Н У Х Т

Молоді науковці працюють над удосконаленням технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь

30 травня 2018

Молоді науковці працюють над удосконаленням технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства в рамках розширеного засідання кафедри відбувся науковий семінар «Удосконалена технологія стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь на основі алгоритму їх програмування». Доповідач Віта Щербина - технолог-винороб з ПТК «Шабо» представила матеріали досліджень за темою дисертаційної роботи «Розробка методики прогнозування схильності виноматеріалів та вина до кристалічних помутнінь».

Мета наукових досліджень – удосконалення технології стабілізації білих столових виноматеріалів на основі розроблення алгоритму прогнозування їх схильності до кристалічних помутнінь.

Віта Щербина займається науковою роботою в умовах виробництва, що підтверджує достовірність отриманих наукових даних.

Дослідження, представлені в роботі, присвячені вивченню морфологічних особливостей кристалів вина, розробленню методики визначення винної кислоти не виноградного походження у виноматеріалах, проведенню порівняльного аналізу різних методів прогнозування схильності виноматеріалів до кристалічних помутнінь.

Під час виступу доповідач коротко та чітко розповіла про основні аспекти своєї роботи, відповіла на запитання.

Із детальним аналізом роботи виступили професор Віталій Прибильський, доцент Марина Білько. Здійснивши всебічний аналіз переваг і недоліків матеріалів роботи, рецензенти відзначили високий рівень роботи, проте висловили певні зауваження та наголосили на необхідності їх усунення.

Також на детальному доопрацюванні та усуненні недоліків наголосили професори Віталій Маринченко, Олександр Литовченко, Петро Шиян, доцент Маргарита Карпутіна та завідувач кафедри Анатолій Куц. Було прийняте загальне рішення, що робота цікава, має практичне значення, наукову новизну і після внесення необхідних виправлень може бути представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння.

Бажаємо молодому науковцю не зупинятися на досягнутому, а рухатись у заданому напрямку!

 

Опублікований: 30-05-2018
Читайте також:
Гастрономічна естетика та професійне натхнення на семінарі-лекторії кафедри готельно-ресторанної справи

З початком нового навчального року кафедра готельно-ресторанної справи активно розпочала проводити наукові заходи. 22 вересня 2025 р. відбувся науковий семінар-лекторій за участі запрошеної гості Ольги Гірман, винної експертки, сомельє в Goodwine, членкині Асоціації сомельє України. Учасниками заходу стали викладачі кафедри, а також здобувачі вищо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гастрономічна естетика та професійне натхнення на семінарі-лекторії кафедри готельно-ресторанної справи 25 вересня 2025

Екологічні аспекти діяльності підприємств аналізують під час виробничої практики четвертокурсники-екологи

Триває виробнича та переддипломна практика бакалаврів ІV курсу денної форми навчання факультету біотехнології та екологічного контролю, спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». Студенти радо діляться своїми враженнями про проходження практичної під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екологічні аспекти діяльності підприємств аналізують під час виробничої практики четвертокурсники-екологи 14 лютого 2020

Наші успішні й талановиті випускники – пишаємося кожним!

У нашому університеті створені всі умови для гармонійного розвитку особистості. Здобувачі освіти НУХТ можуть знайти собі заняття до вподоби й досягти неабияких успіхів не тільки на професійному шляху, але й у науці, спорті, громадській діяльності, мистецтві. Випускники університету – яскраве тому підтвердження, і ми пишаємося ними та їх досягненням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші успішні й талановиті випускники – пишаємося кожним! 18 серпня 2023

Викладачі університету – на відкритті навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій

Доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко та Ірина Силка 18 лютого відгукнулися на запрошення та взяли участь в урочистому відкритті навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій LOVING HUT на базі Полтавського державного аграрного університету. З вітальним словом до запрошених звернулися р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету – на відкритті навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій 20 лютого 2025