Н У Х Т

На спалених війною крилах

23 травня 2022

На спалених війною крилах

У розпал військового лихоліття нам не дає втратити душу і береже мир у наших серцях поезія. У буремний час вона дозволяє злетіти над брудом і попелом бойовищ на обпалених війною паперових крилах вище верхівок найвищих хмарочосів до хмар, до зірок, до небес. І в цей момент вогонь війни, який спалює наш світ, стає запалом для поетичної думки.

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю – різнобічно розвинені особистості, серед яких є і ті, хто займається поетичною творчістю. І коли між безтурботним вчора і прекрасним завтра постало роздерте, скривавлене і обезличене сьогодні, вони не змовчали й направили весь свій біль у поетичні рядки.

21 травня, в день Європи, серед студентів-біотехнологів відбулося змагання поетичних творів про війну. І це по своєму символічно, адже українська культура є невід’ємною частиною європейського культурного процесу, для якого найвищими цінностями є інклюзивність, толерантність, свобода самовираження та повага до інших культур.

За результатами читацького голосування переможцями конкурсу стали:

1-е місце – Зоя Заярнюк (група БТ-2-1) з чуттєвою, художньо довершеною поезією під назвою «Україна в вогні».

2-е місце – Марина Костюк (група БТ-1-1) з віршем «24 лютого».

3-тє місце розділили Володимир Вербіян (група БТ-2-1) з поезією «Сльози весни» та Єлизавета Дон (група БТ-2-1) з поезією «Війна».

Також в конкурсі брали участь Микола Сидоренко (група БТ-2-2) з віршем «Четвер Лютого», Анна Косяк (група БТ-2-1) з поезією «У темні часи» і Єлизавета Корецька (група ЕК-2-5) з віршем «Війна постукала в дім».

Вітаємо переможців і бажаємо усім учасникам подальших успіхів як у навчанні, так і в творчості. Пам’ятайте, культура і мистецтво обов’язково переможуть пітьму, і мир повернеться на наші землі!

Опублікований: 23-05-2022
Читайте також:
У центрі уваги – органічна харчова промисловість

15 жовтня 2024 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція у сфері органічних харчових технологій «Органічна харчова промисловість: технології та маркетинг», організована Федерацією органічного руху України спільно з нашим університетом за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – органічна харчова промисловість 18 жовтня 2024

Інноваційні тенденції в сучасній цивілізації очима здобувачів освіти

Студентські науково-практичні конференції є важливою складовою організації освітнього процесу у навчально-науковому комплексі нашого університету. У Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулася студентська науково-практична конференція «Інноваційні тенденції в сучасній цивілізації». В умовах воєнного стану в Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні тенденції в сучасній цивілізації очима здобувачів освіти 15 червня 2022

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

На кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите заняття доцентки Аліни Наконечної з дисципліни «Стандартизація, метрологія, сертифікація у ресторанному господарстві» для здобувачів-бакалаврів другого курсу, збірної групи ХЧ-2. Тема лекції – «Теоретичні і правові основи стандартизації». На початку викладачка роз’яснила ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацькі скіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 березня 2024

Інтелектуальна битва в День маркетолога

Одним із атрибутів корпоративної культури кафедри маркетингу є святкування Дня маркетолога. Цього року в студентському клубі НУХТ відбувся брейн-ринг, який об’єднав команди маркетологів, підприємців і рекламістів, що створили справжню спеку своєю активністю, позитивом і винахідливістю. Організаторами свята виступили викладачі кафедри та студенти, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальна битва в День маркетолога 28 жовтня 2019