5 березня 2019 року відбулося відкрите лабораторне заняття асистента кафедри технології оздоровчих продуктів Ірини Ясінської з дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» для студентів 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології».
На відкрите заняття завітали завідувач кафедри, професор Галина Сімахіна, викладачі кафедри, а також фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.
Лабораторне заняття було присвячене контролю вмісту білків у сировині та готових продуктах оздоровчого призначення.
Під час заняття студенти пригадали теоретичні відомості щодо харчової цінності продукту, фізіологічних функцій білків в організмі, наслідків дефіциту та надлишку надходження білків до організму.
Викладач ознайомила студентів із існуючими методами аналізу вмісту білкових речовин, були обговорені їх переваги та недоліки.
Під час лабораторного заняття студенти практично ознайомились із якісними методиками визначення наявності білку, а саме ксантопротеїновою та нінгідриновою реакцією. Також здійснили кількісне визначення вмісту білкових речовин біуретовим методом у різних зразках борошна.
Лабораторне заняття проведене на високому професійному, науково-теоретичному та методологічному рівнях.