Н У Х Т

Молоді науковці працюють над удосконаленням технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь

30 травня 2018

Молоді науковці працюють над удосконаленням технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства в рамках розширеного засідання кафедри відбувся науковий семінар «Удосконалена технологія стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь на основі алгоритму їх програмування». Доповідач Віта Щербина - технолог-винороб з ПТК «Шабо» представила матеріали досліджень за темою дисертаційної роботи «Розробка методики прогнозування схильності виноматеріалів та вина до кристалічних помутнінь».

Мета наукових досліджень – удосконалення технології стабілізації білих столових виноматеріалів на основі розроблення алгоритму прогнозування їх схильності до кристалічних помутнінь.

Віта Щербина займається науковою роботою в умовах виробництва, що підтверджує достовірність отриманих наукових даних.

Дослідження, представлені в роботі, присвячені вивченню морфологічних особливостей кристалів вина, розробленню методики визначення винної кислоти не виноградного походження у виноматеріалах, проведенню порівняльного аналізу різних методів прогнозування схильності виноматеріалів до кристалічних помутнінь.

Під час виступу доповідач коротко та чітко розповіла про основні аспекти своєї роботи, відповіла на запитання.

Із детальним аналізом роботи виступили професор Віталій Прибильський, доцент Марина Білько. Здійснивши всебічний аналіз переваг і недоліків матеріалів роботи, рецензенти відзначили високий рівень роботи, проте висловили певні зауваження та наголосили на необхідності їх усунення.

Також на детальному доопрацюванні та усуненні недоліків наголосили професори Віталій Маринченко, Олександр Литовченко, Петро Шиян, доцент Маргарита Карпутіна та завідувач кафедри Анатолій Куц. Було прийняте загальне рішення, що робота цікава, має практичне значення, наукову новизну і після внесення необхідних виправлень може бути представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння.

Бажаємо молодому науковцю не зупинятися на досягнутому, а рухатись у заданому напрямку!

 

Опублікований: 30-05-2018
Читайте також:
Наша магістрантка – учасниця освітньо-грантової програми «Початок» від Дія. Бізнес

Магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко представила свою бізнес-ідею яку планує розвивати, успішно подолала етап відбору і стала учасницею проєкту «Початок» від Дія. Бізнес. Освітньо-грантову програму «Початок» мережа центрів підтримки підприємців Дія....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша магістрантка – учасниця освітньо-грантової програми «Початок» від Дія. Бізнес 08 грудня 2023

Атестація аспірантів, підсумки захистів бакалаврів і звіти викладачів – підсумкове засідання кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів

Відбулося чергове засідання кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів у режимі online. Цього разу одним із головних було питання підведення підсумків роботи аспірантів та їх атестація і проведення наукового семінару. Із ґрунтовними доповідями виступили Людмила Бурченко, Оксана Онофрійчук, Галина Андронович, Марія Грицевіч та Інн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестація аспірантів, підсумки захистів бакалаврів і звіти викладачів – підсумкове засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 24 червня 2020

У День вишиванки на кафедрі міжнародної економіки відбулося засідання круглого столу

18 травня в рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки відбулося двадцять п'яте засідання круглого столу на тему «Освітня міграція: мотиви та пріоритети». Особливість проведення заходу – День вишиванки, дрес-код – вишиванка. У засіданні взяли участь представники різних закладів вищої освіти та наукових установ: ДУ «Інститут економіки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У День вишиванки на кафедрі міжнародної економіки відбулося засідання круглого столу 23 травня 2023

Вступникам до магістратури: стратегічні інженерні спеціальності НУХТ

Гей, майбутні магістри! У вас є унікальний шанс здобути омріяний освітній ступінь за стратегічними інженерними спеціальностями! Маємо круті освітні програми: - Інжиніринг харчових виробництв- Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв- Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв- Прикладна механіка- Електротехнічні системи е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам до магістратури: стратегічні інженерні спеціальності НУХТ 12 серпня 2024