Н У Х Т

Науковий семінар з фахівцями науково-дослідного інституту олій та жирів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

13 листопада 2024

Науковий семінар з фахівцями науково-дослідного інституту олій та жирів на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар за участю фахівців Українського науково-дослідного інституту олій та жирів НААН України (УкрНДІОЖ).

Виконуючий обов’язки директора інституту Павло Петік розповів про історію заснування та основні напрями досліджень, за якими працюють фахівці наукової установи.

Доповідь на тему «Розробка сумішей олій збалансованих за жирнокислотним складом» представила учена секретарка інституту Тетяна Матвєєва. Вона поділилася результатами досліджень щодо розроблення купажу соняшникової, ріпакової та соєвої олій, який може бути використаний у технологіях різних харчових продуктів із метою покращення їх жирнокислотного складу.

Важливу проблему для харчової промисловості порушила у доповіді «Шляхи зниження кількості транс-ізомерів в процесі температурного оброблення» старша наукова співробітниця УкрНДІОЖ Наталія Старосельська.

На семінарі були присутні колеги доповідачів з науково-дослідного інституту, викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів», здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії», що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Наприкінці семінару усі учасники мали змогу поставити запитання спікерам.

Гарант освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса подякував Павлу Петіку та колективу УкрНДІОЖ за сприяння в організації і проведенні такого семінару та висловив надію на подальшу співпрацю.

Опублікований: 13-11-2024
Читайте також:
Вступникам варто звірити свої дані у ЄДЕБО

Шановні вступники! Уже за два дні розпочнеться подання заяв і документів для вступу на бакалавра. Радимо завчасно звірити ваші дані у Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) з даними у вашому свідоцтві про повну загальну середню освіту та сертифікаті НМТ. Якщо ваші дані (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, стать, гро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам варто звірити свої дані у ЄДЕБО 17 липня 2024

Феєрія наукових ідей, планів і перспектив

Осінь 2024 року принесла нам не тільки різнобарвне кленове листя, звичні уже повітряні тривоги, а й подарувала чудове свято – науковий форум «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість, безпека», організований кафедрою технології оздоровчих продуктів 7-8 листопада. Такого розмаїття представників, доповідей, наукових напрямі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Феєрія наукових ідей, планів і перспектив 11 листопада 2024

Фокус – на сучасні тенденції у сфері якості та безпечності харчових продуктів в Україні

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів відвідали Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2025», що зібрав представників провідних харчових підприємств, керівників і учасників групи НАССР, керівників лабораторій, аудиторів, аналітиків, тренерів-консультантів з менеджменту якості та безпечності харчових продуктів, представників ритейл-мереж, ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фокус – на сучасні тенденції у сфері якості та безпечності харчових продуктів в Україні 29 травня 2025