Н У Х Т

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

25 травня 2022

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

Наші закордонні друзі давно чекали нагоди зустрітися та приємно поспілкуватися. І нагода трапилася – це був захист курсових проєктів із проєктування закладів готельно-ресторанного господарства здобувачів освіти англомовного навчального проєкту.

Ближче до вечора, у перерві між повітряними тривогами зібралася дружня компанія – наші студенти, представники наукової школи з громадського харчування та ресторанного бізнесу Азербайджанського економічного університету на чолі з професоркою Ельзою Омаровою, молоді вчені технологи та біотехнологи – Йонуц Авраміа із Університету Штефан чел Маре (м. Сучава, Румунія) і Тамар Турманідзе із Грузинського аграрного університету, а також Пол Дівені Імомотімі Ебіенфа – наш здобувач наукового ступеня, а нині – доцент Дельтанігерського університету (Нігерія).

Зустріч модерував доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, лейтенант збройних сил України Віталій Рачок, під керівництвом якого були виконані англомовні курсові проєкти. Модерував безпосередньо із зони дислокації своєї військової частини.

Отже, учасники зустрічі ознайомилися із проєктами студентів. Звернули увагу на цікаві та актуальні проєкти готельно-ресторанних та оздоровчих комплексів у затишному місті Чорноморську, курортній Ялті, мальовничій місцевості на березі річки Самари біля Підгороднього, у древньому місті Чернігові та у Карпатських горах.

Обговорили багато важливих питань про розташування готелю, його конкурентоздатність, вибір раціонального меню тощо. Серед цікавих питань до нашого студента – чому він проєктує у курортній Ялті транзитний готель. Але, рішення виявилося раціональним – Ялта знаходиться на важливій автомагістралі Південного берега Криму, і потреба у таких закладах існує. Іншу цікаву пропозицію надав Пол Ебіенфа: варто урізноманітнити меню у спроєктованих готелях стравами африканської кухні. Наші викладачі мали можливість протестувати свого часу такі страви, і згодні, що зауваження є слушним.

Учасники зустрічі обговорили наявні проблеми, і підтвердили актуальність представлених курсових робіт тим, що наступного року Україна має за честь приймати Євробачення. Відповідно, потрібно відбудовувати і швидко  розвивати готельно-ресторанну галузь. Для цього потрібні фахівці, які добре володіють англійською, які швидко приймають раціональні та обґрунтовані рішення.

Судячи з того, що зустріч працювала до пізнього вечора (а у країнах деяких учасників вечір був ще пізнішим), то всі учасники залишилися задоволеними. Скромно радів і пишався своїми студентами їх викладач, модератор цієї зустрічі.

Розголос про таке приємне і продуктивне спілкування швидко полетів над світом, і до наступних захистів курсових робіт побажали приєднатися вчені з інших університетів, зокрема румунських і хорватських.

Опублікований: 25-05-2022
Читайте також:
Першокурсники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» побували у Музеї води

24 вересня 2021 року здобувачі групи ХЕ-1-12 освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» разом зі своєю наставницею професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою відвідали Музей води. Карантинні заходи вносять корективи у наше життя, проте, всі охочі до культурно-освітнього розвитку зібралися та в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» побували у Музеї води 27 вересня 2021

Доцентка кафедри експертизи харчових продуктів розпочала стажування у Жешувському університеті (Польща)

За пропозиціями країн-партнерів України проводяться конкурси на різноманітні програми наукового стажування. Серед них Національним науковим центром у місті Краків (Польща) був проведений конкурс на річне наукове стажування для науково-педагогічних працівників України, які співпрацюють із польськими вищими освітніми закладами. За результатами конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри експертизи харчових продуктів розпочала стажування у Жешувському університеті (Польща) 03 червня 2022

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

У м. Тернопіль відбувся Кулінарний Кубок Західної України, участь в якому брали понад 50 учасників з усієї країни. Наш університет представляв студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Олег Пригродський. Змагалися учасники у чотирьох номінаціях: «С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 21 червня 2019

Наші викладачі спілкуються з іспанськими фахівцями з кібербезпеки

Кібербезпека – один із ключових безпекових напрямів, у тому числі економічної безпеки, який був, є й залишається пріоритетним. Тож до України завітали представники Державної агенції з кібербезпеки Іспанії INSIBE, які зустрілися з викладачами та представниками бізнесу нашої країни. Метою зустрічі було узгодження дій щодо початку співпраці в напрямку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі спілкуються з іспанськими фахівцями з кібербезпеки 26 липня 2023