Н У Х Т

Мистецтво проти темряви

18 травня 2022

Мистецтво проти темряви

Настали темні часи і страшні речі кояться в світі. Але найстрашніше не те зло, що навколо нас, а те, що всередині. У лихі часи темрява охоплює душі людей, пробуджуючи найтемніше, що в нас є: страх і відчай, лють і ненависть. І єдина протидія тотальній пітьмі – культура і мистецтво. Лише мистецтво здатне врятувати від відчаю того, хто вже втратив надію. Лише мистецтво може не дати втратити любов, добро і людяність у часи, коли панує зло. Всі тоталітарні режими завжди спалювали книги, тому що культурно розвинену людину неможливо зробити рабом, а сила народу не в славетній історії кривавих баталій, а в багатстві та різноманітті його культурного багажу.

Саме тому студенти факультету біотехнології та екологічного контролю йдуть на мистецький фронт, щоб світлом культури та мистецтва розганяти пітьму. У квітні біотехнологи зачитали вірш «І буде мир», а тепер заспівали разом із колегами з Навчально-наукового інституту харчових технологій пісню «Ой, у лузі червона калина». Цією піснею, яка довгий час була гімном національного спротиву українського народу, НУХТята підтримали незламних захисників України, що б’ються з ворогом за нашу свободу і незалежність. А тим часом здобувач групи БТ-2-1 Володимир Вербіян став одним із переможців літературного конкурсу «Поетична зима Миколи Сома» у номінації «Кращий власний поетичний твір».

На перший погляд може здатися, що вірші читати та пісні співати – це не в окопах воювати, і культурний фронт має якусь другорядну роль, але давайте пригадаємо, що формує націю. Мова? Ні, не мова, адже одна нація може бути багатомовною, а декілька націй мати спільну мову. Релігія? Не релігія. Державність? Але ж і державність – це лише результат самоусвідомлення нації. А націю формує культура. Тож збереження та популяризація вже наявних культурних здобутків, а також розвиток культури за рахунок створення нових творів має ключову роль у боротьбі нації за свободу і всього світу за світле майбутнє. До того ж диктатори, якими б могутніми вони не здавалися, рано чи пізно помруть, тоталітарні режими колись впадуть, будь якій ворожнечі врешті-решт прийде кінець, тільки мистецтво – вічне.

Опублікований: 18-05-2022
Читайте також:
До відзначення Всесвітнього дня науки долучилася кафедра економічної теорії разом зі студентами

Із метою створення позитивного іміджу вченого та зацікавлення молоді науковою роботою викладачі кафедри економічної теорії Ольга Соломка, Галина Кундєєва, Тетяна Швед та студенти 1 курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини» відвідали Міжнародний інноваційний бізнес-форум «SMARTINVEST-2019: конвергенція науки та бізнесу». Місією бізнес-ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До відзначення Всесвітнього дня науки долучилася кафедра економічної теорії разом зі студентами 14 листопада 2019

Корисні весняні канікули разом з Навчально-науковим інститутом економіки і управління НУХТ

Протягом трьох днів Навчально-науковий інституту економіки і управління (ННІ ЕіУ) прийняв півсотні школярів, які завітали на безкоштовні майстер-класи для учнів 10-11 класів у рамках Днів гостинності НУХТ. Корисні поради, лайфхаки, інформація щодо вступу, живе спілкування з викладачами й студентами та справжні емоції від університету – чи не найва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні весняні канікули разом з Навчально-науковим інститутом економіки і управління НУХТ 03 квітня 2019

Учасники українсько-австрійського науково-дослідного проєкту – гості університету

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів успішно працює над реалізацією українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії» (керівники проєкту – професори Тамара Носенко та Роланд Людвіг). Учасником проєкту з австрійської сторон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники українсько-австрійського науково-дослідного проєкту – гості університету 09 грудня 2021

Практичні і теоретичні аспекти технологій м'ясопереробної галузі першокурсникам-бакалаврам

Згідно з планом проведення відкритих занять на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 21 січня 2025 року відбулася відкрита лекція з дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти. Модуль 5» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» першого року навчання, які здобувають освіту за освітніми програмами «Харчові техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні і теоретичні аспекти технологій м'ясопереробної галузі першокурсникам-бакалаврам 24 січня 2025