Н У Х Т

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

20 квітня 2022

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

У нашому університеті навчання в умовах воєнного стану відбувається не лише у студентів, а й у викладачів. Нещодавно старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко завершила проходження міжнародного стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід».

Розробленням програми стажування опікувалися фахівці фундації «Зустріч» (Польща) спільно з кафедрою Польсько-Українських Студій Ягеллонського університету (Польща), Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (Україна) та громадською організацією «Соборність» (Україна).

Викладачка отримала неоціненний досвід. Вона зазначає,  це стажування їй запам’ятається на все життя, адже розпочалося воно всього за тиждень до повномасштабного вторгнення. Але не зважаючи на це, ні розробники, ні учасники програми вирішили не припиняти навчання, хоча це давалося нелегко, адже багато хто знаходився не зовсім у безпечних умовах. Олена Гудзенко каже, що коли було дуже складно і страшно, вона брала приклад з одного з розробників програми професора кафедри управління освітою Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, гостьового професора Ягеллонського університету Миколи Журби і заспокоювала себе тим, що у нього набагато складніші умови.

Міжнародне стажування складалося з лекцій, майстер-класів, тренінгів, роботи в малих групах із репрезентацією результатів, ділових ігор, міні-опитувань, рефлексією роботи кожного дня, виконання індивідуальних завдань, а також передбачало мультимедійні презентації, роздатковий матеріал, консультації, тестування.

Якісно організована проєктна діяльність у закладах вищої, післядипломної, загальної середньої освіти відкриває нові можливості щодо покращення інфраструктури та впровадження новітніх технологій в освітній процес, тому міжнародне стажування «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» насамперед спрямоване на активізацію цієї роботи, набуття слухачами необхідних компетентностей та отримання практичного досвіду написання власних проєктів.

Міжнародне стажування як активна форма навчання дало можливість опанувати необхідні знання, уміння та навички через різноманітні заходи та вправи. У роботі широко використовувалися різні інструменти проєктного менеджменту: SMART-аналіз, SWOT-аналіз, діаграма Ганта тощо.

Наша викладачка щиро вдячна всім організаторам за той досвід та знання, які мала змогу отримати. 

Опублікований: 20-04-2022
Читайте також:
Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів на V міждисциплінарному симпозіумі «Раціон майбутнього – візія та перспективи»

Нещодавно викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, професорка, д.т.н. Галина Сімахіна, доцентка, к.х.н. Наталія Стеценко та доцентка, к.т.н. Світлана Камінська взяли активну участь у V міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Раціон майбутнього – візія та перспективи». Програма симпозіуму була насиченою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів на V міждисциплінарному симпозіумі «Раціон майбутнього – візія та перспективи» 25 жовтня 2024

Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня

Усі вступники, які не отримали рекомендацію на навчання за кошти бюджету, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт за всіма своїми заявами. Про це нагадують у Міністерстві освіти і науки. У разі отримання рекомендації статус електронної заяви вступника має змінитись із «Допущено до конкурсу» або «Допущено до конкурсу (навчання за кошти фіз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зарахування на контракт може тривати до 30 вересня 13 серпня 2018

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти

24 травня 2022 р. у рамках проходження навчальної практики здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» 1 курсу та виробничої практики здобувачами2 курсу зі скороченим терміном навчання за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», відбувся майстер-клас із приготування шоколадного десерт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти 26 травня 2022

Підсумували свою виробничу практику здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Традиційно, згідно з навчальним планом здобувачі четвертого курсу та другого курсу зі скороченим терміном навчання освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» денної форми навчання наприкінці вересня звітують про проходження виробничої практики у провідних закладах  сто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумували свою виробничу практику здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 06 жовтня 2021