Н У Х Т

На засіданні вченої ради університету розглянули плани на наступний навчальний рік

24 червня 2021

На засіданні вченої ради університету розглянули плани на наступний навчальний рік

24 червня 2021 року в актовій залі з дотриманням протиепідемічних заходів відбулося останнє у навчальному році планове засідання вченої ради університету.

Спочатку за традицією привітали членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Також перший проректор Володимир Яровий довів до відома присутніх наказ про часткові зміни у складі вченої ради у зв’язку із виведенням зі складу ради колишнього голови профкому студентів Віталія Підгорного та введенням до складу ради новообраного голови профкому студентів, здобувача освіти 4-го курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Владислава Догойди.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного.

Першим розглянули кадрове питання – обрання голови та заступників голови вченої ради. Була внесена пропозиція обрати головою вченої ради ректора університету Олександра Шевченка і заступниками голови вченої ради першого проректора Володимира Ярового і проректора з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександра Бессараба.

До складу лічильної комісії обрали завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрія Мариніна, голову студентської ради університету Ірину Ковшар і голову студентської ради Навчально-наукового інституту економіки і управління Анастасію Коцюрубську.

Поки лічильна комісія працювала, вчена рада продовжила розгляд питань порядку денного. Комплексний план заходів із організації вступної кампанії 2022 року представив директор Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігор Житнецький. Він висвітлив заплановані заходи щодо формування іміджу університету, проведення рекламних, інформаційних та організаційних івентів по забезпеченню прийому вступників до університету та його відокремлених структурних підрозділів у 2021-2022 навчальному році. Доповнив виступ фахівця перший проректор Володимир Яровий. Обговоривши презентований план, вчена рада схвалила його.

Про акредитацію освітніх програм у 2021-2022 н.р. доповідали Володимир Яровий і Ігор Житнецький. Доповідачі зазначили, що у 2021-2022 навчальному році в університеті функціонуватимуть 82 освітні програми й надали інформацію за результатами проведених Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти акредитацій освітніх програм НУХТ у 2021 році та проведеному загальноуніверситетському моніторингу по розробленому проєкту плану заходів внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти, що передбачає реагування внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти на виявлені сильні і слабкі сторони освітньої діяльності, та з метою підготовки до акредитації освітніх програм у 2021-2022 навчальному році.

Заслухавши ґрунтовний аналіз проведених акредитацій і моніторингу та обговоривши план заходів внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти, вчена рада ухвалила затвердити його. Директорам інститутів, деканам факультетів, завідувачам кафедр, гарантам освітніх програм доручено реалізовувати та розвивати на всіх освітніх програмах університету визначені сильні сторони освітніх програм й усунути під час їх реалізації виявлені слабкі сторони.

Наступним розглянули стан навчально-методичного та інформаційного забезпечення підготовки здобувачів вищої освіти, який проаналізував перший проректор Володимир Яровий. Він надав статистичні дані щодо запланованої і випущеної навчальної та навчально-методичної літератури, зазначивши, що на даний час основна її частина готується викладачами тільки на електронних носіях, які отримують Міжнародний стандартний номер книги (ISBN). Станом на 18 червня 2021 року у навчально-методичному управлінні зареєстровані 705 робіт, у тому числі 19 навчальних і 686 навчально-методичних видань. Крім того, доповідач звернув увагу членів ради на те, що у науково-технічній бібліотеці університету створена дієва інформаційна інфраструктура сервісного обслуговування користувачів із використанням повного спектра інформаційно-бібліотечних ресурсів, що дозволяє задовольнити читацькі потреби та запити. Проте, у забезпеченні підготовки фахівців навчальною і навчально-методичною літературою є певні недоліки, і доповідач вказав на них: несвоєчасне подання рукописів до навчально-методичного управління, має місце відсутність або недостатнє забезпечення літературою дисциплін, що були введені до нових навчальних планів, потребує вдосконалення система планування видання літератури тощо. Перший проректор назвав кафедри, які цього року повністю виконали плани з навчально-методичного забезпечення навчального процесу: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, кафедра технології консервування, кафедра інформатики, кафедра ділової іноземної мови і міжнародної комунікації, кафедра маркетингу і кафедра технології молока і молочних продуктів.

За результатами розгляду цього питання, вчена рада ухвалила низку доручень першому проректорові, директорам інститутів, деканам факультетів, завідувачам кафедр, членам робочих груп забезпечення освітніх програм, відповідальним по кафедрах за зв’язки з бібліотекою, колективу науково-технічної бібліотеки.

