Н У Х Т

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

25 травня 2022

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

Наші закордонні друзі давно чекали нагоди зустрітися та приємно поспілкуватися. І нагода трапилася – це був захист курсових проєктів із проєктування закладів готельно-ресторанного господарства здобувачів освіти англомовного навчального проєкту.

Ближче до вечора, у перерві між повітряними тривогами зібралася дружня компанія – наші студенти, представники наукової школи з громадського харчування та ресторанного бізнесу Азербайджанського економічного університету на чолі з професоркою Ельзою Омаровою, молоді вчені технологи та біотехнологи – Йонуц Авраміа із Університету Штефан чел Маре (м. Сучава, Румунія) і Тамар Турманідзе із Грузинського аграрного університету, а також Пол Дівені Імомотімі Ебіенфа – наш здобувач наукового ступеня, а нині – доцент Дельтанігерського університету (Нігерія).

Зустріч модерував доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, лейтенант збройних сил України Віталій Рачок, під керівництвом якого були виконані англомовні курсові проєкти. Модерував безпосередньо із зони дислокації своєї військової частини.

Отже, учасники зустрічі ознайомилися із проєктами студентів. Звернули увагу на цікаві та актуальні проєкти готельно-ресторанних та оздоровчих комплексів у затишному місті Чорноморську, курортній Ялті, мальовничій місцевості на березі річки Самари біля Підгороднього, у древньому місті Чернігові та у Карпатських горах.

Обговорили багато важливих питань про розташування готелю, його конкурентоздатність, вибір раціонального меню тощо. Серед цікавих питань до нашого студента – чому він проєктує у курортній Ялті транзитний готель. Але, рішення виявилося раціональним – Ялта знаходиться на важливій автомагістралі Південного берега Криму, і потреба у таких закладах існує. Іншу цікаву пропозицію надав Пол Ебіенфа: варто урізноманітнити меню у спроєктованих готелях стравами африканської кухні. Наші викладачі мали можливість протестувати свого часу такі страви, і згодні, що зауваження є слушним.

Учасники зустрічі обговорили наявні проблеми, і підтвердили актуальність представлених курсових робіт тим, що наступного року Україна має за честь приймати Євробачення. Відповідно, потрібно відбудовувати і швидко  розвивати готельно-ресторанну галузь. Для цього потрібні фахівці, які добре володіють англійською, які швидко приймають раціональні та обґрунтовані рішення.

Судячи з того, що зустріч працювала до пізнього вечора (а у країнах деяких учасників вечір був ще пізнішим), то всі учасники залишилися задоволеними. Скромно радів і пишався своїми студентами їх викладач, модератор цієї зустрічі.

Розголос про таке приємне і продуктивне спілкування швидко полетів над світом, і до наступних захистів курсових робіт побажали приєднатися вчені з інших університетів, зокрема румунських і хорватських.

Опублікований: 25-05-2022
Читайте також:
Як учасники Еnglish speaking club злочинців шукали

Уже стало доброю традицією на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації проводити пізнавальні та наукові заходи за участю іноземних гостей. Нещодавно відбулося чергове засідання Еnglish speaking club, як завжди за  участю спеціального гостя із Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. Зустріч була присвячена актуа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як учасники Еnglish speaking club злочинців шукали 29 травня 2019

Студентська конференція в  Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

10 жовтня 2019 року в  Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася студентська конференція за результатами проходження літньої практики зі студентами, які повернулися з практики з різних підприємств міста, області а також із Польщі і Болгарії. Практика у Болгарії чи Польщі – чудова можливість для студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська конференція в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 11 жовтня 2019

Спікером майстер-класу Taste of Smakolyky виступила доцент кафедри гуманітарних дисциплін

Taste of Smakolyky – оригінальна подія з історії української гастрономії, непересічна ініціатива українських рестораторів, інформаційного порталу PostEat  та агенції Yuliya Rabin Creative Events з метою привернути увагу до автентичних українських страв і створити нову українську кухню на базі локальних продуктів. Нещодавно відбулася серія блискучи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спікером майстер-класу Taste of Smakolyky виступила доцент кафедри гуманітарних дисциплін 22 листопада 2019

В університеті триває переведення вступників на вакантні місця бюджету

Переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення та на місця за рахунок цільових пільгових державних кредитів вступників, зарахованих на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб, триватиме до 19 серпня. Це будуть ті місця у рейтингових списках, правом вступу на які не скористалися рекомендовані на них вступники. За всіма спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті триває переведення вступників на вакантні місця бюджету 10 серпня 2021