На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар за участю фахівців Українського науково-дослідного інституту олій та жирів НААН України (УкрНДІОЖ).
Виконуючий обов’язки директора інституту Павло Петік розповів про історію заснування та основні напрями досліджень, за якими працюють фахівці наукової установи.
Доповідь на тему «Розробка сумішей олій збалансованих за жирнокислотним складом» представила учена секретарка інституту Тетяна Матвєєва. Вона поділилася результатами досліджень щодо розроблення купажу соняшникової, ріпакової та соєвої олій, який може бути використаний у технологіях різних харчових продуктів із метою покращення їх жирнокислотного складу.
Важливу проблему для харчової промисловості порушила у доповіді «Шляхи зниження кількості транс-ізомерів в процесі температурного оброблення» старша наукова співробітниця УкрНДІОЖ Наталія Старосельська.
На семінарі були присутні колеги доповідачів з науково-дослідного інституту, викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів», здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії», що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології».
Наприкінці семінару усі учасники мали змогу поставити запитання спікерам.
Гарант освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса подякував Павлу Петіку та колективу УкрНДІОЖ за сприяння в організації і проведенні такого семінару та висловив надію на подальшу співпрацю.