Н У Х Т

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

25 may 2022

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

Наші закордонні друзі давно чекали нагоди зустрітися та приємно поспілкуватися. І нагода трапилася – це був захист курсових проєктів із проєктування закладів готельно-ресторанного господарства здобувачів освіти англомовного навчального проєкту.

Ближче до вечора, у перерві між повітряними тривогами зібралася дружня компанія – наші студенти, представники наукової школи з громадського харчування та ресторанного бізнесу Азербайджанського економічного університету на чолі з професоркою Ельзою Омаровою, молоді вчені технологи та біотехнологи – Йонуц Авраміа із Університету Штефан чел Маре (м. Сучава, Румунія) і Тамар Турманідзе із Грузинського аграрного університету, а також Пол Дівені Імомотімі Ебіенфа – наш здобувач наукового ступеня, а нині – доцент Дельтанігерського університету (Нігерія).

Зустріч модерував доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, лейтенант збройних сил України Віталій Рачок, під керівництвом якого були виконані англомовні курсові проєкти. Модерував безпосередньо із зони дислокації своєї військової частини.

Отже, учасники зустрічі ознайомилися із проєктами студентів. Звернули увагу на цікаві та актуальні проєкти готельно-ресторанних та оздоровчих комплексів у затишному місті Чорноморську, курортній Ялті, мальовничій місцевості на березі річки Самари біля Підгороднього, у древньому місті Чернігові та у Карпатських горах.

Обговорили багато важливих питань про розташування готелю, його конкурентоздатність, вибір раціонального меню тощо. Серед цікавих питань до нашого студента – чому він проєктує у курортній Ялті транзитний готель. Але, рішення виявилося раціональним – Ялта знаходиться на важливій автомагістралі Південного берега Криму, і потреба у таких закладах існує. Іншу цікаву пропозицію надав Пол Ебіенфа: варто урізноманітнити меню у спроєктованих готелях стравами африканської кухні. Наші викладачі мали можливість протестувати свого часу такі страви, і згодні, що зауваження є слушним.

Учасники зустрічі обговорили наявні проблеми, і підтвердили актуальність представлених курсових робіт тим, що наступного року Україна має за честь приймати Євробачення. Відповідно, потрібно відбудовувати і швидко  розвивати готельно-ресторанну галузь. Для цього потрібні фахівці, які добре володіють англійською, які швидко приймають раціональні та обґрунтовані рішення.

Судячи з того, що зустріч працювала до пізнього вечора (а у країнах деяких учасників вечір був ще пізнішим), то всі учасники залишилися задоволеними. Скромно радів і пишався своїми студентами їх викладач, модератор цієї зустрічі.

Розголос про таке приємне і продуктивне спілкування швидко полетів над світом, і до наступних захистів курсових робіт побажали приєднатися вчені з інших університетів, зокрема румунських і хорватських.

Published on: 25-05-2022
Read also:
З традиціями десертного столу у творах мистецтва познайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках навчальної дисципліни «Ресторанна справа» разом із лектором Вітою Цирульніковою і викладачами Оленою Блощинською та Інгою Дочинець відвідали Музей Ханенків, зокрема виставку «На десерт», присвячену вишуканим традиціям споживання солодощів і десертних напоїв у 18-19 ст. Студенти ...

READ YOURSELF

З традиціями десертного столу у творах мистецтва познайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 05 april 2019

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

Щирою любов’ю до української мови був пронизаний цьогорічний вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, який зібрав 13 листопада в актовій залі університету колектив інституту та його гостей – адміністрацію університету, викладачів, студентів, співробітників інших підрозділів НУХТ, випускників минулих років, бат...

READ YOURSELF

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 13 november 2019

Про поєднання технологічних, економічних та інноваційних аспектів у виробництві на лекції фахівця МК «Галичина»

27 жовтня 2025 року в рамках навчальної дисципліни «Інноваційні промислові та крафтові технології для HoReCa» (змістовний модуль 3: «Інноваційні технології промислового та крафтового виробництва молочних виробів») відбулася гостьова лекція начальника фінансово-аналітичного управління МК «Галичина», кандидата технічних наук Олега Рагозіна. Її тема «...

READ YOURSELF

Про поєднання технологічних, економічних та інноваційних аспектів у виробництві на лекції фахівця МК «Галичина» 27 october 2025

The English-language section of the 87th International Scientific Conference brought together young scientists from around the world

"Good morning, good afternoon, good evening, dear friends and dear colleagues. Under the blossoming of gardens, the silent breeze of golden autumn and the hot breath of eternal summer, let’s plunge into the boundless wonderful world of food science!” This greeting marked the beginning of the English-language section "Food, Chemical Technology and E...

READ YOURSELF

The English-language section of the 87th International Scientific Conference brought together young scientists from around the world 19 april 2021