Кандидатури здобувачів освіти на отримання іменних стипендій у 1-му семестрі 2021-2022 н.р. на затвердження вченою радою представила проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва. Вона зазначила, що університет претендує на 16 іменних стипендій: 6 – Президента України, 4 – Верховної Ради України, 1 – Кабінету Міністрів України, 2 – імені діячів першого Українського Уряду (призначаються тільки здобувачам освітнього ступеня «магістр»), 2 – стипендії КМУ для соціальних категорій здобувачів і 1 – соціальна стипендія Верховної Ради. Претенденти на присудження цих стипендій мають високі середні бали, активно займаються науковою роботою й затверджені вченими радами інститутів і факультетів, де навчаються. Тож у вченої ради університету не було заперечень щодо затвердження пропонованих кандидатур. Також вчена рада затвердила ліміт стипендіатів на наступний семестр у розмірі 45%.

Наприкінці засідання вчена рада розглянула низку поточних питань: затвердила норми часу для планування навантаження педагогічних і науково-педагогічних працівників на наступний навчальний рік; підтримала клопотання про утворення разових спеціалізованих рад для захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня «доктор філософії» за спеціальністю «Біотехнологія»; затвердила зміни до Правил прийому до університету та відокремлених структурних підрозділів у 2021 році, внесені відповідно до останніх нормативних актів МОН; дала дозволи на закордонні практики здобувачів освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій у Німеччині (26 здобувачів 4-го курсу бакалаврату і 2-го курсу магістратури) та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у Болгарії (23 здобувачі 2 і 3 курсу бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа»).

Після цього слово взяв голова лічильної комісії Андрій Маринін. Він оприлюднив результати таємного голосування членів вченої ради по кадровому питанню. Згідно з волевиявленням присутніх головою вченої ради університету обраний ректор Олександр Шевченко, заступниками голови вченої ради університету – проректори Володимир Яровий і Олександр Бессараб. Вчена рада привітала колег із обранням оплесками.

Новобраний голова вченої ради університету, ректор Олександр Шевченко вручив нагрудний знак «Відзнака НУХТ» завідувачу кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професору Василю Пасічному. Також він подякував за довіру й підсумував роботу нашого колективу у цьому складному навчальному році. Зокрема, ректор зазначив, що 14 дипломних проєктів наші здобувачі виконували й захищали англійською мовою, що університет має високі показники з наукової діяльності, а вчені з інших установ, що бажають опублікувати свої статті у наукових англомовних журналах університету, стають у чергу, що значна кількість наших викладачів пройшли міжнародні стажування, що активно розвивається співпраця зі стейкхолдерами й нагадав про відкриття на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів інноваційної лабораторії, створеної за підтримки холдингу МХП. Очільник університету зазначив, що керівники здобувачів, які виконували й захищали кваліфікаційні роботи англійською мовою, а також викладачі, що працювали на англомовних проєктах і ті, що готували здобувачів до складання ЄВІ до магістратури з іноземних мов, будуть премійовані. Також він запевнив, що виплати заробітної плати, відпускних і оздоровчих будуть здійснені вчасно. Він побажав університетові успішної вступної кампанії, а усім членам колективу НУХТ – міцного здоров’я, наснаги й гарного відпочинку. Закриваючи засідання, до побажань набратися сил, щоб і надалі забезпечувати притаманний нашому колективові високий рівень освітньої діяльності, приєднався перший проректор Володимир Яровий. 

Опублікований: 24-06-2021
Читайте також:
Нова наукова вершина підкорена магістранткою кафедри готельно-ресторанної справи

Здобувачка освіти магістерського рівня кафедри готельно-ресторанної справи Ангеліна Романюк стала бронзовою переможницею Міжнародного конкурсу студентських наукових праць «Black Sea Science 2023», який щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-FoodAssociation. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова наукова вершина підкорена магістранткою кафедри готельно-ресторанної справи 14 квітня 2023

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

14 листопада 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у режимі Zoom-конференції відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри, к.т.н. Володимира Польовика. Лекційний матеріал був представлений у рамках викладання вибіркової загальноуні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 листопада 2022

Університет відвідали міністр сільського господарства Чеської Республіки та Надзвичайний і Повноважний Посол Чехії в Україні

15 лютого в рамках свого насиченого візиту до України наш університет відвідав міністр сільського господарства Чеської Республіки, пан Маріан Юречка разом із делегацією Міністерства сільського господарства та Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Матулою. Делегація прибула до нашої країни, щоб взяти участь у відкри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет відвідали міністр сільського господарства Чеської Республіки та Надзвичайний і Повноважний Посол Чехії в Україні 15 лютого 2017

Учень Волинського коледжу НУХТ – переможець обласної олімпіади з комп’ютерної графіки

З метою прищеплення учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти стійкого інтересу до вивчення комп’ютерних дисциплін, виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді на Волині відбулася обласна олімпіада з комп’ютерної графіки. Всього на розгляд журі були представлено роботи 21 учасника з 14 навчальних закладів у тематичних номін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учень Волинського коледжу НУХТ – переможець обласної олімпіади з комп’ютерної графіки 16 липня 2018