Н У Х Т

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

20 квітня 2022

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

У нашому університеті навчання в умовах воєнного стану відбувається не лише у студентів, а й у викладачів. Нещодавно старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко завершила проходження міжнародного стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід».

Розробленням програми стажування опікувалися фахівці фундації «Зустріч» (Польща) спільно з кафедрою Польсько-Українських Студій Ягеллонського університету (Польща), Луганським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти (Україна) та громадською організацією «Соборність» (Україна).

Викладачка отримала неоціненний досвід. Вона зазначає,  це стажування їй запам’ятається на все життя, адже розпочалося воно всього за тиждень до повномасштабного вторгнення. Але не зважаючи на це, ні розробники, ні учасники програми вирішили не припиняти навчання, хоча це давалося нелегко, адже багато хто знаходився не зовсім у безпечних умовах. Олена Гудзенко каже, що коли було дуже складно і страшно, вона брала приклад з одного з розробників програми професора кафедри управління освітою Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, гостьового професора Ягеллонського університету Миколи Журби і заспокоювала себе тим, що у нього набагато складніші умови.

Міжнародне стажування складалося з лекцій, майстер-класів, тренінгів, роботи в малих групах із репрезентацією результатів, ділових ігор, міні-опитувань, рефлексією роботи кожного дня, виконання індивідуальних завдань, а також передбачало мультимедійні презентації, роздатковий матеріал, консультації, тестування.

Якісно організована проєктна діяльність у закладах вищої, післядипломної, загальної середньої освіти відкриває нові можливості щодо покращення інфраструктури та впровадження новітніх технологій в освітній процес, тому міжнародне стажування «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» насамперед спрямоване на активізацію цієї роботи, набуття слухачами необхідних компетентностей та отримання практичного досвіду написання власних проєктів.

Міжнародне стажування як активна форма навчання дало можливість опанувати необхідні знання, уміння та навички через різноманітні заходи та вправи. У роботі широко використовувалися різні інструменти проєктного менеджменту: SMART-аналіз, SWOT-аналіз, діаграма Ганта тощо.

Наша викладачка щиро вдячна всім організаторам за той досвід та знання, які мала змогу отримати. 

Опублікований: 20-04-2022
Читайте також:
Бакалаври-біотехнологи заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи

Лютий – місяць знаменних подій в нашому університеті. В цей час відбуваються захисти кваліфікаційних робіт. На кафедрі біотехнології і мікробіології їх традиційно розпочали бакалаври заочної форми навчання – протягом трьох днів 27 здобувачів освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» представл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-біотехнологи заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи 13 лютого 2024

До популяризації природничих наук долучаються викладачі кафедри фізики

У рамках популяризації природничих наук, згідно з рішенням МОН України, викладачі кафедри фізики беруть участь у різних заходах. Зокрема, доцент Михайло Лазаренко долучився до участі в Міжнародній методичній конференції в Стокгольмі, де представив доповідь «Формування природничих компетентностей при розв’язуванні задач природничого циклу». 

ЧИТАТИ ДАЛІ

До популяризації природничих наук долучаються викладачі кафедри фізики 07 грудня 2021

Черговий майстер-клас для франківських кухариків

Здобувачі освіти й викладачі Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ продовжують тісно співпрацювати зі Службою у справах дітей, зокрема в проєкті «Франківські Кухарики» Школи лідерського росту «Я можу…». У рамках цієї співпраці вони протягом цього літа вже провели низку цікавих воркшопів для дітей, якими опікується...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий майстер-клас для франківських кухариків 25 серпня 2023

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

15 листопада 2019 р. проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксаною Кочубей-Литвиненко, завідувачем кафедри технології молока і молочних продуктів Галиною Поліщук, викладачами кафедри і провідним інженером відділу інтелектуальної власності Наталією Акутіною...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали 18 листопада 2019