Н У Х Т

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

20 квітня 2022

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

У нашому університеті навчання в умовах воєнного стану відбувається не лише у студентів, а й у викладачів. Нещодавно старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко завершила проходження міжнародного стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід».

Розробленням програми стажування опікувалися фахівці фундації «Зустріч» (Польща) спільно з кафедрою Польсько-Українських Студій Ягеллонського університету (Польща), Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (Україна) та громадською організацією «Соборність» (Україна).

Викладачка отримала неоціненний досвід. Вона зазначає,  це стажування їй запам’ятається на все життя, адже розпочалося воно всього за тиждень до повномасштабного вторгнення. Але не зважаючи на це, ні розробники, ні учасники програми вирішили не припиняти навчання, хоча це давалося нелегко, адже багато хто знаходився не зовсім у безпечних умовах. Олена Гудзенко каже, що коли було дуже складно і страшно, вона брала приклад з одного з розробників програми професора кафедри управління освітою Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, гостьового професора Ягеллонського університету Миколи Журби і заспокоювала себе тим, що у нього набагато складніші умови.

Міжнародне стажування складалося з лекцій, майстер-класів, тренінгів, роботи в малих групах із репрезентацією результатів, ділових ігор, міні-опитувань, рефлексією роботи кожного дня, виконання індивідуальних завдань, а також передбачало мультимедійні презентації, роздатковий матеріал, консультації, тестування.

Якісно організована проєктна діяльність у закладах вищої, післядипломної, загальної середньої освіти відкриває нові можливості щодо покращення інфраструктури та впровадження новітніх технологій в освітній процес, тому міжнародне стажування «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» насамперед спрямоване на активізацію цієї роботи, набуття слухачами необхідних компетентностей та отримання практичного досвіду написання власних проєктів.

Міжнародне стажування як активна форма навчання дало можливість опанувати необхідні знання, уміння та навички через різноманітні заходи та вправи. У роботі широко використовувалися різні інструменти проєктного менеджменту: SMART-аналіз, SWOT-аналіз, діаграма Ганта тощо.

Наша викладачка щиро вдячна всім організаторам за той досвід та знання, які мала змогу отримати. 

Опублікований: 20-04-2022
Читайте також:
Науковий гурток «Якість і безпечність» опановує міжнародні стандарти з безпечності харчової продукції

У 2025 році четвертокурсники-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» опановували системи управління безпечністю харчових продуктів на платформі Udemy у межах роботи студентського наукового гуртка «Якість і безпечність» під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гаранта освітньої програ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий гурток «Якість і безпечність» опановує міжнародні стандарти з безпечності харчової продукції 10 червня 2025

Профком призначає дати проведення заходів

1 квітня 2025 року відбулося чергове засідання профкому. До порядку денного були включені питання, що стосувалися поточних і термінових рішень щодо визначення дат проведення заходів. По першому питанню про визначення дати та залучення викладацького складу, навчально-допоміжного персоналу та студентства до донації крові для потреб військового шпита...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком призначає дати проведення заходів 02 квітня 2025

Особливості нішевого туризму на відкритому занятті доцента кафедри іноземних мов професійного спрямування

21 березня 2019 року доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямування Інною Форостюк було проведено відкрите заняття з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для студентів 3-го курсу групи ТУ 3-12 спеціальності 242 «Туризм». Тема практичного заняття – «Niche Tourism». На занятті були присутні викладачі кафедри, а також мет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості нішевого туризму на відкритому занятті доцента кафедри іноземних мов професійного спрямування 22 березня 2019

Підвищення кваліфікації фахівців ГУ Держпраці здійснили в Інституті післядипломної освіти НУХТ

У 2017 році вступили в дію нові Правила охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та перероблення зерна, а також нові Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв. Правила поширюються на всіх суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності та організаційно-правової форми та є...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення кваліфікації фахівців ГУ Держпраці здійснили в Інституті післядипломної освіти НУХТ 11 січня 2018