На кафедрі технології молока і молочних продуктів у рамках міжнародного співробітництва проведено серію спільних наукових досліджень з метою вивчення функціонально-технологічних властивостей розчинних харчових волокон у морозиві молочному.
У складі дослідницької групи працювали: доцентка Жешувського університету (Польща) Магдалена Буніовська, професорка Галина Поліщук та аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів Вікторія Сапіга, Артур Михалевич та Ольга Іващенко.
Після дегустаційного оцінювання дослідних зразків морозива та аналізу їх фізико-хімічних показників було визначено перспективність продовження співробітництва за розпочатим науковим напрямом і підтверджено доцільність планування наукової роботи ще за двома спорідненими піднапрямами.
Сподіваємося на подальшу плідну міжнародну співпрацю, що зміцнить творчі стосунки між науковцями України і Польщі та сприятиме ефективному розвитку харчової науки і харчової промисловості у сфері виробництва морозива.