Н У Х Т

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

20 квітня 2022

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

У нашому університеті навчання в умовах воєнного стану відбувається не лише у студентів, а й у викладачів. Нещодавно старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко завершила проходження міжнародного стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід».

Розробленням програми стажування опікувалися фахівці фундації «Зустріч» (Польща) спільно з кафедрою Польсько-Українських Студій Ягеллонського університету (Польща), Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (Україна) та громадською організацією «Соборність» (Україна).

Викладачка отримала неоціненний досвід. Вона зазначає,  це стажування їй запам’ятається на все життя, адже розпочалося воно всього за тиждень до повномасштабного вторгнення. Але не зважаючи на це, ні розробники, ні учасники програми вирішили не припиняти навчання, хоча це давалося нелегко, адже багато хто знаходився не зовсім у безпечних умовах. Олена Гудзенко каже, що коли було дуже складно і страшно, вона брала приклад з одного з розробників програми професора кафедри управління освітою Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, гостьового професора Ягеллонського університету Миколи Журби і заспокоювала себе тим, що у нього набагато складніші умови.

Міжнародне стажування складалося з лекцій, майстер-класів, тренінгів, роботи в малих групах із репрезентацією результатів, ділових ігор, міні-опитувань, рефлексією роботи кожного дня, виконання індивідуальних завдань, а також передбачало мультимедійні презентації, роздатковий матеріал, консультації, тестування.

Якісно організована проєктна діяльність у закладах вищої, післядипломної, загальної середньої освіти відкриває нові можливості щодо покращення інфраструктури та впровадження новітніх технологій в освітній процес, тому міжнародне стажування «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» насамперед спрямоване на активізацію цієї роботи, набуття слухачами необхідних компетентностей та отримання практичного досвіду написання власних проєктів.

Міжнародне стажування як активна форма навчання дало можливість опанувати необхідні знання, уміння та навички через різноманітні заходи та вправи. У роботі широко використовувалися різні інструменти проєктного менеджменту: SMART-аналіз, SWOT-аналіз, діаграма Ганта тощо.

Наша викладачка щиро вдячна всім організаторам за той досвід та знання, які мала змогу отримати. 

Опублікований: 20-04-2022
Читайте також:
Нове наукове поповнення на кафедрі маркетингу

На засіданнях спеціалізованої вченої ради Д 26.058.01 відбулися захисти дисертаційних досліджень викладачок кафедри маркетингу – асистентки Катерини Семененко і старшої викладачки Світлани Степанчук на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. Катерина Семененко представила дисертацію «Використання інструментів онлайн-просування товар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове наукове поповнення на кафедрі маркетингу 30 квітня 2021

Змагання XVI Відкритої першості міста Києва: наш здобувач на вершині п’єдесталу пошани

14 травня 2023 року у Києві відбулися змагання XVI Відкритої першості Святошинського району міста Києва зі спортивного орієнтування на спринтерській дистанції, у яких брали участь близько 180 спортсменів з міста Києва і серед них здобувач освіти групи БТ-1-1 факультету біотехнології та екологічного контролю нашого університету Максим Клименко. Орга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Змагання XVI Відкритої першості міста Києва: наш здобувач на вершині п’єдесталу пошани 24 травня 2023

Тестується оновлена версія електронної бібліотеки університету: знайомтеся, надавайте пропозиції

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету пропонують користувачам для ознайомлення оновлену версію електронної бібліотеки Національного університету харчових технологій. Ресурс має нові розширені можливості пошукового апарату за параметрами: кафедра, дисципліна, спеціальність, номер електронних методичних вказівок. Наразі цей ресурс працю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тестується оновлена версія електронної бібліотеки університету: знайомтеся, надавайте пропозиції 06 липня 2021

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Наукова інформація є основою розвитку науки та освіти. Доступ до актуальних досліджень і знань є критично важливим для підвищення професійного рівня науковців, удосконалення методик дослідження і викладання. Визнаним центром обміну науковою інформацією завжди були бібліотеки, які в сучасних умовах надають як традиційний, так і цифровий доступ до зн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні нюанси поширення результатів досліджень на науковому семінарі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 квітня 2024