Н У Х Т

Молоді викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів демонструють високий рівень педагогічної майстерності

06 березня 2019

Молоді викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів демонструють високий рівень педагогічної майстерності

5 березня 2019 року відбулося відкрите лабораторне заняття асистента кафедри технології оздоровчих продуктів Ірини Ясінської з дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» для студентів 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології».

На відкрите заняття завітали завідувач кафедри, професор Галина Сімахіна, викладачі кафедри, а також фахівець Навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Лабораторне заняття було присвячене контролю вмісту білків у сировині та готових продуктах оздоровчого призначення.

Під час заняття студенти пригадали теоретичні відомості щодо харчової цінності продукту, фізіологічних функцій білків в організмі, наслідків дефіциту та надлишку надходження білків до організму.

Викладач ознайомила студентів  із існуючими методами аналізу вмісту білкових речовин, були обговорені їх переваги та недоліки.

Під час лабораторного заняття студенти практично ознайомились із якісними методиками визначення наявності  білку, а саме ксантопротеїновою та нінгідриновою реакцією. Також здійснили кількісне визначення вмісту білкових речовин біуретовим методом у різних зразках борошна.

Лабораторне заняття проведене на високому професійному, науково-теоретичному та методологічному рівнях.

Опублікований: 06-03-2019
Читайте також:
Плідна наукова багаторічна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з освітніми партнерами

12 жовтня 2023 р. наукова спільнота кафедри готельно-ресторанної справи в продовження плідної багаторічної співпраці в черговий раз долучилася до участі у науковому заході – IV Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», яка традиційно ініційована д.в.н., професоркою, завідувачкою кафедри готельно-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна наукова багаторічна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з освітніми партнерами 13 жовтня 2023

Кабмін вніс зміни у виплати соціальних стипендій студентам

23 січня під час засідання Уряду було ухвалене рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України щодо виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну. Перелік змін: - розширені категорії отримувачів соціальних стипендій, надане право на отримання соціа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кабмін вніс зміни у виплати соціальних стипендій студентам 25 січня 2019

Наші здобувачки гідно представили Україну на конкурсі у Франції

Уже третій рік поспіль здобувачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства на запрошення Ministere de l'agriculture et de la souverainete alimentaire беруть участь у Конкурсі молодих дегустаторів вина на Salon International De L’ Agriculture у Парижі. У цьому році Україну представляли здобувачки освітньої програми «Харчові технології»,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші здобувачки гідно представили Україну на конкурсі у Франції 04 березня 2025

Гра за правилами

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) організовує навчальний захід «Гра за правилами та рівні можливості у закладах вищої освіти. Різні погляди з Німеччини, Грузії, Молдови та України». Він відбудеться у Брюсселі (Бельгія) та Ессені (Німеччина) з 9 до 18 липня 2018 року. До участі запрошують молодих вчених і професіоналів у галузі освіти із У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гра за правилами 22 січня 2018