жирнокислотного складу.

Важливу проблему для харчової промисловості порушила у доповіді «Шляхи зниження кількості транс-ізомерів в процесі температурного оброблення» старша наукова співробітниця УкрНДІОЖ Наталія Старосельська.

На семінарі були присутні колеги доповідачів з науково-дослідного інституту, викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів», здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії», що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Наприкінці семінару усі учасники мали змогу поставити запитання спікерам.

Гарант освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса подякував Павлу Петіку та колективу УкрНДІОЖ за сприяння в організації і проведенні такого семінару та висловив надію на подальшу співпрацю.

Опублікований: 13-11-2024
Читайте також:
Погляд у майбутнє

У спеціалізованій  школі № 307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району м. Києва  відбувся Ярмарок професій, в якому взяли участь заклади вищої освіти міста. Наш університет представили завідувач Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Валентина Кудіна та доцент кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Погляд у майбутнє 29 лютого 2020

Фахівці НУХТ вивчають досвід зарубіжних колег

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько взяла участь у вебінарі «Рожеве вино», організованому Торгово-промисловою палатою України, Посольством Франції в Україні, Шато Чизай Академією разом із Вищою національною школою агрономії Бордо. Вебінар був присвячений особливостям технології рожевих тихих вин для отри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці НУХТ вивчають досвід зарубіжних колег 29 квітня 2021

Нові таланти

У рамках заходів Фестивалю самодіяльної творчості студентів «Алло, ми шукаємо таланти» та з метою залучення студентської молоді до збереження народної культурної спадщини України, пошуку й підтримки талановитої молоді, яка любить і хоче співати українську пісню, у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ відбувся конкурс інсценізованої укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові таланти 14 січня 2022

Урок фізики для ліцеїстів

11 квітня 2025 року доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко провів урок фізики на тему «Використання першого та другого законів термодинаміки у енергетичному обладнанні» для учнів 10-Б класу Київського ліцею №59. Викладач ґрунтовно та доступно пояснив суть законів, навів конкретні приклади їх використання, а також н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урок фізики для ліцеїстів 14 квітня 2025