Н У Х Т

На кафедрі біотехнології і мікробіології вперше відбулася міжнародна науково-практична інтернет-конференція

10 січня 2017

На кафедрі біотехнології і мікробіології вперше відбулася міжнародна науково-практична інтернет-конференція

Починаючи з першого набору студентів за новітньою спеціальністю «Технологія мікробіологічних та вітамінних виробництв» у 1966 році в Київському технологічному інституті харчової промисловості (нині – Національний університет харчових технологій), розпочалася історія інженерної біотехнологічної освіти в Україні. Сьогодні ця спеціальність має назву «Біотехнологія та біоінженерія», в межах якої на кафедрі біотехнології і мікробіології готують фахівців за трьома спеціалізаціями: «Індустріальна біотехнологія», «Фармацевтична біотехнологія» та «Природоохоронні біотехнології».

Історія кафедри – це 50 років завзятої роботи, творчого пошуку й заслуженого визнання. Її колектив по праву пишається своєю славною біографією, унікальними науковими школами, іменами викладачів і випускників.

Кафедра біотехнології і мікробіології нашого університету була і залишається флагманом системи підготовки висококваліфікованих фахівців для біотехнологічної та фармацевтичної галузей. Саме тому фахівці кафедри вперше провели Міжнародну науково-практичну інтернет-конференцію «Біотехнологія: досвід, традиції та інновації», присвячену 50-річчю започаткування інженерної біотехнологічної освіти в Україні.

У роботі конференції взяли участь науковці з різних країн, зокрема, Ізраїлю, Болгарії, Іраку, Македонії, Естонії, Азербайджану, Білорусі, Молдови та України. Вони представили свої напрацювання у секціях: «Проблеми інженерної біотехнологічної освіти у вищій школі», «Індустріальна та харчова біотехнологія», «Природоохоронні біотехнології», «Сільськогосподарська біотехнологія», «Фармацевтична та медична біотехнологія», «Молекулярна та нанобіотехнології».

За результатами плідної роботи науковців у рамках конференції виданий збірник матеріалів, у якому представлені статті, що відображають теоретичні та практичні аспекти розроблення, виробництва, контролю якості та стандартизації продуктів біотехнології на сучасному етапі.

Опублікований: 10-01-2017
Читайте також:
Програми та гранти підтримки академічних проєктів у Міжнародній Зимовій Школі Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація»

5 грудня розпочала роботу Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація». Захід відбувається в рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ «Політика та кращі практики Європейського Союзу з управління академічними проєктами» (101085243 – ProEU – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) і «Екоменеджмент та екокомунікація ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Програми та гранти підтримки академічних проєктів у Міжнародній Зимовій Школі Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація» 06 грудня 2023

Сертифікати слухачам сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручені!

Успішно завершилася сертифікатна освітньо-професійна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі», співорганізаторами якої є кафедра готельно-ресторанної справи і кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Упродовж 10 тижнів відповідно до програми курсу лекції, практичн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сертифікати слухачам сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» вручені! 11 лютого 2021

Освітній ступінь «бакалавр» здобули заочники кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся захист дипломних робіт студентів заочної форми навчання на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» за напрямом підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» та 181 «Харчові технології», професійного спрямування «Технології зберігання, консервування та переробки молока». Екзаменаційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній ступінь «бакалавр» здобули заочники кафедри технології молока і молочних продуктів 28 лютого 2019

Про корисну їжу та її вплив на збереження здоров’я – пізнавальний захід для студентів

22 жовтня у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся відкритий захід «Смаку – на гривню, користі – на копійку», який провів викладач Ігор Присяжний для студентів відділення харчових технологій. Метою заходу було розширення і поглиблення знань студентів про корисну їжу та її вплив на збереження і зміцнення здоров’я. Орган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про корисну їжу та її вплив на збереження здоров’я – пізнавальний захід для студентів 23 жовтня 2019