Н У Х Т

Літо – час практичного закріплення теоретичних знань

03 липня 2018

Літо – час практичного закріплення теоретичних знань

Практика студентів є невід’ємною складовою освітньо-професійної підготовки фахівців. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь за відповідною спеціальністю.

Метою практики є формування та розвиток у студентів професійного вміння приймати самостійні рішення в умовах конкретного виробництва, формування навичок практичної роботи за обраним напрямом або спеціальністю, поглиблення знань про сучасні технології та обладнання підприємств, їх діючої нормативної бази.

У Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ завершилась практика у студентів різних спеціальностей і курсів.

Студенти ІІІ курсу спеціальності «Виробництво харчової продукції» технологічну практику проходили у ресторанах «Гармата», «Голодний Микола», «Нобеліс», «Супутник», «Гуцульський двір», «Челентано», «Соната», «Євроготель»,  «Кумпель», «Купава», «Япона хата» та інші.

Вони удосконалили свої знання з технології приготування страв української, європейської та східної кухонь, їх оформлення та подання. Набули навичок роботи в торговому залі. Вивчили різні методи обслуговування споживачів і способи подання страв.

Студенти групи БО-3 проходили виробничу практику на Львівських підприємствах харчової промисловості: ПАТ «Львівська кондитерська фабрика Світоч», ПАТ «Лікеро-горілчаний», ТзОВ « Хліб-Трейд».

Під час практики студенти навчилися розробляти заходи для організації і ведення обліково-економічних робіт на підприємствах харчової промисловості. Також навчилися оформляти первинні, зведені документи, вести облікові регістри із застосуванням різних програмних продуктів та інформаційних технологій і обчислювати обліково-економічні показники, виробничо-господарської діяльності окремих підрозділів та підприємства в цілому.

Виробнича переддипломна практика студентів групи МА-3 проходила на підприємствах-базах практики у будівельно-господарському гіпермаркеті «Епіцентр К» та магазинах мережі Polmarkus у м. Пісковіце Республіки Польща, які забезпечили виконання програми практики для відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня.

Студенти набули навичок практичного уміння виконувати маркетингову діяльність, вивчали місію та стратегію підприємств на ринку товарів, намагалися налагоджувати важливі комунікації, набували навичок планування і організації ефективної рекламної діяльності на підприємствах, отримали практичні навички з продажу товарів, а також сервісного обслуговування покупців, брали активну участь у вирішенні проблемних питань із покращення роботи підприємств та їх відділів.

Роботодавці відзначають високий рівень теоретичної підготовки студентів коледжу, їх старанність, наполегливість, високу мотивацію до практичного опанування обраної професії. Багато хто з них висловив побажання бачити їх своїми співробітниками після завершення навчання.

Опублікований: 03-07-2018
Читайте також:
Корисний досвід модернізації освітніх програм здобули фахівці нашого університету

З 5 по 9 листопада 2018 р. у м. Київ відбувся Міжнародний тиждень Програми Європейського Союзу Еразмус+ в Україні, організований Національним Еразмус+ офісом в Україні спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, Міністерством освіти і науки України. Із метою забезпечення якості освітніх програм н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисний досвід модернізації освітніх програм здобули фахівці нашого університету 09 листопада 2018

Модель синхронізації навчальних дисциплін упроваджено на кафедрі готельно-ресторанної справи

Логічний взаємозв’язок навчальних дисциплін – важлива складова дієвості освітнього процесу здобувачів освітнього ступеня «магістр». Тож, викладачі кафедри готельно-ресторанної справи успішно впроваджують модель синхронізації навчальних дисциплін, яка сприяє комплексному набуттю компетентностей. Вони постійно працюють над удосконаленням синхронізаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Модель синхронізації навчальних дисциплін упроваджено на кафедрі готельно-ресторанної справи 28 жовтня 2025

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету

16 грудня 2021 року в дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Відповідно до порядку денного першими розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань і обрання на посади за конкурсом. Претендентів представила вчена секретарка Наталія Ткачук. Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції клопотала про присвоє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету 16 грудня 2021

Удосконалюють свої знання із забезпечення академічної доброчесності викладачки кафедри економіки праці та менеджменту

Викладачки кафедри економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ узяли участь у вебінарі «Полегшуємо перевірку на плагіат разом із Unicheck». Старша викладачка, відповідальна секретарка кафедральних конференцій Олена Кутас і доцентка, секретарка екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт здоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Удосконалюють свої знання із забезпечення академічної доброчесності викладачки кафедри економіки праці та менеджменту 03 червня 2021