Н У Х Т

Наукові досягнення попри усе

04 november 2022

Наукові досягнення попри усе

Презентувати світу науки та ділитися з колегами-однодумцями власними науковими експериментальними дослідженнями не втрачають жодної нагоди учасники гуртка «BIOTECH» – здобувач освітнього ступеня «доктор філософії» Микита Іванов, здобувачка освітнього ступеня «магістр» Марія Парфенюк і здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» Дар'я Благодир, які під керівництвом професорки кафедри біотехнології і мікробіології Тетяни Пирог досліджують вплив біологічних індукторів на синтез і біологічну  активність мікробних поверхнево-активних речовин.

У Національному фармацевтичному університеті (м. Харків) відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Фундаментальні та прикладні дослідження у галузі фармацевтичної технології», учасниками якої стали наші молоді науковці. Наразі вийшов збірник конференції, до якого увійшли тези Марії Парфенюк, Дар'ї Благодир та Микити Іванова: «Деструкція бактеріальних біоплівок під впливом поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241, синтезованих за наявності Enterobacter cloacae С-8» (с.113) і «Вплив дріжджів роду Saccharomyces на антимікробну активність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus ІMВ B-7241» (с.175).

Щойно отримавши сертифікати учасників конференції у Харкові, а також неоцінений досвід після ознайомлення з роботами своїх колег-науковців, молоді «біотехівці», не гаячи даремно часу представили свої постерні доповіді на науково-практичної конференції Школи молодих науковців АТ «Фармак».

Експериментальні наукові дослідження дають можливість «працювати руками», опанувати методи досліджень, яких немає у лабораторних практикумах, набути навичок командної роботи, навчитися не тільки писати, а й презентувати результати своїх досліджень і спілкуватися з науковою спільнотою. Тож гуртківці закликають здобувачів освіти відвідувати пари, займатися науковою роботою та викладатися на повну, брати участь у конференціях, публікувати тези та статті у наукових журналах, адже виконання експериментальної наукової роботи забезпечує випускникам конкурентну перевагу на ринку праці! 

Published on: 04-11-2022
Read also:
Дієві заходи зі впровадження дуального навчання

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів у змішаному офлайн-онлайн форматі 4 листопада 2022 р. відбулася зустріч здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування і переробки м’яса» та «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» і здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» о...

READ YOURSELF

Дієві заходи зі впровадження дуального навчання 07 november 2022

Формуємо культуру якості

27-28 червня в університеті з метою формування культури якості та підготовки до проведення акредитацій освітніх програм у 2022-2023 н. р. відбулися тренінги для гарантів. Організатори й модератори івентів – фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності НУХТ. Спікерами виступили гаранти освітніх програм, що пройшли акредитацію...

READ YOURSELF

Формуємо культуру якості 29 june 2022

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич пройшли стажування на підприємстві ПрАТ «Карлсберг Україна». Підприємство оснащено сучасним технологічним обладнанням, використовуються новітні інноваційні технології, що дозволяють отримувати продукт високої якості, є перспективи подальшого розвитку у сфері...

READ YOURSELF

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 30 january 2023

Науково-методичний семінар «Особливості впровадження НАССР на крафтовому виробництві»

У рамках проведення локального моніторингу освітніх програм кафедри експертизи харчових продуктів відбувся науково-методичний семінар «Особливості впровадження НАССР на крафтовому виробництві» за участі викладів кафедри та провідної фахівчині в сфері харчової безпечності й аудиторки міжнародних органів сертифікації DQS GmbH, TGS International Certi...

READ YOURSELF

Науково-методичний семінар «Особливості впровадження НАССР на крафтовому виробництві» 25 january 2024