Завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко та викладачі кафедри Тетяна Янюк, Андрій Шаран і Тетяна Тракало відвідали семінар-практикум «Якість і безпека зерна-2018», організований Асоціацією «Борошномели України» і журналом «Зберігання і переробка зерна» за підтримки FАО і ТОВ «СТОЛИЧНИЙ МЛИН».
Із доповіддю «Контроль якості борошна в реальному часі: переваги і особливості» виступив доцент кафедри Андрій Шаран.
Також учасники розглянули: перегляд і пропозиції щодо зміни стандарту на пшеницю; зміна нормативно-технічної документації на зерно і продукти його перероблення; гармонізація українських стандартів з європейськими; скасування і зміна стандартів на методи визначення якості зернової та борошномельно-круп’яної продукції; сучасна лабораторія для комплексного оцінювання властивостей зерна і борошна; реологічні властивості в оцінюванні різних видів борошна: сила борошна, його хлібопекарські властивості, ВПС (водопоглинаюча здатність борошна), еластичність і пружність тесту; проблема вмісту мікотоксинів у зерні та продуктах його перероблення; сертифікація підприємств із харчової безпеки: питання і відповіді.