Н У Х Т

Молоді науковці працюють над удосконаленням технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь

30 травня 2018

Молоді науковці працюють над удосконаленням технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства в рамках розширеного засідання кафедри відбувся науковий семінар «Удосконалена технологія стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь на основі алгоритму їх програмування». Доповідач Віта Щербина - технолог-винороб з ПТК «Шабо» представила матеріали досліджень за темою дисертаційної роботи «Розробка методики прогнозування схильності виноматеріалів та вина до кристалічних помутнінь».

Мета наукових досліджень – удосконалення технології стабілізації білих столових виноматеріалів на основі розроблення алгоритму прогнозування їх схильності до кристалічних помутнінь.

Віта Щербина займається науковою роботою в умовах виробництва, що підтверджує достовірність отриманих наукових даних.

Дослідження, представлені в роботі, присвячені вивченню морфологічних особливостей кристалів вина, розробленню методики визначення винної кислоти не виноградного походження у виноматеріалах, проведенню порівняльного аналізу різних методів прогнозування схильності виноматеріалів до кристалічних помутнінь.

Під час виступу доповідач коротко та чітко розповіла про основні аспекти своєї роботи, відповіла на запитання.

Із детальним аналізом роботи виступили професор Віталій Прибильський, доцент Марина Білько. Здійснивши всебічний аналіз переваг і недоліків матеріалів роботи, рецензенти відзначили високий рівень роботи, проте висловили певні зауваження та наголосили на необхідності їх усунення.

Також на детальному доопрацюванні та усуненні недоліків наголосили професори Віталій Маринченко, Олександр Литовченко, Петро Шиян, доцент Маргарита Карпутіна та завідувач кафедри Анатолій Куц. Було прийняте загальне рішення, що робота цікава, має практичне значення, наукову новизну і після внесення необхідних виправлень може бути представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння.

Бажаємо молодому науковцю не зупинятися на досягнутому, а рухатись у заданому напрямку!

 

Опублікований: 30-05-2018
Читайте також:
У журі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці

Екологія нашої країни – це інвестиція у майбутнє покоління. Нагальні питання сьогодення: стан водойм, безпечне повітря, сортування і перероблення сміття, енергозберігаючі джерела, відмова від пластику, контроль стану зелених насаджень парків і лісів, виснаження земельних ресурсів та багато інших. Саме ці проблеми досліджували школярі у рамках ІІ (м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У журі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці 19 лютого 2020

ТУРФЕСТ-2020 – свято науки, свято знань, свято інтелекту!.

Цього року вперше, у рамках святкування свого 10-річчя кафедра туристичного та готельного бізнесу започаткувала проведення наукового фестивалю «НАУКОВІ ФЕСТИНИ «ТУРФЕСТ- 2020». Протягом травня й майже до середини червня у учасників заходів була унікальна можливість зустрітися онлайн із видатними вченими та практиками з України, Грузії, Польщі, Литв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ТУРФЕСТ-2020 – свято науки, свято знань, свято інтелекту!. 17 червня 2020

До Місця сили: профком співробітників НУХТ запросив колектив на чергову екскурсію

Профком співробітників НУХТ цьогоріч уже вдруге організував екскурсію для всіх бажаючих до Свято-Михайлівського Золотоверхого Монастиря – діючого в Києві православного монастиря Православної церкви України на честь Архангела Михаїла. Архімандрит Лаврентій провів екскурсію територією монастиря, окреслив історію заснування Свято-Михайлівського Золот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Місця сили: профком співробітників НУХТ запросив колектив на чергову екскурсію 05 листопада 2024

Фахівці кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у семінарі-практикумі «Якість і безпека зерна-2018»

Завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко та викладачі кафедри Тетяна Янюк, Андрій Шаран і Тетяна Тракало відвідали семінар-практикум «Якість і безпека зерна-2018», організований Асоціацією «Борошномели України» і журналом «Зберігання і переробка зерна» за підтримки FАО і ТОВ «СТОЛИЧНИЙ МЛИН». Із доповіддю «Контрол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у семінарі-практикумі «Якість і безпека зерна-2018» 23 квітня 2018