Н У Х Т

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

25 травня 2022

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

Наші закордонні друзі давно чекали нагоди зустрітися та приємно поспілкуватися. І нагода трапилася – це був захист курсових проєктів із проєктування закладів готельно-ресторанного господарства здобувачів освіти англомовного навчального проєкту.

Ближче до вечора, у перерві між повітряними тривогами зібралася дружня компанія – наші студенти, представники наукової школи з громадського харчування та ресторанного бізнесу Азербайджанського економічного університету на чолі з професоркою Ельзою Омаровою, молоді вчені технологи та біотехнологи – Йонуц Авраміа із Університету Штефан чел Маре (м. Сучава, Румунія) і Тамар Турманідзе із Грузинського аграрного університету, а також Пол Дівені Імомотімі Ебіенфа – наш здобувач наукового ступеня, а нині – доцент Дельтанігерського університету (Нігерія).

Зустріч модерував доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, лейтенант збройних сил України Віталій Рачок, під керівництвом якого були виконані англомовні курсові проєкти. Модерував безпосередньо із зони дислокації своєї військової частини.

Отже, учасники зустрічі ознайомилися із проєктами студентів. Звернули увагу на цікаві та актуальні проєкти готельно-ресторанних та оздоровчих комплексів у затишному місті Чорноморську, курортній Ялті, мальовничій місцевості на березі річки Самари біля Підгороднього, у древньому місті Чернігові та у Карпатських горах.

Обговорили багато важливих питань про розташування готелю, його конкурентоздатність, вибір раціонального меню тощо. Серед цікавих питань до нашого студента – чому він проєктує у курортній Ялті транзитний готель. Але, рішення виявилося раціональним – Ялта знаходиться на важливій автомагістралі Південного берега Криму, і потреба у таких закладах існує. Іншу цікаву пропозицію надав Пол Ебіенфа: варто урізноманітнити меню у спроєктованих готелях стравами африканської кухні. Наші викладачі мали можливість протестувати свого часу такі страви, і згодні, що зауваження є слушним.

Учасники зустрічі обговорили наявні проблеми, і підтвердили актуальність представлених курсових робіт тим, що наступного року Україна має за честь приймати Євробачення. Відповідно, потрібно відбудовувати і швидко  розвивати готельно-ресторанну галузь. Для цього потрібні фахівці, які добре володіють англійською, які швидко приймають раціональні та обґрунтовані рішення.

Судячи з того, що зустріч працювала до пізнього вечора (а у країнах деяких учасників вечір був ще пізнішим), то всі учасники залишилися задоволеними. Скромно радів і пишався своїми студентами їх викладач, модератор цієї зустрічі.

Розголос про таке приємне і продуктивне спілкування швидко полетів над світом, і до наступних захистів курсових робіт побажали приєднатися вчені з інших університетів, зокрема румунських і хорватських.

Опублікований: 25-05-2022
Читайте також:
Нові горизонти ефективності автоматизації діяльності підприємств у сфері туризму

Здобувачі спеціальності «Туризм і рекреація» прослухали гостьову лекцію на тему «Автоматизація діяльності підприємств у сфері туризму: нові горизонти ефективності» від кандидатки економічних наук, доцентки кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну Наталії Погуди. Лекторка цікаво та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти ефективності автоматизації діяльності підприємств у сфері туризму 06 листопада 2024

Локальний моніторинг освітніх програм фінансистів

На кафедрі фінансів відбулася робоча зустріч зі стейкхолдерами, здобувачами освіти та представниками наукової спільноти в рамках локального моніторингу освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа та страхування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа, ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Локальний моніторинг освітніх програм фінансистів 12 лютого 2025

Студенти-винороби відвідали Музей історії НУХТ

Студенти групи ТБ-4-11 разом із викладачем кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем відвідали Музей історії НУХТ, про який чули  багато позитивних відгуків. Працівники Музею відмінно попрацювали для того, щоб показати студентам і викладачам, що історія нашого університету дуже цікава і має глибоке коріння, а також ва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-винороби відвідали Музей історії НУХТ 04 квітня 2018

Halloween на кафедрі іноземних мов професійного спрямування: весело, креативно та пізнавально

Назва свята Halloween походить від словосполучення All Hallows' Eve – Вечір усіх святих, якій відзначають у ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Традиція його святкування сягає корінням часів древніх кельтів, які мешкали на території Британії, Ірландії та Франції близько 2 тис. років тому. Вони вірили, що у цю ніч зникає кордон між світом живих і мертви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Halloween на кафедрі іноземних мов професійного спрямування: весело, креативно та пізнавально 01 листопада 2024