Н У Х Т

Літо – час практичного закріплення теоретичних знань

03 липня 2018

Літо – час практичного закріплення теоретичних знань

Практика студентів є невід’ємною складовою освітньо-професійної підготовки фахівців. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь за відповідною спеціальністю.

Метою практики є формування та розвиток у студентів професійного вміння приймати самостійні рішення в умовах конкретного виробництва, формування навичок практичної роботи за обраним напрямом або спеціальністю, поглиблення знань про сучасні технології та обладнання підприємств, їх діючої нормативної бази.

У Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ завершилась практика у студентів різних спеціальностей і курсів.

Студенти ІІІ курсу спеціальності «Виробництво харчової продукції» технологічну практику проходили у ресторанах «Гармата», «Голодний Микола», «Нобеліс», «Супутник», «Гуцульський двір», «Челентано», «Соната», «Євроготель»,  «Кумпель», «Купава», «Япона хата» та інші.

Вони удосконалили свої знання з технології приготування страв української, європейської та східної кухонь, їх оформлення та подання. Набули навичок роботи в торговому залі. Вивчили різні методи обслуговування споживачів і способи подання страв.

Студенти групи БО-3 проходили виробничу практику на Львівських підприємствах харчової промисловості: ПАТ «Львівська кондитерська фабрика Світоч», ПАТ «Лікеро-горілчаний», ТзОВ « Хліб-Трейд».

Під час практики студенти навчилися розробляти заходи для організації і ведення обліково-економічних робіт на підприємствах харчової промисловості. Також навчилися оформляти первинні, зведені документи, вести облікові регістри із застосуванням різних програмних продуктів та інформаційних технологій і обчислювати обліково-економічні показники, виробничо-господарської діяльності окремих підрозділів та підприємства в цілому.

Виробнича переддипломна практика студентів групи МА-3 проходила на підприємствах-базах практики у будівельно-господарському гіпермаркеті «Епіцентр К» та магазинах мережі Polmarkus у м. Пісковіце Республіки Польща, які забезпечили виконання програми практики для відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня.

Студенти набули навичок практичного уміння виконувати маркетингову діяльність, вивчали місію та стратегію підприємств на ринку товарів, намагалися налагоджувати важливі комунікації, набували навичок планування і організації ефективної рекламної діяльності на підприємствах, отримали практичні навички з продажу товарів, а також сервісного обслуговування покупців, брали активну участь у вирішенні проблемних питань із покращення роботи підприємств та їх відділів.

Роботодавці відзначають високий рівень теоретичної підготовки студентів коледжу, їх старанність, наполегливість, високу мотивацію до практичного опанування обраної професії. Багато хто з них висловив побажання бачити їх своїми співробітниками після завершення навчання.

Опублікований: 03-07-2018
Читайте також:
Екскурсійна практика для третьокурсників спеціальності «Туризм»

Оскільки комплексність і багатогранність туристичної діяльності вимагають практичного ознайомлення з різними сферами туризму, насамперед із туристичними ресурсами та методикою екскурсійного показу, традиційно кафедрою туристичного та готельного бізнесу для студентів 3 курсу спеціальності «Туризм» влітку організовується екскурсійна практика. Відтак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екскурсійна практика для третьокурсників спеціальності «Туризм» 21 червня 2018

На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК»

Незабаром розпочнеться вступна компанія 2021, тому кожний вступник повинен визначитися з вибором вишу для подальшого навчання, щоб здобути фах, який дасть перспективи в житті. Але майбутнє не побудуєш тільки на тому, що визначишся з фахом, який тобі по душі, – його ще потрібно належно освоїти. Адже успіху досягають добре підготовлені фахівці. Отже,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК» 11 травня 2021

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі

Студенти  групи ТІ-1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольгою Чернюшок побували у виробничих цехах ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболо́нь» - корпорація з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінеральної води. Окрім цього, компанія має дозволи на гуртову...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі 12 грудня 2018

Виробничники з Володимир-Волинського побували на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки

Хоча 12 березня 2020 р., у зв’язку з оголошеним у нашому університеті карантином не відбувся Ярмарок вакансій, фахівці Володимир-Волинської птахофабрики торгівельної марки «ЕПІКУР» все одно завітали на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки. Хоча їм і не вдалося зустрітися зі здобувачами, вони мали плідну бесіду з викладачами кафедри, доце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничники з Володимир-Волинського побували на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки 13 березня 2020