Н У Х Т

Найвизначніший день студентів-магістрантів ІІ року навчання спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»

18 лютого 2020

Найвизначніший день студентів-магістрантів ІІ року навчання спеціальності «Біотехнології та біоінженерія»

17 лютого 2020 року стало найвизначнішим днем для студентів-магістрантів ІІ року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» – розпочалися захисти випускових кваліфікаційних дипломних робіт. Ще півтора роки тому вони, випускники-бакалаври, нервово писали фахове вступне випробування для продовження навчання в магістратурі, а сьогодні – гордо представляють свої досягнення в науковій сфері.

Розпочалося засідання зі вступного слова голови Екзаменаційної комісії, к.б.н., с.н.с. відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України Маргарити Ломберг, яка привітала магістрантів із визначною подією, а також побажала творчого натхнення та вміння вдало представити свої дипломні роботи. До речі, науковиця – випускниця нашої кафедри біотехнології і мікробіології 1996 року.

З привітальним словом до здобувачів звернулася деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак. Вона побажала не хвилюватись, проявити усі свої професійні якості та успішно захистити магістерські роботи.

Слід зазначити, що заслухати захисти магістерських робіт прийшли не тільки члени Екзаменаційної комісії (д.т.н., проф. кафедри Віктор Стабніков, к.б.н., доц. кафедри Оксана Скроцька та асистент кафедри Тетяна Сулейко), а й деканка факультету Наталія Грегірчак, а також викладачі та викладачки кафедри біотехнології і мікробіології – Вікторія Красінько, Юрій Карлаш, Ольга Слободян, Лілія Ключка, Віктор Удимович.

Честь відкривати захисти випала представнику когорти найкращих випускників 2020 року Ігорю Ключці, який виконав і представив магістерську роботу «Синергізм антиадгезивної дії поверхнево-активних речовин Nocardia vaсcinii ІМВ В-7405 та ефірних олій» (керівник – д.б.н., професор Тетяна Пирог). Комісія була вражена не тільки науковими результатами, підґрунтям для отримання яких була як довга робота з літературними джерелами, так і опанування нових методик проведення експериментів, а й тим, як вони були представлені: чітко, логічно, зрозуміло, з науковим запалом в очах і гордістю за проведену роботу.

Слід відзначити роботу Наталії Петренко – найдипломованішої випускниці 2020 року. Саме її перемоги у наукових і творчих конкурсах найбільше поповнили «скарбнички» кафедри і факультету. Доповідь за результатами магістерської роботи «Антимікробна та антиадгезивна активність поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis ІМВ Ас-5017, синтезованих на гідрофобних та гідрофільних субстратах», виконаної під керівництвом д.б.н., професорки Тетяни Пирог, була представлена англійською мовою. А після доповіді розпочалася жвава дискусія між магістранткою та членами комісії, які задали велику кількість різнопланових запитань. На всі запитання Наталею були надані ґрунтовні відповіді.

Усі доповіді зацікавили аудиторію. Запитання задавали не тільки члени комісії, а й всі присутні. Засідання Екзаменаційної комісії затяглося понад встановлений строк, але зупинятися не хотіли ні доповідачі, ні викладачі.

Друга зміна захистів розпочалася з доповіді кращої старости 2016-2020 років Оксани Боднар, яка виконала магістерську роботу «Модифікація інтерферонів І та ІІ типу іонами церію з метою підвищення його біологічних властивостей» під керівництвом к.б.н., доцента Оксани Скроцької та с.н.с., к.б.н. Надії Жолобак на базі відділу проблем інтерферону та імуномодуляторів Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України.

Естафету прийняла ще одна гордість кафедри – Анна Бондаренко, яка представила комісії результати своєї роботи «Роль сульфатвідновлювальних бактерій в біодеструкції полімерних і гумотехнічних матеріалів», виконаної під керівництвом к.б.н., доцента Людмили Буценко та за консультативної допомоги к.б.н. Дарини Абдуліної на базі відділу загальної та ґрунтової мікробіології Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України.

Слід зазначити, що з 12 магістрантів, які захищали свої роботи в цей день, 9 вже зараз працюють за фахом на потужних гігантах фармацевтичної та біотехнологічної промисловості – АТ «Фармак», ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», АТ «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум», а також ТОВ «УНІ-СЕРТ», ТОВ «Ремос», ТОВ «Унітехнології ЮЕЙ» та інших.

У цілому в перший день засідань комісія заслухала захисти 12 магістерських робіт. Оцінку «відмінно» отримали 10 магістрантів, оцінку «добре» - 2. Щасливими володарями рекомендації на отримання диплому з відзнакою стали 8 здобувачів – Ігор Ключка, Наталія Петренко, Анастасія Косів, Анна Мартинюк, Оксана Боднар, Анна Бондаренко, Іван Янчук та Вероніка Калабська.

Приємно розпочинати тиждень із гарних новин, а ще приємніше розпочинати нове доросле життя з успішного захисту магістерського диплому! Зичимо магістрам невпинного руху вперед! Нехай у всіх починаннях вас супроводжують розуміння і підтримка з боку колег та однодумців, а професійна діяльність буде сповнена задоволення і творчих перемог!

 

Опублікований: 18-02-2020
Читайте також:
Наші викладачі – на XII-му Форумі пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв

18-19 квітня в Києві відбувся XII Форум пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв, участь у якому взяли викладачі нашого університету – доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд, доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, гарантка магістерської освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі – на XII-му Форумі пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв 22 квітня 2024

Продовжують відшліфовувати свою наукову майстерність наші викладачі

З 15 по 18 листопада 2021 року доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко та доцентки кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька і Світлана Тетеріна взяли участь у циклі вебінарів з наукометрії «Міжнародний досвід у публікаційній сфері. Успішні публікації у Scopus та Web of Science» від науково-навчально...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують відшліфовувати свою наукову майстерність наші викладачі 23 листопада 2021

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції стартує у новий навчальний рік

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося перше у 2023-2024 навчальному році засідання. Завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч привітала усіх із початком нового навчального року та винесла на розгляд ряд поточних питань, пов’язаних із початком навчання в реаліях воєнного часу, підготовкою до акредитації освітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції стартує у новий навчальний рік 30 серпня 2023

Тестується оновлена версія електронної бібліотеки університету: знайомтеся, надавайте пропозиції

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету пропонують користувачам для ознайомлення оновлену версію електронної бібліотеки Національного університету харчових технологій. Ресурс має нові розширені можливості пошукового апарату за параметрами: кафедра, дисципліна, спеціальність, номер електронних методичних вказівок. Наразі цей ресурс працю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тестується оновлена версія електронної бібліотеки університету: знайомтеся, надавайте пропозиції 06 липня 2021