Н У Х Т

МОН надало роз’яснення щодо підтвердження вступниками сільського коефіцієнту

06 липня 2018

МОН надало роз’яснення щодо підтвердження вступниками сільського коефіцієнту

Вступники, що претендують на отримання сільського коефіцієнта (СК), можуть крім визначеної Довідки про реєстрацію місця проживання особи завантажувати в кабінет інші документи, що підтверджують термін їх реєстрації в селі. Це треба робити тоді, коли фактичний термін реєстрації вступника в селі перевищує 2 роки, однак у реєстрі, на основі якого видається Довідка, інформація про це відсутня.

Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки у відповідь на запити вступників, що зіштовхнулися з описаною ситуацією. Відповідний лист МОН був розісланий сьогодні, 6 липня 2018 року, в усі виші та ДП «Інфоресурс».

«Термін реєстрації вступника у селі вказується у Довідці про реєстрацію місця проживання особи, оформленій відповідно до додатку 13 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207. При цьому у разі, якщо визначений у довідці термін реєстрації (який використовує інформацію з реєстру) становить менше двох років, але термін фактичної реєстрації більший двох років, то для прийняття рішення щодо надання вступнику права на використання сільського коефіцієнту, Приймальними комісіями можуть враховуватись інші документи, що підтверджують реєстрацію вступника у селі», – йдеться в листі.

Такими документами можуть бути, наприклад, витяг із будинкової (домової) книги, довідка з обласного відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання Державної міграційної служби з інформацією з картки реєстрації місця проживання одного з батьків (у разі зазначення в цій картці відомостей про дитину та надання копії свідоцтва про народження) тощо.

У листі наголошується, що завантажувати Довідку та інші документи, що підтверджують реєстрацію, в електронний кабінет потрібно одним файлом.

Нагадуємо, що цього року для вступників із сіл діє сільський коефіцієнт, розмір якого становить 1,02 (та 1,05 – для вступу на спеціальності галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство»). СК можуть отримати ті вступники, що зареєстровані в селах не менше 2 років до дня завершення подання заяв про вступ та які здобули повну загальну середню освіту в школах на території сіл.

Сільський коефіцієнт не поширюється на селища міського типу.

Опублікований: 06-07-2018
Читайте також:
Успішний останній бакалаврський іспит на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

16 та 17 червня 2020 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося незвичне проведення Єдиного державного атестаційного іспиту для студентів 4-го та 2-го скороченого курсів спеціальності «Технології харчування» денної форми навчання. Здобувачі за крок до бажаного д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний останній бакалаврський іспит на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 червня 2020

Економічні тренди та сталий розвиток – тема гостьової лекції польської фахівчині

Викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління раді були зустрічі на гостьовій лекції «Економічні тренди та сталий розвиток» із докторкою економічних наук, професоркою кафедри управління Економіко-гуманітарного університету Бельсько-гуманітарного університету в м. Бельсько-Бяла (Польща) Любов’ю Жаровою. Зустріч минула насичено і ці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Економічні тренди та сталий розвиток – тема гостьової лекції польської фахівчині 24 жовтня 2023

БТЕКівець став призером чемпіонату України зі спортивного орієнтування

9-12 травня 2024 року в селі Дениші та місті Житомирі відбулися Чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки, командний), Кубок України (етапи) зі спортивного орієнтування (бігом) і Чемпіонат України серед ветеранів фізичної культури і спорту зі спортивного орієнтування (командний, бігом). У змаганнях взяли участь понад 540 спортсменів із 20 областей ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

БТЕКівець став призером чемпіонату України зі спортивного орієнтування 17 травня 2024

Початок навчального процесу після завершення практики

1 жовтня, після завершення технологічної практики у здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів відновився навчальний процес. Сповнені вражень після проходження довготривалого високооплачуваного стажування на найсучасніших підприємст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Початок навчального процесу після завершення практики 04 жовтня 2021