Н У Х Т

Наукові досягнення попри усе

04 листопада 2022

Наукові досягнення попри усе

Презентувати світу науки та ділитися з колегами-однодумцями власними науковими експериментальними дослідженнями не втрачають жодної нагоди учасники гуртка «BIOTECH» – здобувач освітнього ступеня «доктор філософії» Микита Іванов, здобувачка освітнього ступеня «магістр» Марія Парфенюк і здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» Дар'я Благодир, які під керівництвом професорки кафедри біотехнології і мікробіології Тетяни Пирог досліджують вплив біологічних індукторів на синтез і біологічну  активність мікробних поверхнево-активних речовин.

У Національному фармацевтичному університеті (м. Харків) відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Фундаментальні та прикладні дослідження у галузі фармацевтичної технології», учасниками якої стали наші молоді науковці. Наразі вийшов збірник конференції, до якого увійшли тези Марії Парфенюк, Дар'ї Благодир та Микити Іванова: «Деструкція бактеріальних біоплівок під впливом поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241, синтезованих за наявності Enterobacter cloacae С-8» (с.113) і «Вплив дріжджів роду Saccharomyces на антимікробну активність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІMВ B-7241» (с.175).

Щойно отримавши сертифікати учасників конференції у Харкові, а також неоцінений досвід після ознайомлення з роботами своїх колег-науковців, молоді «біотехівці», не гаячи даремно часу представили свої постерні доповіді на науково-практичної конференції Школи молодих науковців АТ «Фармак».

Експериментальні наукові дослідження дають можливість «працювати руками», опанувати методи досліджень, яких немає у лабораторних практикумах, набути навичок командної роботи, навчитися не тільки писати, а й презентувати результати своїх досліджень і спілкуватися з науковою спільнотою. Тож гуртківці закликають здобувачів освіти відвідувати пари, займатися науковою роботою та викладатися на повну, брати участь у конференціях, публікувати тези та статті у наукових журналах, адже виконання експериментальної наукової роботи забезпечує випускникам конкурентну перевагу на ринку праці! 

Опублікований: 04-11-2022
Читайте також:
Друзі чи вороги? Як мікроби керують нашим здоров’ям

Нещодавно студенти фахових коледжів нашого університету мали унікальну можливість дізнатися більше про мікросвіт людини завдяки лекціям доцентки кафедри біотехнології і мікробіології, к.б.н. Світлани Старовойтової. Перша лекція на тему «Мікросвіт людини: бактерії – друзі чи вороги?» відбулася для студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Друзі чи вороги? Як мікроби керують нашим здоров’ям 24 березня 2025

Своїм виробничим досвідом поділилися четвертокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Залучення студентів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції до умов виробничої діяльності створює можливості для успішної кар’єри після навчання, оскільки висококваліфіковані фахівці за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітніх програм «Технології харчування» та «Технології аюрведичних харчових продуктів» затребувані на ринку п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своїм виробничим досвідом поділилися четвертокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 07 жовтня 2019

День безпечного Інтернету-2021

Ми живемо у динамічному оточенні з відсутністю кордонів і неперевершеними можливостями, які надає всесвітня мережа. Соціальні медіа та інформаційні технології принесли багато нового досвіду, а також цілий новий вимір – «віртуальний світ». Тому дуже важливо, щоб усі учасники цього середовища мали критичне розуміння, необхідне для того, щоб протистоя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День безпечного Інтернету-2021 17 лютого 2021

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося відкрите лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Технологія продуктів  функціонального призначення». Заняття для здобувачів четвертого курсу освітнього рівня «бакалавр» провела асистентка кафедри Тетяна Федоренко.  Лабораторна робота була присвячена дослідженню функціонально-технологічних в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків 16 листопада 2023