Н У Х Т

Фахівці кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у семінарі-практикумі «Якість і безпека зерна-2018»

23 квітня 2018

Фахівці кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у семінарі-практикумі «Якість і безпека зерна-2018»

Завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко та викладачі кафедри Тетяна Янюк, Андрій Шаран і Тетяна Тракало відвідали семінар-практикум «Якість і безпека зерна-2018», організований Асоціацією «Борошномели України» і журналом «Зберігання і переробка зерна» за підтримки FАО і ТОВ «СТОЛИЧНИЙ МЛИН».

Із доповіддю «Контроль якості борошна в реальному часі: переваги і особливості» виступив доцент кафедри Андрій Шаран.

Також учасники розглянули: перегляд і пропозиції щодо зміни стандарту на пшеницю; зміна нормативно-технічної документації на зерно і продукти його перероблення; гармонізація українських стандартів з європейськими; скасування і зміна стандартів на методи визначення якості зернової та борошномельно-круп’яної продукції; сучасна лабораторія для комплексного оцінювання властивостей зерна і борошна; реологічні властивості в оцінюванні різних видів борошна: сила борошна, його  хлібопекарські властивості, ВПС (водопоглинаюча здатність борошна), еластичність і пружність тесту; проблема вмісту мікотоксинів у зерні та продуктах його перероблення; сертифікація підприємств із харчової безпеки: питання і відповіді.

Опублікований: 23-04-2018
Читайте також:
Практичні кейси від успішного випускника та стейкхолдера

Для ресторанного бізнесу України логістичні технології доставки страв, виробів, напоїв дають можливість збільшувати продажі та залучати нових споживачів до своїх підприємств харчування. Із новітніми технологіями доставки кулінарної продукції на вітчизняному ринку та особистим досвідом у цій галузі поділився успішний випускник нашого університету, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні кейси від успішного випускника та стейкхолдера 03 квітня 2025

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

28 березня для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася очікувана подія – представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю  «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» робота Віти Щербини «Удосконалення технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь» (керівник – професор, док...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 березня 2019

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії

Знайомство з хімічними дисциплінами завжди було важливою складовою процесу підготовки майбутніх інженерів-технологів. На кафедрі харчової хімії приділяється особлива увага розробленню навчальних планів, наповненню лекційних курсів цікавим і сучасним матеріалом. Ось і дощовим ранком 7 жовтня 2020 року відбулося надзвичайно цікаве і насичене лекційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли за справу беруться справжні фанати: відкрита лекція на кафедрі харчової хімії 08 жовтня 2020

Маркетинг в сфері послуг для органів місцевого самоврядування: гостьова лекція на кафедрі маркетингу

Колектив кафедри маркетингу продовжує залучати професіоналів-практиків до аудиторних занять. Цього разу лекція стосувалася сервісного маркетингу в досить незвичній і водночас актуальній сфері – в сфері органів місцевого самоврядування. Спікер – випускник НУХТ, а нині фахівець з енергоефективності, екології та місцевого врядування асоціації «Енерго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетинг в сфері послуг для органів місцевого самоврядування: гостьова лекція на кафедрі маркетингу 21 листопада 2022