Н У Х Т

Наші науковці розширюють співпрацю з лабораторією інноваційних харчових технологій Інституту садівництва НААН України

19 вересня 2023

Наші науковці розширюють співпрацю з лабораторією інноваційних харчових технологій Інституту садівництва НААН України

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка за ініціативи завідувачки кафедри Олександри Нєміріч і професора Олега Кузьміна розширює співпрацю з лабораторією інноваційних харчових технологій Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України при підтримці завідувача лабораторії, д.т.н., професора Олександра Литовченка.

Головними напрями досліджень лабораторії інноваційних харчових технологій Інституту садівництва НААН є теоретичні дослідження та експериментальне і практичне випробування способів створення нової вітчизняної, конкурентоспроможної харчової продукції підвищеної біологічної цінності (фруктові напої, концентрати, сухі розчинні суміші, столові, у т.ч. іскристі, десертні, лікерні вина та ін.); розроблення наукових основ раціонального використання малопоширених у культурі рослин для приготування конкурентоспроможної харчової продукції типу «Здоров’я», у т.ч. лікувально-профілактичного призначення (цілющі фруктові напої, нектари, безалкогольні бальзами, зокрема для дитячого харчування тощо); розроблення методичної та нормативно-технічної документації для плодопереробної галузі України.

Основні досягнення лабораторії – розроблено понад 100 сучасних технологій і рецептур продуктів оздоровчого призначення підвищеної біологічної цінності на базі лише натуральних, екологічно чистих компонентів: місцевої плодово-ягідної, пряно-ароматичної і лікарської рослинної сировини. Розробки лабораторії удостоєні Державної премії України у галузі науки і техніки, нагороджені більше ніж 100 золотими, срібними та бронзовими медалями і 7 найвищими нагородами – кубками Гран-Прі на міжнародних конкурсах і виставках.

На сьогодні Інститут садівництва Національної академії аграрних наук України – головна науково-дослідна установа галузі садівництва в Україні, що спеціалізується на створенні нових сортів плодових і ягідних культур; удосконаленні технологій вирощування безвірусного садивного матеріалу, плодів і ягід; розробленні технічних засобів по догляду за садами, ягідниками та розсадниками; створенні нових, екологічно безпечних малоенергоємних технологій тривалого зберігання плодів, сучасних технологій і рецептур продуктів оздоровчого призначення підвищеної біологічної цінності на базі лише натуральних, екологічно чистих компонентів тощо.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції планує співробітництво у галузі науки і освіти при реалізації на кафедрі 3-х освітніх програм для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» (освітньо-професійна програма «Технології харчування»), освітнього ступеня «Магістр» (освітньо-професійні програми «Технології в ресторанному господарстві» та «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»).

Колектив кафедри вдячний завідувачу лабораторії інноваційних харчових технологій Інституту садівництва НААН Олександру Литовченку за готовність до співпраці.

Опублікований: 19-09-2023
Читайте також:
З інноваційними рішеннями в упаковці знайомляться наші викладачі

На конференції «Інновації в упаковці», яка працювала у Києві 27 травня, розглядали тенденції ринку упаковки, тренди дизайну упаковки, сучасні технології пакування, інновації у збиранні та переробленні використаної упаковки. Інформацією про інноваційні рішення поділилися представники провідних виробників упаковки та пакувального обладнання – Dow, К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними рішеннями в упаковці знайомляться наші викладачі 02 червня 2021

На кафедрі біохімії та екологічного контролю відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія»

23 лютого на кафедрі біохімії та екологічного контролю відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія». До складу журі увійшли: завідувач кафедри, доцент Олена Семенова (голова), доценти Андрій Котинський, Оксана Ничик і Оксана Салавор. В олімпіаді взяли участь 29 студентів другого та третього курсу спеціаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біохімії та екологічного контролю відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія» 27 лютого 2017

Як четвертокурсники-хімтехнологи «Carlsberg» підкорюють

Студенти 4 курсу, що навчаються за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», Юлія Коробка та Максим Пашкевич проходять практику на Київському пивоварному заводі «Carlsberg Ukraine» (колишній «Славутич»). Практика для студентів 4 курсу – надзвичайно важливий етап, оскільки дає змогу зрозуміти усі тонкощі спеціальності і дозволяє заглянут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як четвертокурсники-хімтехнологи «Carlsberg» підкорюють 24 січня 2020

Підвищувати рівень продуктивності і атмосфери командної роботи навчилися першокурсники спеціальності «Туризм»

2 жовтня 2019 року для студентів першого курсу спеціальності «Туризм» співробітником Центру командної взаємодії «Еко Тур» Олегом Танасійчуком був проведений цікавий тренінг, спрямований на підвищення рівня продуктивності і атмосфери командної роботи. Студенти мали можливість випробувати на практиці ефективні способи командної взаємодії, що, водноч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищувати рівень продуктивності і атмосфери командної роботи навчилися першокурсники спеціальності «Туризм» 04 жовтня 2019